Akú teplovzdušnú rúru kúpiť?
Ja som mala najskôr v byte g....e s plnou výbaou a teda v A a bola som nadmieru spokojná, len to bol kombinovaný šporák. Do domu som plyn nechcela a tak som si kúpila M...u a lacnejšiu / nie najlacnejšiu/ nemá to umyvanie a nejaké iné veci. Aj s tou som spokojná, ale oveľa viac mi vyhovovalo vkladanie plechov po širokej strane ako tu klasické. Aj ked inač nevidím veľké rozdiely.
Najviac používam klasické pečenie, potom ventilator na pečenie dvoch plechv. na zapekanie mám rada gril, no nerada tam grilujem, lebo nevládzem umyť rúru, ta poloha je pre mňa veľmi zlá.
Ja si myslím že snad všetky tieto teplovzdušné rúry sú už dobre, alebo?
No a kup cez net tam som ušetrila skoro 110 eur a doviezli mi to tiež domov.
Tu ide hlavne o úsporu EE a tak určite v A. Pečenie je iné, treba si zvyknuť že rúra je oveľa skôr zohriata a aj celé pečenie, ale potom už je to super zázrak.
No určite sú tu lepšie odborníčky ako ja a lepšie poradia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nuž ja nie som tiež nejaký pekár , ale vyberala som podľa objemu, aby bol čo najväčší. Ideálna by bola tá s pyrolízou, vieš, že nastavíš na vypálenie a ona si vypáli nečistoty a už ich len vymetieš. No a takú nemám (rofl. Pečiem klasicky ako na elektrickej hore a dolu (inak neviem), plus ked vianočné a dávam dva-tri plechy tak dám teplovzduch. Pre mňa bolo kritériom, aby to malo vo výbave plechy, lebo niektoré, potvory nemajú plechy vo výbave a taký plech, ktorý by mal pasovať tak od 30 a 50 euro vyššie. A teraz som aj rada, lebo mám tie klasické pekáče, na ktoré nedám dopustiť, aj ten veľký čierny na hus a pekne vojdú na šírku.
Inak ako objem a litre boli pre mňa taký nepresný pojem, ja som zobrala nadrzo pekáč a kde mi vošiel do rúry, o tej som bola ochotná uvažovať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja neviem Crystall, tu prvú som mala s tým, ale nejako mi to tak až nefungovalo ako sa píše. Nie všetko odišlo a preto som prestala grilovať , no potom som tiež chcela v plnej výbave, len hotovosť nepustila.
Ja som ani len nevedela že sú aj také že sa nezmestí pekač, lebo ja všetky čo mám doma môžem a mohla som aj v prvej na rošte použiť.
Takže mám iba jeden presne na mieru a plno pekáčov na rošt, ale v tej prvej som mala dva plechy na mieru do drážky a tretí hlbší pekáč a rošt.
Práve naopak, musí sa človek naučiť piecť na väčšom plechu / moja dcéra ma stále s tým problém/ lebo tam piškot z 5 vajec nie je taký výsoky ako v klasickom plechu čo bol v plynovej alebo starej klasickej elektrickej rúre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ani ja som veľkosť neriešila, kým som neotvorila ktorúsi a vnútri malý priestor a pritom vyzerala ako normálna spredu. Vnútorné steny mala tak hrubé, že sa dal vopchať iba taký menší plech čosi väčšie ako A4. Neviem značku...len potom som spozornela.
A bola som presvedčená, že automaticky každá rúra má dva plechy do drážky a jeden na rošt plus rošt. Tak som kupovala pred troma rokmi a bola to štandardná výbava no a posledne, ja som brala v júni minulého roku, tak 3 plechy v ponuke už bola pomaly utópia. (alebo som zle pozerala, všetko je možné). Tá istá značka s pred troch rokov už mala v ponuke ako základnú výbavu iba jeden plytký a jeden hlboký. Aká som bola prekvapená.
Zo starej elektrickej Mory mi tam plechy nepasujú na šírku už vôbec nie, tak ich dávam našikmo, keď pečiem vianočné, napríklad. Blbo to vyzerá, ale upečie sa to. Keď to porovnám s novými typmi, tak to sú megaplechy. A pekáče som nebola ochotná dokupovať, jedna výbava mi v tomto živote stačí. Aha...a mám..Am.cu. Stačí. Keby mi vyšlo na pyrolízu, tak priplatím. Mňa presvedčilo, že som ju už mala na chalupe, už aj to pečenie a dávky som si vedela predstaviť...
Gril používam, len na záver na dopečenie, alebo ak niečo zapekáme. Máme jednogril, potom dvojgril a gril s fukárom ako to volám. Používam všetky tri, podľa mojej trpezlivosti. Ale inak staticky hore a dolu. Ako k výhodám rury, ...nevyznám sa, ja som taký statický užívateľ, moc kreativity som nepobrala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Crystall to mi príde ako dobrý vtip s tou veľkosťou rúry
V živote by ma takéto niečo nenapadlo, som rada, že o tom píšeš.... to by som si teda dala.
Zatiaľ som pozerala iba na nete a rozmery som veľmi neriešila a už vôbec ma nenapadlo riešiť vnútorný priestor. Iba som to tak okukla a keďže je tých značiek a modelov a vymožeností veľmi veľa, usúdila som, že najprv sa bude asi treba spýtať niekoho už poučeného a potom sa podľa toho riadiť pri výbere
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a tie plechy majú čo, strieborné?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nech dobre pečie a veľa, veľa, veľa, veľa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To bude veľa, veľa, do jednej rúry natlačím čo to dá, ked sa ja do niečoho pustím, tak to už musí stáť za to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám gorenje dole elektrika,hore plyn 50 cm,veľmi ľutujem že som nešla do 60 cm Bosch,alebo Siemens.Na varenie mám plyn s elektrickou iskrou,musím to ovládať 2mi rukami dobrá blbosť jednou plyn.kohútik a druhou elektr.iskru,mám výsuvné lišty to je dobrá vec,tiež mám teplovzdušnú.napíš do akej šírky a ceny môžeš ísť?Ináč daj si Heureka.sk zadaj parametre a kuk tam,potom ked si nejaký vyberieš daj do googla presný názov a ti to ukáže kde a za ? E ho kde majú,plať až pri preberaní tovaru ak môžem daj biely,nerez tragédia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tie čísielka 50 a 60 cm je rozmer čoho presne? Výsuvné lišty, dobrá poznámka, mne to až také hustéhopremýšľaniahodné neprišlo, ale teraz, ked už nad tým dumám.... hm, tak asi to je dobrá vec, nepopáliš sa a je to pohodlnejšie (veru veru, mladšia už asi nebudem, tak musím tak uvažovať
)
Šírku a cenu som ešte nezvažovala, sponzor je môj manžel, tak ešte neviem. Nerez dobrá pripomienka, uvažovala som čo miesto neho, a tak už uvažovať nemusím to bude dalšie kľúčové slovíčko pri vyhľadávaní v googli
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Šírka šporáku ešte si mala napísať či voľne stojaci,alebo ho zabuduješ do linky,to sú tie dalo by sa povedať modernejšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Voľne pohodenú, zabudovať ju ani nie je kam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
voľne pohodenú.to je akože voľne stojaca,či?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno moja krásna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak sa môžem spýtať, prečo teplovzdušnú? Ja ju stále akosi neviem využiť. Akurát na Vianoce, ale tiež max. na 2 plechy. Pekávate na ventilátore aj niečo iné?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No práve preto, aby som tam mohla pichnúť dva tri plechy naraz a ušetriť tak čas aj energiu. Ani neviem inak piecť, keď už mám trochu času navyše, tak pečiem bežne dva tri štyri plechy.
Hlavne vtedy, ked neodhadnem množstvo ingrediencií a tak stále niečoho pridávam, následkom čoho je veľa veľa veľa cesta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si nikdy na viac plechov netrúfnem, bojím sa, že to nebudem mať dobre upečené
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslis preto, ze nebude teplota rovnomerna vsade? Alebo preto, ze rozdielne jedla - na dvoch plechoch - potrebuju inu teplotu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bojím sa, že nebude teplota rovnomerná. Že to ten ventilátor okolo tých plechov dobre nerozfúka. Ale budem musieť vyskúšať. Piecť mäso a koláč ako nižšie spomína margori by mi ani nenapadlo . "Nebijú" sa potom vône? Sa ešte mám čo učiť ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj mna by zaujimalo, ako je to s tymi vonami. Ked mi rura dosluzila v okamihu, ked v nej bol rozpeceny kolac, bezala som k susede, ktora sa toho prave bala a dala piect kolac a cibulovu pizzu osobitne. Inak by tam oba plechy prskla naraz, bezne to tak robieva.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyskúšaj a pochopiš o čom je ten ventilátor. Nič sa nebije a pri nedeľnom pečenom mäsku je aj koláčik rýchlo hotový.
Ak použiješ ventilátor teplota stačí nižšia, preto sa uvádza pri teplovzdušných rurach nižšia teplota.
Možno stojí za to si prečítať aj návod, lebo tam sú všetky tieto veci napísané.
Dva plechy prepečie v pohode aj kysnuté a ťažšie cesta a drobné pečivo aj tri plechy, ale ja nikdy nestiham nachystať a tak väčšinou používam dva.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som chcela teplovzdušnú hlavne preto že môžem piecť mäso a aj zákusok. Využívam stále a dokonca aj ked som sama. Ak už pečiem tak aj to aj to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Akosi tak mimochodom a mimovoľne nám doslúžila naša stará rúra a tak som sa v rámci pekárenských ambícií začala ohliadať po teplovzdušnej rúre. Nerada by som však pri kúpe zabudla na nejaké naozaj dôležité parametre, ktoré sú pre úspešné pečenie nevyhnutné, preto sa obraciam na vás, milé pekárky, ktoré máte skúsenosti..... Aké parametre by to podľa vás mali byť?
