reklama

Čo s mäsom z polievky?

tedy , 20. 11. 2011 - 16:51

reklama

O túto otázočku na vas ma poprosila moja mamka, ktorá bola so mnou pozrieť na stretnutí v Kubíne a VEĽMI sa jej tam páčilo. S internetom sa zatiaľ moc nekamaráti, ale snaží sa :-). Vraj vek a neviem čo...
K tomu mäsu. Tatko má diétu , často teda varieva kuraciu polievku a zostáva mäso. Osmažiť na cibulke a k tomu zeleninu, to je najčastejší spôsob likvidácie, ale či náhodou nemáte nejaké iné tipy, nápady?

Pozrite si aj


reklama


reklama

slawi, Ne, 20. 11. 2011 - 17:14

Ja ho pouzijem na natierku. Ci kuracie alebo hovädzie najprv nakrajam na male kusky zmiesam s maslom, horcicou, cibulkou a potom rozmixujem ponornym mixerom na jemno.A mam na dalsi den na desiate pre rodinku.:-)

jajanka, Ne, 20. 11. 2011 - 17:23

(flower) (sun) jajanka Moze sa urobit rizoto alebo zem.placky plnene masom alebo plnena paprika,pridat do fasirok a sekanej-je toho vela co sa da urobit

fantika, Ne, 20. 11. 2011 - 18:09

mám aj tu na NM recept na moje pecené masové tasticky,maso mozes pouzit aj napríklud do nich..a ja som zvykla urcobit aj soté z kuracieho masa co napríklad zostalo z gril.kurata,obrala som maso,opiekla trocha na oleji,prikorenila,pridala konzervu hrásku, kukurice,sampinonov,pridala smotanu,zahustila a mali sme soté..s kolienkami ci s ryzou..:-)

staronova (bez overenia), Ne, 20. 11. 2011 - 18:14

Nakrájať kooopec zeleninky surovej a urobiť šalát s kuracím mäskom,poliať dresingom.Mnam

gueva, Ne, 20. 11. 2011 - 18:35

k takémuto mäsku je dobrá kôprová omáčka. Mäso netreba nijako upravovať, iba ohriať. Kôprová omáčka: urobiť bielu zápražku /olej + múka/, zaliať mliekom + 1-2naberačky vývaru pre lepšiu chuť, pridať nasekaný kôpor, nechať prevrieť, dochutiť cukrom, octom, soľou - hotovo. Ako príloha knedľa, chlebík alebo zemiaky.

tedy, Ne, 20. 11. 2011 - 19:12

Moc ďakujem.(sun) Zajtra mamka dojde k nám, tak jej dám počítať.

púpavienka, Po, 21. 11. 2011 - 09:11

My sme vždy robili mäsko na smotane a k tomu domáce halušky a nedala by som to za nič. Moja mama zvykla obaliť mäsko a vysmažiť, ja som to až tak veľmi nemusela, ale moji bratia to milovali. Ja mám veľmi rada len také uvarené mäsko a k tomu ani nič nepotrebujem, je zdravé a výživné.
Moje deti ešte mali veľmi radi, na kocky nakrájané mäsko, na cibuľový základ ide mäso a zelený hrášok. ochutila som, trošku podliala vodou a jemne zahustila, ak ostala ryža bolo to super.

Lenka R, Po, 21. 11. 2011 - 09:39

Dobrá kombinácia je k tomu kuraciemu varenému mäsku urobiť paradajkovú omáčku a zemiakovú kašu .

Alebo ešte robím šalát- mäso pokrajané na kúsky, k tomu nakrájané jabĺčko, uvarenú mrkvičku a hrášok a primiešať tatarskú omáčku a potom to jeme buď s rohlíkom alebo chlebom.

Ďalšia alternatíva - nadrobno pokrájať a pridať nakrájanú varenú zeleninu, vajíčko a namočené rohlíky a urobiť takú mäsovo zeleninovú fašírku.

mama 77, Po, 21. 11. 2011 - 13:48

Vymiešať cestíčko: vajce, hladká múka, trocha mlieka,soľ,mleté čierne korenie, trochu sódy bikarbony,
vypražiť na oleji, najlepšie vykostené.
Ja tak robím najčastejšie zajaca,diétnu salámu.Dobre na teplo aj na studeno. S uhorkou, tatarkou, zemiakovou kašou, ale aj s chlebom. Máš to raz dva.

púpavienka, Po, 21. 11. 2011 - 14:02

No v tomto cestíčku to moja mama vypražala.

Alena7, Ut, 22. 11. 2011 - 12:07

Aj u nas obcas zostava. Pouzivame na cibulke, do rizota. Alebo najnovsie zmiesame s pokrajanou sezonnou zeleninou + uvarene cestoviny a je hotovy salatik. Kedze druhy zeleniny a cestovin sa daju obmienat, tak variacii je nespocetne vela. :-) Pripadne pouzijem na spagety - kedze masko je uvarane, staci pridat nejaku omacku ( kupovanu alebo domaci polotovar), trochu spolu prehriat a sup na spagety. Rychly obed/vecera je na svete . (sun)
Prajem dobru chut.

tedy, Ut, 22. 11. 2011 - 20:05

(flower) Ďakujem všetkým(flower) (flower)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama