reklama

Chlieb a horúčavy

Kamila , 10. 08. 2013 - 18:10

reklama

Aj keď nám chvíľu pofukuje celkom svieži "vánok" a spadlo aj zo 5 kvapiek, dôsledky horúčav ešte odznievajú. Behom tohto týždňa nám už druhý chlieb chytil plieseň ešte v záručnej dobe. Také sa mi bežne nestáva.
Dievčatá, stalo sa to aj vám, že v horúcom počasi, chlieb nič nevydrží? Čo s tým? Mám ho skladovať v chladničke? Kupujem väčšinou krájaný chleba, deti si chystajú raňajky , večere priebežne, vždy v úplne nezvyčajnú dobu, tak sa mi zdá krájaný praktickejši Neviem, či v celku vydrží viac.
Vysoké teploty asi ešte zďaleka neskončili, ale snáď tie extrémne áno..

Pozrite si aj


reklama


reklama

Fany1000, So, 10. 08. 2013 - 18:23

Neviem, nevšimla som si, žeby sa chlieb rýchlejšie kazil v týchto teplách. Je fakt, že nakrájaný vydrží menej. Kupujem zväčša rožky, lebo naše deti chlieb moc nemusia, ale keď kúpim chlieb, nakrájam ho na menšie kúsky - štvrťky, uložím do mrazničky a priebežne vyberám. Asi nie je ani chlieb ako chlieb, ale predpokladám, že ty píšeš o chlebe "zaužívanom".

Kamila, So, 10. 08. 2013 - 18:37

Jeden chlieb bol taký, ktorý kupujem bežne, druhý som vyskúšala novú značku, ale čo si spomínam, už sa mi také stalo dávnejšie. V najväčších horúčavach. Inak nijak sa mi nedari efektívne nakupovať chlieb a pečivo bez strát. Klasika každý člen domácnosti ma iné chute. :-)

fantika, So, 10. 08. 2013 - 19:45

mne v tých horúcavách chlieb nie splesnel ale skysol..takze som sa rozhodla ho skladovat v chladnicke,len pred konzumáciou ho treba vybrat troska skor,lebo je studený ako psí cumák :-P alebo ho ohriat v mikrovlnke :-)

Kamila, So, 10. 08. 2013 - 20:25

Asi budem, tiez take provozovat, ked sa vratia horucavy.

anjeli, So, 10. 08. 2013 - 23:51

:-| Tiež som si to všimla, kupujem stále ten istý - je vcelku, len v obchode si ho sama nakrájam a zabalím...žiaľ v tých horúčavách sa tiež v chlebníku rýchlejšie kazí a odhadnúť spotrebu /koľko nechám v chlebníku a koľko odložím do mrazničky/ je tiež nemožné, pretože chute a nechuť mojich detí je nevyspytateľná.

púpavienka, Ne, 11. 08. 2013 - 11:26

Ja som to nezistila, nekupujem alebo len veľmi málo chlieb krájaný, nakoľko som ho išla jesť a v ten istý deň mal bielu pleseň.
Ešte že mam veľmi vycibrený čuch na také veci. Stalo sa mi to viackrát.
Vysvetlenie veľmi jednoduché, v lete trvá ochladenie chleba oveľa dlhší čas, ale vo výrobe nie je na to čas a tak sa sáčkuje a potom je výsledok.
Chlieb si krájam v obchode, alebo jednoducho donesiem domov a krájam podľa potreby.
Aj deti treba naučiť odkrojiť si chleba, aby nezabudli také niečo obyčajné. (giggle)
Občas mám v chladničke, ale bežne v mrazničke, aby som nemusela utekať do obchodu.
Ja pri názve diskusie som chcela hned odpísať
áno horúčavy a chlieb idú pekne spolu, ja by som od hladu teraz zomrela ak by som nemala chlieb s maslom :-) nič iné mi nechutí, ak tak iba na silu.

Ariesa, Ne, 11. 08. 2013 - 17:56

od hladu zomrela bez chleba s maslom :-)

inak, to je asi najvacsi zadrhel, ked chcem dietovat. nemusim ho mat kazdy den, ale chlieb s maslom proste z jedalnicka dlhodobo nedostanem. to viem ;-) .

Kamila, Ne, 11. 08. 2013 - 19:09

Mas pravdu moze to byt aj tym, ze ho balia este teply nakrajany a spari sa.

Evka1223, Ne, 11. 08. 2013 - 22:25

To je jeden z dôvodov...balia ho nie ešte celkom vychladený - ved v horúčavách ani nemôže riadne vychladnúť....sparí sa. Prepravuje sa v teple, skladuje sa v teple....plesne ľúbia teplúčko...moja celá diplomovka bola o tom :-)
Druhý dôvod je horší...čo sa neminie ako celý, vráti sa späť, nakrája sa a ide opäť von. Nie je to blábol....mám to od pekára.
Mne sa v letných mesiacoch tiež často kazil balený krájaný chlebík....už na pulte boli mnohé sáčky orosené.
Kupujem radšej nebalený a doma celý peceň balím do ľanových utierok po babičke a vložím do prútenej ošatky....vydrží celkom dlho - po týždni je už tvrdší, no stále požívateľný a pleseň nemá (teda týždeň bežne nevydržíme, ale schválne som nechala párkrát odložený, aby som zistila ako dlho.)

dagmarH, Po, 12. 08. 2013 - 10:16

Ja skladujem chlieb v chladničke celoročne a vydrží veľmi dlho. Chlieb do zásoby (resp. biele rožky pre jedného člena rodiny, ktorý nie a nie nabehnúť na naše "čierne vtáčie zoby", ako on nazýva tmavé chleby a pečivo so zrniečkami a cereáliami) mám v mrazničke a mám bez problémov vystarané.

Kamila, Po, 12. 08. 2013 - 13:42

Vyborne, som rada, ze neiielen ja mam takych expertov, co tvrdia, ze nie su vtacky. (giggle) :-D (rofl) (rofl)
K skladovaniu chleba, uz len nájsť miesto v chladničke. (blush) (blush)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama