
Kamila | Jednoduchá punčová torta
Recept s fotopostupom na výbornú sviežu a šťavnatú punčovú tortu. Stále viac prichádzam na chuť domácej príprave punčovej torty. Je to tak jednoduché.
Korpus: | ||
6 | kusov | vajce |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Sirup: | ||
200 | millilitrov | malinový sirup |
50 | millilitrov | voda |
2 | polievkové lyžice | rum |
1⁄2 | čajová lyžička | punčová aróma |
Dokončenie: | ||
1 | kus | malinový džem |
2 | kusov | punčová poleva v prášku |
Korpus: Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Krátko zašľaháme žĺtky a už len ručne zľahka primiešame múku. Ja som robila bezlepkový korpus 4 PL bezlepková múka a 4 PL mleté mandle.
Hmotu rozotrieme v okrúhlej forme (moja mala cca 24 cm) vystlanej papierom na pečenie, boky vymastíme. Pečieme pri teplote cca 170 °C cca 65 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Možno vám postačí nižšia teplota.
Foto: Kamila
Po upečení, vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Sirup: Vymiešame nálev z malinového sirupu, prevarenej vody, rumu a punčovej arómy.
Plnenie: Vychladnutý korpus podľa potreby zarovnáme a prerežeme dvakrát, budeme mať teda 3 pláty.
Foto: Kamila
Po upečení je zväčša po krajšia spodná časť korpusu, preto spodnú časť korpusu dáme na vrch a vrchnú na spodok. Stredný plát statočne polejeme sirupom. Vrchný plát zo zrezanej strany potrieme džemom a potretou časťou položíme na poliaty stredný plát.
Foto: Kamila
Na vrch položíme podnos a preklopíme.
Foto: Kamila
Teraz polejeme sirupom stredný plát z druhej strany.
Foto: Kamila
Zvyšný plát, ideálne ten, ktorý sa piekol na spodku, potrieme džemom a položíme natretou časťou na stredný korpus.
Foto: Kamila
Na vrchu by sme mali mať pekný rovný korpus, ktorý bol pri upečení na spodku. Tortu môžeme aspoň na hodinu zaťažiť nejakou doskou na krájanie.
Foto: Kamila
Punčovú polevu pripravíme podľa návodu na obale a rýchlo rozotrieme na vrchu, môžeme nechať trochu stiecť na bokoch. Mne sa nedarí čakať na správny okamih, kedy budú pekné stekance, takže len tak rustikálne.
Foto: Kamila
Tortu môžeme ozdobiť pusinkami, ja ich robím podľa môjho overeného receptu na pusinky.
Foto: Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty