reklama

Akú panvicu???

eniXelka , 27. 01. 2012 - 13:38

reklama

Ahojte dievčatá,

potrebujem poradiť ohľadom panvice na palacinky. Doteraz som používala teflónovú Tef...alku, ale dosť rýchlo sa mi zničil povrch a nejak už nemám ani chuť ani dôveru na teflónky. Minulé vianoce som dostala wok s mramorovým povrchom, som s ním spokojná, nič sa na ňom nepripáli, jediná nevýhoda je to, že povrch je veľmi jemný, už teraz je poškriabaný na okrajoch a ako som si všimla aj sem tam vo vnútri už vidno škrabance.
Mám aj panvice so sendvičovým dnom, ale tam sa palaciky nedajú piecť, vždy sa mi prilepia, nech by tam bol aj liter oleja.
Takže otázka je, akú panvicu? S čím máte skúsenosti vy a uprednostním dlhodobejšie skúsenosti, ako že "mám panvicu už tri roky a ešte sa nechystá do dôchodku", lebo na dva roky sa mi nechce panvicu kupovať, rada by som niečo trvácne alebo aspoň trvácnejšie.


reklama


reklama

adus, Pi, 27. 01. 2012 - 14:22

No, just na palacinky som si ja toť nedávno poriadila takú obyčajnú, lacnú (ani nemá extra hrubé dno) neznačkovú s teflónom (resp. iným obodobným povrchom) s tým, že zničím, vyhodím, novú kúpim ....
Priviedli ma k tomu podobné skúsenosti ako ty opisuješ

fantika, Pi, 27. 01. 2012 - 14:23

no mne sedia práve tie tefalky s teflonovým dnom...iné ani nemám,okrem obycajných kde sa fakt vsetko pripecie..aby si teflonové nemala poskrabané treba pouzívat len drevené a umelohmotné varesky,nic kovové..mne teflon vydrzí dobrých pár rokov ked sním zaobchádzam slusne a opatrne..Úsmev

Lea, Pi, 27. 01. 2012 - 14:35

kúpila som vo výpredaji tescomácku panvicu na palacinky s veľmi nízkym okrajom, nie je to klasická teflónka, je dosť ťažká a hrubá, nepoškriabateľná a palacinky sa na nej nepripekajú, minule na nej MM robil hovädzie stejky, skoro som zamdlela (vzhľadom na jeho kuchárske schopnostiChichocem sa ), ale prežila to v zdraví... mám ju asi tri roky a zatiaľ je nepoškodená, skús pogúgliť v tesc... výrobkoch, či sa ešte vyrába

Dreya, Pi, 27. 01. 2012 - 15:01

Baby, ja mám špeciálne na palacinky starú, 45ročnú liatinovú panvicu. Ťažká je ako slon, no nedopustím na ňu. Ako začínajúca gazdiná som ju patrične ofrfľala a kúpila si novú, ligotavú, ale po hodinách zoškrabkávania pripálených palaciniek som ju zasnula do najvzdialenejšieho kúta v špajzi a s dlhým nosom som vytiahla zatracovanú liatinovú panvicu Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

georgina, Pi, 27. 01. 2012 - 15:09

Na palacinky mám tri panvice, ani neviem, koľko majú rokov, ale kúpené boli ešte roku pána za starého režimu do mladomanželskej výbavy. Vyzerajú hrozne, ale palacinky pečiem na všetkých troch naraz a nepripáli sa ani jedna.
Občas si poviem, že si kúpim nové, ale zatiaľ ma to vždy prešlo Úsmev Úsmev Úsmev.

Evka1223, Pi, 27. 01. 2012 - 15:12

Geo bacha, ak je na nich poškodený povrch a je teflónový, tak radšej vymeň. To čo sa z neho vylučuje do poživatiny nechci vedieť.

georgina, Pi, 27. 01. 2012 - 15:15

Nenene, myslím, že vtedy ešte o teflóne nikto nechyroval - aspoň v našich končinách nie.

georgina, Pi, 27. 01. 2012 - 15:20

Tak som si práve vygooglila, že teflón bol objavený už v roku 1938 a patentovaný bol v roku 1945. Tak beriem späť, v čase nákupu panvíc už teflóne chyrovali, ale vážne si nepamätám, že by sa vtedy u nás dali kúpiť teflónové panvice. Možno v Tuzexe, fakt neviem.

Evka1223, Pi, 27. 01. 2012 - 15:10

Nič netrvá večne....! Natož používaná panvica.
Ja používam obyčajnú teflonku,...po výraznejších znakoch používania (cca 2 - 3 roky) vymením za novú.
Liatinovú mám na lievance (má 4 priehlbiny na 4 lievance) alebo ak chcete dolky. Tú mám už 20 rokov, tiež nedám na ňu dopustiť ako Dreya.
Je takmer ako nová.

Klaudia17, Pi, 27. 01. 2012 - 15:32

Ja mám Green Pan,hoci bola vyššia cena nebanujem,rezne neskutočné a olej sa omnoho menej prepaluje.

dulka, Pi, 27. 01. 2012 - 20:03

Ja som si kúpila keramickú panvicu - navnadil ma aj článok, ktorý bol tu, na NM. Je na ňu záruka 5 rokov a je vysoko odolná proti poškrabaniu (tak je tam písané). Zatiaľ s ňou mám len veľmi dobré skúsenosti, nelepí sa na ňu, výborne sa udržiava. Ale mám je len od decembra.

Evka1223, Ne, 29. 01. 2012 - 18:58

Dulka, kamoška má keramickú panvicu a hromží, že je síce odolná proti poškriabaniu ale pripaľuje sa jej na ňu všetko vajíčkoidné...omelety, praženica, volské oči....Smútok
Palacinky na nej nerobieva.

dulka, Ne, 29. 01. 2012 - 21:49

Vidíš, to je zaujímavé, ja som s ňou zatiaľ maximálne spokojná, nič sa mi na nej nelepí, robila som na nej už aj palacinky, praženicu, omeletu a v pohode. Neviem, možno záleží aj od výrobcu?

lydusha (bez overenia), Po, 30. 01. 2012 - 11:21

Mas pravdu, nie je keramicka ako keramickaÚsmev Rovnako ako nozeÚsmev

mnnaaauuu, Pi, 27. 01. 2012 - 20:34

ja mám kupenú v LID..I, občas ju majú v akcii, drží tri roky, palacinky sa dajú upiecť aj bez oleja, nič sa mi nanu nelepí :) a panvica nestála tak veľa.. je síce dosť ťažká, netuším, z čoho je :) ale je čierna :)
:)

nela88, Pi, 27. 01. 2012 - 21:56

proti prichytávaniu na panvice som dostala jednu dobrú radu. Naliať olej, rozpáliť, vyliať preč, dať nový olej a môže sa pražiť, vyprážať a neprichytí sa už nič. Odskúšané a fakt funguje.

akalenkak67, Pi, 27. 01. 2012 - 22:39

Mala som v minulosti teflónové aj všelijaké moderné panvice.Ukradnuté sú no nechýbajú mi.Teraz mám tie,čo moja mama vyhodila.Niečo som zdedila po majitelovej mame.Dve z panvíc sú určite z medzivojnového obdobia.Na jednej mi dcéra odrazila rúčku.Som s nimi nadmieru spokojná.Už sa ma aj mama ktorá ich vyhodila pýtala,či nevymením za jej nové.
Jasné že nevymením.Kde by som v dnešnej dobe prišla k takým super panviciam?Hoci vystavovať v kuchyni ich nemôžem.Umyť a schovat.Veľký úsmev Tá na palacinky je už aj taká pretvarovaná akoby pokrivená.Chichocem sa Ale palacinky upečie aj bez oleja a nepripáli.

fidorka, Pi, 27. 01. 2012 - 22:40

ja som skoro pre piatimi rokmi kúpila panvicu Berndes,dávali to v Bille za nazbierané body a niečo sa doplácalo,nebolo to veľa,ale už si nepamätám koľko.Je to veľká panvica,aj pokrievku má,robím na nej všeličo,od dusenej zeleniny až po palacinky,čo je to za materiál neviem,je ťažká a stále vyzerá ako nová.

evkabevka, So, 28. 01. 2012 - 14:47

dievcence, ja mam doma Ballariny...alebo tak nejako sa to vola...ukazuju ich aj na tel. Nova v nejakom programe na varenie..neviem, ci to este byva..uz Novu nemame...robim v nej vsetko od vysmazania, dusenia, omacok, palaciniek, prazenice...no pouzivam len tuto jednu doma na vsetko a je uzasna...mozem aj kovovymi vecami obracat a tak a neposkriabe sa mam hu vyse dvoch rokov a nic jej nie je, neviem aka bola cena..dostali sme ju ako firemny darcek na vianocnom vecierku ale bola asi trocha drahsia..no oplati sa..skuste pozriet na nete

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama