
Kamila | Jahodová torta
Svieža jahodová tortička s tvarohovou náplňou.
4 | kusov | vajce |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Korpus: | ||
Pudingová náplň: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
30 | gramov | maslo |
250 | gramov | jemný tvaroh |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
Dokončenie: | ||
250 | gramov | jahody |
1 | balík | červené želé |
2 | polievkové lyžice | cukor |
Korpus priemer 28cm: Vyšľaháme bielka s polovicou cukru, žĺtky so zvyšným cukrom. Obe hmoty zľahka spojíme a opatrne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie o veľkosti cca 28 cm, pri teplote cca 190°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Upečený korpus vyberieme z formy, necháme vychladnúť. Po vychladnutí, môžeme potrieť jahodovým džemom (ja som nemala, dala som tenkú vrstvu smotanového krému) a rovnomerne poukladáme kúsky jahôd.
Pudingová náplň: Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Do horúceho primiešame maslo a na záver jemný tvaroh. Ešte teplú hmotu rozotrieme na korpus s jahodami. Necháme vychladnúť, chvíľu aj v chladničke.
Smotanová náplň: Mascarpone prešľaháme s cukrom a ručne primiešame jemný tvaroh. Náplň rozotrieme na vychladenú pudingovú náplň a dáme stuhnúť do chladničky.
Jahodové želé: Pripravíme želé podľa návodu na obale. Nakrájané jahody poukladáme na stuhnutú smotanovú náplň a vlažné želé (keď už začína tuhnúť) na ne nalejeme. Opäť dáme stuhnúť do chladničky.
Keď sa vám nechce hrať so želé, stačí vrch posypať čokoládou. Vtedy vám postačí ako druhú náplň použiť len šľahačku, alebo vyšľahanú šľahaču spojenú s tvarohom.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano, doplnila som, dik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jemná bábovka
Alica7
Jemná bábovka
Jemná bábovka, recept je do menšej bábovkovej formy Ø18 cm.
Jednoduchá zeleninová polievka minestrone
dasa_ | Jednoduchá zeleninová polievka minestrone
Jednoduchá zeleninová polievka minestrone
Receptov na minestrone je minimálne toľko, koľko je receptov na guláš a kapustnicu spolu. Jedno je však spoločné - používajú sa suroviny, ktoré sú aktuálne po ruke.