reklama

V čom máte olej?

gueva , 02. 05. 2015 - 18:42

reklama

Žienky v akej nádobe máte olej? Kupujem olej v 5 l balení a ťažko sa s takouto veľkou nádobou manipuluje. Keď olej prelievam do menšej 1 l fľaše, večne sa mi rozleje a všetko je mastné... Máte nejaký tip na nádobu, v ktorej sa dobre skladuje olej a dobre sa do nej prelieva a keď sa používa nesteká po nádobe a nemastí všeko naokolo? Hľadala som na internete nejakú nádobu s vrchnákom, širším hrdlom a dzobáčikom na nalievanie, ale našla som len 500 ml alebo také, čo majú na uzávere rozprašovač, alebo teknú nálevku vhodné tak na dochucovanie šalátu. Pri liatí do panvice by som čakala večnosť. Ďakujem za tipy.


reklama


reklama

púpavienka, So, 02. 05. 2015 - 20:01

Ja si občas kúpim olej aj v litrovom dobrom balení, teda prispôsobené ruke a nalievam cez lievik. Takto to robím už dlho. Skúsila som všetko možné ale toto sa mi zdá najlepšie riešenie. Teraz som síce mala dvojlitrovú ale veľmi dobre sa držala a bola pevnejšia, nedolievala som do plná.

Evka1223, So, 02. 05. 2015 - 20:52

Kúpujem 5 + 1l (v skle) a dolievam do tej menšej cez lievik. ....neporozlievam si....chce to trošku cvik. Minule však mali značku istého oleja v 1 l balení lacnejšiu ako veľké balenie, tak som kúpila zásobu tých Slnko

Nechcem sa vyťahovať, ale mám natrénované prelievačky z veľkých balení do menších Chichocem sa Chichocem saTakú kyselinku konc. alebo hydroxidík z fľaše do skúmavky ....olej to je pre mňa malina Vyplazený jazyk

PS. Lievik treba pridržať aby úplne nedosadol do hrdla fľaše, lebo vznikne podtlak a potom obsah oleja pretečie vrchom von....pri nalievaní je to v sekunde. Buď požiadať ďaľšiu ruku v dosahu alebo do hrdla fľaše zastrčiť napr. vidličku/lyžičku rúčkou dolu a zasunúť lievik.....bude síce mierne naklonený ale zabráni podtlaku a nevyleješ :-)

julita, Ne, 03. 05. 2015 - 13:59

Voľakedy dávno, / v minulom storočí, ba až tisícročí / predávali koncentrát nápoja z pomarančov, volalo sa to tuším Sunquick, alebo tak nejako, Bol k tomu cca 1 litrový džbán s vrchnákom na závit, s rúčkou, ktorú keď chytím do ruky, stlačím páčku, ktorou je otvor krytý, má to nálievku, ktorou sa olej dobre dávkuje. Vrchnák sa dá dobre  "odšróbovať" a pohodlne, bez lievika sa olej nalieva. Občas  dám do umývačky. Používam to roky k najväčšej spokojnosti. Vlastná nádoba je zo skla, vrchnák z pevného plastu.

gueva, Ne, 03. 05. 2015 - 20:51

super tip, ak bude sunquick v akcii s džbánom, idem na to. Presne také niečo hľadám...Kvietok

Dzeny, Ne, 03. 05. 2015 - 16:14

gueva, niečo takéto by si zrejme ocenila - http://www.agrona.sk/bandaska-10-l-kanister-biely-s-vypustnym-ventilom, len neviem, ci vyrabaju nieco pod 10 litrov. Toto by sa aj dost zle umyvalo.

margesimpson, Ne, 03. 05. 2015 - 16:43

Sranda. Ja olej nepouzivam uz roky vobec. Len maslo, na vyprazanie mast a maslo (aale tak ja zase tak vela nevyprazam) a na salaty olivovy. Skus, chutnejsie, zdravsie, nemusis nic prelievat a pri vleceni nakupu si nevytahas ruky Váľam sa od smiechu po podlahe

gueva, Ne, 03. 05. 2015 - 20:49

Vyprážam cca 3x do roka. Ale olej dávam do zásmažky, na opekanie zemiakov, do pekáča, na spenenie cibuľky...

Dobrá rada nad zlato...Pohoda

margesimpson, Po, 04. 05. 2015 - 11:28

fakt skus opiect zemiaky len na masle. 100 a 1. To iste pri peceni masa ci cohokolvek. Olej aj maso aj zemiaky len zmasti. Maslom po nasiaknuti dostanu jemnucku hebucku chut. 

druha vec je cena, no. Varenie cisto na masle je samozrejme drahsie. 

gueva, Po, 04. 05. 2015 - 14:37

Ďakujem, ale skutočne nepotrebujem rady ako mám variť. Sama najlepšie viem prečo a aké suroviny používam. Keby urobím jedlo na masle moje dieťa by ho nevložilo do úst a určite by s nami ani nestolovalo, lebo ho z tepelne upravovaného masla napína na zvracanie len čo ho zacíti. Atď, atď... Čo je dobré pre teba, pre nás nemusí byť.

margesimpson, Po, 04. 05. 2015 - 15:15

hm, ja som netusila ze si ironicka v prvom prispevku, je to len pisane slovo, nemam ako vidiet emocie. Ale tak asi lahsie je sa citit dotknuto a nasledne byt hruby :)

gueva, Po, 04. 05. 2015 - 16:07

Neviem, kde som hrubá, slušne som poďakovala. Dotknuto sa skutočne necítim, moje emócie sú úlne v poriadku. Že by trafená hus zagágala?

Ja som sa pýtala na nádobu na olej, asi ti ušla podstata mojej otázky.Slnko

margesimpson, Po, 04. 05. 2015 - 16:44

ale ano, aj tebe pekny den Chichocem saSlnko

dulka, Ut, 05. 05. 2015 - 22:49
Gueva, ak je toto názorný príklad Tvojho reagovania keď máš emócie v poriadku, tak nechcem vidieť ako reaguješ, keď ich v poriadku nemáš. Inak, čo sa týka oleja, tiež si ho prelievam pomocou lievika do menšej fľaše a veru sa mi ešte nestalo, aby som preliala mimo. A videla som aj také keramické nádoby na olej v dom. potrebách, ale nemám s tým praktické skúsenosti.
gueva, St, 06. 05. 2015 - 13:04

Úsmevako za starých čias.Pohoda

Un Chien Andalou, St, 06. 05. 2015 - 16:09

súhlasím s tebou maslo v kuchyni je dobrá vec, ja si kupujem priebežne iba panenský olej (olivový, slnečnicový) malé balenia tak ich nepotrebujem nikam prelievať. Ak už chcem použiť iný tuk ako maslo tak použijem bravčovú masť, obzvlášť pri robení skutočného guláša sa mi olejové škvrny nepáčia a odrázdajú ma

5l oleja, to čo by som s tým robil, konfitoval moriaka?

gueva, St, 06. 05. 2015 - 16:42

Každý podľa svojej chuti.

Lenka R, St, 06. 05. 2015 - 11:42

Ja mám takúto flašu z Metra a prelievam do nej lievikom. Je úplne super .

gueva, St, 06. 05. 2015 - 13:06

Ďakujem, vyzerá dobre. Len ja som sa chcela vyhnúť lieviku, lebo sa mi tam vždy spravila bublina a potom sa mi olej rozlial. Takže hľadám niečo so širším hrdlom.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama