reklama

Ako pripravujete karfiol?

flasterka3 , 14. 07. 2009 - 17:06

reklama

Ahojte baby. Mám veľmi rada karfiol, ale robím len vzprážaný karfiol, zapekaný karfiol a tzv. karfiolový mozoček. Preto Vás prosím o rôzne iné chutné jedlá z karfiolu. Nemám čas na to, aby som si sadla za net, a hľadala rôzne stránky o varení a kuchtení, a preto chcem poprosiť o radu Vás. A ešte niečo. Keď robíte napr. vyprážaný karfiol, predvárate ho? Lebo ja ho rozoberem na menšie časti, obalím v trojobale a vyprážam. Je rovnako mäkkučký ako keby som ho varila, len mi potom nesmrdí celá kuchyňa. Totiž, mne sa z tej "vône" dvíha žalúdok. Ďakujem za vaše odskúšané recepty. Už teraz sa teším na karfiolovú zmenu.Mrkám

Pozrite si aj


reklama


reklama

ivet36, Ut, 14. 07. 2009 - 17:14

...ja robim placky...alebo z obvareneho len tak salat s nalevom na studeno...alebo inak s majonezou....ivetMrkám

fkatarina, Ut, 14. 07. 2009 - 17:23

Moj odskusany a vyborny recept:
Karfiol obvarim - bez obvarenia som este neskusala ale ak chces skus.
Urobim besamelovu omacku - maslo, muka, sol, trosku nastruhaneho muskatoveho orieska. Ked je hotova dam do nej rozpustit nastruhany syr.
Karfiol poukladam do zapekacej misy,polejem omackou,navrch este posypem nastruhany syr a posypem trosku struhanky.A dam zapiect.
Dobru chutÚsmev
Este ma napadlo - ale to robim z mrazeneho karfiolu - ze ho len tak podusim na masle s cerstvymi sampinonmi.Tiez je to mnamMrkám

lia6, Ut, 14. 07. 2009 - 17:26

do vody v ktorej obváraš karfiol daj bobkáč, nebude páchnuťSlnko

flasterka3, Ut, 14. 07. 2009 - 18:07

Baby, ďakujem. Postupne vyskúšam.

lusesita, Ut, 14. 07. 2009 - 18:26

ja karfiol pred dalsou upravou vzdy na chvilku obvaram,lebo sa tak znicia pripadni najomnici,byvaju v nich dost casto aj taki malicki slimacikovia.Vyplazený jazyk Chichocem sa..... teraz sme dovecerali vysmazany-ten mame najradsej,ale robievam aj tak,ze celu hlavicku trosku predvarim,potom medzi jednotlive ruzicky zasuniem udene masko- uvarim maslovo-syrovy besamel-zalejem a zapeciem .Úsmev

flasterka3, Ut, 14. 07. 2009 - 19:15

lusesita, mňam, to určite vyskúšam

lydusha (bez overenia), Ut, 14. 07. 2009 - 20:28

Ja mam rada karfiolovu polievku....postruham mrkvu, oprazim, karfiol rozoberiem na milion kusockov malililinkych a zalejem vyvarom alebo len vodou a ochutim...zahustim bud vajickom alebo krupicovymi haluskami, takymi redsimi Úsmev

adus, St, 15. 07. 2009 - 12:42

Karfiolovú polievku robím aj ja - ale trochu inú.
Karfiol rozobratý na ružičky dám s 1 lyžičkou masla a trochou posekanej petržlenovej vňate variť do mlieka, keď karfiol zmäkne, vylejem všetko do mixéra, rozmixujem, vlejem naspäť do hrnca, dochutím soľou, muškátovým orieškom a korením, nechám ešte prejsť varom - a ako "vložku" dávam krátko povarené ružičky brokolice.
Neznášam biele polievky a omáčky, ale túto zbožňujem.

ja_hodka (bez overenia), St, 15. 07. 2009 - 13:52

My mame radi bulgur zapeceny so zeleninou. Ide tam zelena fazulka, karfiol, mrkva, paradajkovy pretlak, biela velka fazula (uvarena), sampinony. Bulgur zalejem vriacou vodou s troskou vegety bez glutamanu (tak to mozu aj deti), necham zmaknut. Zeleninu nakrajam na male kusky. Jensku misu potriem olejom a vysypem struhankou. Makky bulgur ochutim takym speci marockym korenim, ale ak nic podobne nemate, tak postaci troska kari korenia, sladkej papriky a mletej rasce, pokvapkam olivovym olejom, zmiesm so zeleninou, fazulou a pretlakom (nema to v tom plavat..iba tak zvlhcit)Peciem kym zeleninka nezmakne. Oosbne mam rada taku polochrumkavu. Malo by to pustit vybornmu zeleninovu stavu a z vrchu a po bokoch by to zas malo pekne chrumkat, zapecene do zlatista. Je to vyborne a veeelmi lahucke jedlo. Pokial tam nedate fazulu, je vhodne aj pri delenej strave. Zeleninu tam vlastne mozte davat aku chcete.

ja_hodka (bez overenia), St, 15. 07. 2009 - 13:55

Mimochodom, karfiol sa odporuca obvarat bez zakryvania pokrievkou.Odparuju sa latky, ktore sposobuju naduvanie.Aj preto by sa mal vraj aspon blansirovat.

flasterka3, Št, 16. 07. 2009 - 15:14

Baby ďakujem, určite vyskúšam.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama