Černice.
Zamraziť celkom určite, dokonca z drobného ovocia si aj po rozmrazení tuším najlepšie zachovávajú konzistenciu. Černice mrazím len tak - nasypem do mikrotéňaku, vycucnem vzduch a šup do mrazničky (na rozdiel napr. od ríbezlí, ktoré zásadne presýpam cukrom a až potom mrazím).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Súhlasím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Adus,ja som sa bála,že sa mi to po rozmrazení zmení na kašu.Už aj idem sáčkovať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poprípade zavariť,aj také sú výborné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dá sa robiť lekvár, klasicky, ako z každého iného ovocia, no podľa mna je škoda černíc v lekváre, radšej ich zaváram, sú mnamky mnam alebo zamrazím :)
Ked teda stihnem, alebo len tak zmiešam s cukrom a pučím do brucha
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám tiež kvantum, a už roky robím veľmi dobrý likér. 1,5 kg černíc umyjem, nechám stiecť, a dám do 4 l pohára s paličkou škorice a 4 klinčekmi a zalejem 1l bieleho alkoholu (vodka).Zakryjem a nechám v tmavej miestnosti macerovať 45 dní. Potom zlejem cez sitko. Uvarím si sirup z 250 ml vody a 500g cukru. Nechám vychladnúť a zmiešam so šťavou. Dám do fliaš a nechám odležať 2 mesiace v tmavej a chladnej miestnosti( ja to mám v pivnici). Je ozaj fantastický, podávam s ľadom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňam,odskúšam,ďakujem za repept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám doma asi 5 litrov černíc a netuším,čo s nimi?Pár receptov som našla,ale radšej dám na vaše skúsenosti a poprosím Vás o vaše vyskúšané recepty-koláče,lekváre,sirupy alebo čo sa dá s tým ešte spraviť?Môžem to dať zamraziť?Ak áno,na ako dlho?Ďakujem veľmi pekne