reklama

Černice.

Teki , 23. 08. 2010 - 13:13

reklama

Mám doma asi 5 litrov černíc a netuším,čo s nimi?Pár receptov som našla,ale radšej dám na vaše skúsenosti a poprosím Vás o vaše vyskúšané recepty-koláče,lekváre,sirupy alebo čo sa dá s tým ešte spraviť?Môžem to dať zamraziť?Ak áno,na ako dlho?Ďakujem veľmi pekne Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

adus, Po, 23. 08. 2010 - 13:16

Zamraziť celkom určite, dokonca z drobného ovocia si aj po rozmrazení tuším najlepšie zachovávajú konzistenciu. Černice mrazím len tak - nasypem do mikrotéňaku, vycucnem vzduch a šup do mrazničky (na rozdiel napr. od ríbezlí, ktoré zásadne presýpam cukrom a až potom mrazím).

Teki, Po, 23. 08. 2010 - 13:24

Ďakujem Adus,ja som sa bála,že sa mi to po rozmrazení zmení na kašu.Už aj idem sáčkovať.Mrkám

Aja1, Po, 23. 08. 2010 - 13:29

Poprípade zavariť,aj také sú výborné.

mnnaaauuu, Po, 23. 08. 2010 - 14:05

Dá sa robiť lekvár, klasicky, ako z každého iného ovocia, no podľa mna je škoda černíc v lekváre, radšej ich zaváram, sú mnamky mnam alebo zamrazím :)
Ked teda stihnem, alebo len tak zmiešam s cukrom a pučím do brucha Chichocem sa

Katarina Mockova, So, 04. 09. 2010 - 14:37

Ja mám tiež kvantum, a už roky robím veľmi dobrý likér. 1,5 kg černíc umyjem, nechám stiecť, a dám do 4 l pohára s paličkou škorice a 4 klinčekmi a zalejem 1l bieleho alkoholu (vodka).Zakryjem a nechám v tmavej miestnosti macerovať 45 dní. Potom zlejem cez sitko. Uvarím si sirup z 250 ml vody a 500g cukru. Nechám vychladnúť a zmiešam so šťavou. Dám do fliaš a nechám odležať 2 mesiace v tmavej a chladnej miestnosti( ja to mám v pivnici). Je ozaj fantastický, podávam s ľadom.

Aja1, So, 04. 09. 2010 - 21:01

Mňam,odskúšam,ďakujem za repept.Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama