Ako sa pečie mäso v nerezových pekáčoch?
Ja som odvtedy ako som musela umývat pekáče po pripálenom mäse,začala dávat na spodok pekáča alobal /teda mojmu mužovi,lebo väčšinou varí on,ja umývam riad/ a je to super,alobal vyhodím a ak aj je náhodou trochu mastný,už to nie je také hrozné ako ho drhnut drátenkou...A apropo máme klasické,nie nerezové...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja na pečenie mäsa, ale aj na pečenie hocičoho v rúre používam liatinový pekáč s príklopom, na dopečenie príklop dám dole. Môj je využitý skoro stále, pokiaľ je voľný, tak pečiem len v ňom. Je to úžasná vec, navyše udržiava dlho teplotu. Pred tým som mala rímsky hrniec, ale keďže je to keramika, nedopatrením praskol. Ale vec fantastická. No a na tretie miesto by som dala smaltované. Nerezové nepoužívam, lebo zatiaľ nemusím. No ale určite sú tu dievčatá, čo v nich pečú, aj ja som zvedavá na ich odpovede.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám nerezové pekáče dva, väčší a menší a som veľmi spokojná. Pečiem v nich mäso, skladané zemiaky, rybu, dnes som piekla nádievku s kuraťom. Čistia sa dobre, nechám chvíľu odmočiť a umyjem. Koláč ale radšej pečiem v klasickom(rúrovom):)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pečiem v liatinovom pekáči s príklopom ako píše vyššie pelargonia, nedám naň dopustiť. Má jednu chybu - mám taký menší, takže ak pečiem pre viac hostí, používam nerezový.
Takéto niečo https://www.mall.sk/pekace/tescoma-ovalny-pekac-s-poklopem-tulip-34-cm.
Pečené mäsko je v ňom šťavnaté a zároveň aj chrumkavé. Hornú časť odnímam len pár minút pred koncom pečenia, aby chytilo kôrku.
Zapekám v ňom aj zeleninu, zemiaky, lazane,... a vlani som v ňom "piekla" aj slivkový lekvár bez miešania. Tento rok to ani inak skúšať nebudem
Udržuje sa pomerne dobre - chvíľu odmočiť a špeciálnou hubkou na nerez dočistiť.
Okrem toho mám aj nerezové plechy na pečenie koláčov a tiež v pohode. Ja som s nimi spokojná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám nerezový pekáč, niekoľko keramických a aj rímsky hrniec. Ten nerezový používam hlavne na hydinu a zapekanie (napr. cestovín, keď stačí piecť alebo grilovať pár minút). Keď potrebujem mať k mäsu aj šťavu, ale aby bolo chrumkavé, používam keramický glazovaný alebo jánsku misu podľa potreby s vrchnákom alebo bez. Ak chcem jemnučké šťavnatučké mäsko, použijem rímsky hrniec, ale príprava v ňom trvá trochu dlhšie. Záleží, čo najčastejšie pečiete
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja používam tiež nerezové pekáče. pečie sa v tom výborne, tiež som si ich objednala len nedávno, ale som s nimi veľmi spokojná a nepečiem v tom len mäso, ale aj francúzske zemiaky, lasagne ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dík za super tip aj s tým roštom. Niekedy mám fakt chuť na niečo, čo by sa netopilo v masti. Je to celkom praktické si myslím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či pečiete mäso v nerezových pekáčoch. Doteraz som mala ešte po mame smaltované, ale keďže majú už svoj vek, chcela by som si zadovážiť niečo nové. Alebo máte aj nejakú inú alternatívu, kde pečiete mäso?