Ako pripravujete karfiol?
...ja robim placky...alebo z obvareneho len tak salat s nalevom na studeno...alebo inak s majonezou....ivet
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moj odskusany a vyborny recept:
Karfiol obvarim - bez obvarenia som este neskusala ale ak chces skus.
Urobim besamelovu omacku - maslo, muka, sol, trosku nastruhaneho muskatoveho orieska. Ked je hotova dam do nej rozpustit nastruhany syr.
Karfiol poukladam do zapekacej misy,polejem omackou,navrch este posypem nastruhany syr a posypem trosku struhanky.A dam zapiect.
Dobru chut
Este ma napadlo - ale to robim z mrazeneho karfiolu - ze ho len tak podusim na masle s cerstvymi sampinonmi.Tiez je to mnam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V tomto recepte je karfiol úžasný:
http://www.nanicmama.sk/ine/dokladana-kvasena-zelenina-v-kameninovom-su…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
do vody v ktorej obváraš karfiol daj bobkáč, nebude páchnuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
take nakladanie co sa vola pickles je super-a tych enzýmov...
http://www.biorecepty.sk/ext/biorecepty/php/bio-clanky.php?title=pickle…
Moje miluju karfiolovy paprikas, a podobne recepty ako tu uz baby dali. No my hryzeme aj surovy karfiol-pravdaze, domáci. Mohla by som este daco kuknut, mozno neskor, teraz mam dom blazninec-prerabame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Baby, ďakujem. Postupne vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja karfiol pred dalsou upravou vzdy na chvilku obvaram,lebo sa tak znicia pripadni najomnici,byvaju v nich dost casto aj taki malicki slimacikovia.
..... teraz sme dovecerali vysmazany-ten mame najradsej,ale robievam aj tak,ze celu hlavicku trosku predvarim,potom medzi jednotlive ruzicky zasuniem udene masko- uvarim maslovo-syrovy besamel-zalejem a zapeciem .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lusesita, mňam, to určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mam rada karfiolovu polievku....postruham mrkvu, oprazim, karfiol rozoberiem na milion kusockov malililinkych a zalejem vyvarom alebo len vodou a ochutim...zahustim bud vajickom alebo krupicovymi haluskami, takymi redsimi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Karfiolovú polievku robím aj ja - ale trochu inú.
Karfiol rozobratý na ružičky dám s 1 lyžičkou masla a trochou posekanej petržlenovej vňate variť do mlieka, keď karfiol zmäkne, vylejem všetko do mixéra, rozmixujem, vlejem naspäť do hrnca, dochutím soľou, muškátovým orieškom a korením, nechám ešte prejsť varom - a ako "vložku" dávam krátko povarené ružičky brokolice.
Neznášam biele polievky a omáčky, ale túto zbožňujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
My mame radi bulgur zapeceny so zeleninou. Ide tam zelena fazulka, karfiol, mrkva, paradajkovy pretlak, biela velka fazula (uvarena), sampinony. Bulgur zalejem vriacou vodou s troskou vegety bez glutamanu (tak to mozu aj deti), necham zmaknut. Zeleninu nakrajam na male kusky. Jensku misu potriem olejom a vysypem struhankou. Makky bulgur ochutim takym speci marockym korenim, ale ak nic podobne nemate, tak postaci troska kari korenia, sladkej papriky a mletej rasce, pokvapkam olivovym olejom, zmiesm so zeleninou, fazulou a pretlakom (nema to v tom plavat..iba tak zvlhcit)Peciem kym zeleninka nezmakne. Oosbne mam rada taku polochrumkavu. Malo by to pustit vybornmu zeleninovu stavu a z vrchu a po bokoch by to zas malo pekne chrumkat, zapecene do zlatista. Je to vyborne a veeelmi lahucke jedlo. Pokial tam nedate fazulu, je vhodne aj pri delenej strave. Zeleninu tam vlastne mozte davat aku chcete.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mimochodom, karfiol sa odporuca obvarat bez zakryvania pokrievkou.Odparuju sa latky, ktore sposobuju naduvanie.Aj preto by sa mal vraj aspon blansirovat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Baby ďakujem, určite vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte baby. Mám veľmi rada karfiol, ale robím len vzprážaný karfiol, zapekaný karfiol a tzv. karfiolový mozoček. Preto Vás prosím o rôzne iné chutné jedlá z karfiolu. Nemám čas na to, aby som si sadla za net, a hľadala rôzne stránky o varení a kuchtení, a preto chcem poprosiť o radu Vás. A ešte niečo. Keď robíte napr. vyprážaný karfiol, predvárate ho? Lebo ja ho rozoberem na menšie časti, obalím v trojobale a vyprážam. Je rovnako mäkkučký ako keby som ho varila, len mi potom nesmrdí celá kuchyňa. Totiž, mne sa z tej "vône" dvíha žalúdok. Ďakujem za vaše odskúšané recepty. Už teraz sa teším na karfiolovú zmenu.