Doboška ala 500 Eur

Popis

Chutná doboška len z dvoch vajec
Doboška  ala 500 Eur - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
ZdrojRodinný recept
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

75dekagramyhladká špeciál múka
25dekagramypraskovy cukor ( Plus 1 pl )
1balíkprášok do pečiva
2kusyvajcia
2kusypalmarín
1litermlieka
10dekagramyčokoláda na varenie
3balíkyzlaty klas
2balíkyvanilínový cukor
12dekagramykryš. cukru
3⁄4kusymaslo (Malá kocka)

Inštrukcie

Najprv si pripravíme plnku- 1 L mlieka, 3 zlaté klasy, 2 vanilky, 12 dkg kryštál cukru- uvaríme puding Osobitne vymiešame 1+ 1/2 palmarinu s 1pl práškového cukru a 3/4 malej kocky masla, pridáme štipku rumu. K tumu primiešame vychladnutý puding a 10 dkg roztopenej varovej čokolády. Cesto Do misky dáme múku, cukor, prášok do pečiva a pemiešame, pridáme 1/2 palmarinu a urobíme tzv. mrveničku. Do pohára rozbijeme 2 vajcia, ktoré pridáme k mrveničke a taktiež 2 1/2 dcl mlieka. Jednou rukou hmotu spojíme. Vyberieme ju na dosku, posypeme múkou a trocha hnetieme.Vznikne nám 1,5 kg cesta. Rozdelíme ho na 5 častí.Každú časť rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske na veľkosť plechu. Plech trochu pomúčime a na rozvalke cesto nanesieme na plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď cesto truchu chytá farbu, vyberieme ho, lebo ináč nezmakne. Keď piškóty vychladnú, plníme krémom. Kraje nie, lebo ich zrežeme pri zarovnávaní. Dekorácia 500 eur je vytvorená z hustej šlahačky ku ktorej som pridala farbivo .
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Tá doboška,to áno.Ale moja lenivosť by mi nedovolila tú výzdobu.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.