reklama

co so slivkami

elizabeth , 24. 07. 2009 - 10:36

reklama

Dievcata potrebovala by som radu co s nadurodou sliviek,nejake nove inspiracie ,ktora ma nejaky zaujimavy recept na zavarania pripadne susenie, do mraznicky sa uz nevojdu potvorkySmútok Smútok Mrkám.podelte sa so mnou prosim

Pozrite si aj


reklama


reklama

ivet36, Pi, 24. 07. 2009 - 11:22

....no uz asi len dat vypalit na slivovicu Úsmev , alebo uvarit na povidla....
ivetMrkám

elizabeth, Pi, 24. 07. 2009 - 12:12

no tak neviem na nasej rodi by sa palenica neuzivilaVáľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Mrkám

lia6, Pi, 24. 07. 2009 - 12:20

Hódne slivkového lekváru, alebo nutellu domácu-len som kdesi zapatrošila recept, skúsim pohladať.Slnko

elizabeth, Pi, 24. 07. 2009 - 23:50

no domaca nutela to znie dobre ak sa ti podari supni ju sem prosim
Áno Áno Áno

Lea, Pi, 24. 07. 2009 - 12:29

za kýbel slivkových gulí uvariť a šup do mrazáku, v zime bude mňamkové jedlo, len asi budeš potrebovať ďalšiu mrazničku Chichocem sa

elizabeth, Pi, 24. 07. 2009 - 23:49

no ved prave kapacita mrazaku primala
Chichocem sa Chichocem sa

martinaj, So, 25. 07. 2009 - 00:11

U nás slivky jednoznačne sušíme - na plechu v rúre pri otvorených dvierkach na teplote cca 75°C. Len škoda, že plech sa potom ťažko drhne, zostáva na ňom vrstva zosušenej šťavy zo sliviek.
Raz sme mali požičanú sušičku ovocia a v nej sa sušilo jedna radosť.
Inak, tie naše domáce slivky sa sušia super aj s kôstkou alebo štvrťkou jadra vlašského orecha namiesto kôstky, horšie je to s tými veľkými (čačanska najbolja, čačanska lepotica), tie treba odkôstkovať a pokrájať minimálne na štvrťky.

elizabeth, So, 25. 07. 2009 - 08:07

ajnich pred tym nejako upravis alebo len tak umyjes oodkostkujes a susis ?dakujem
Áno Áno

Aja1, So, 25. 07. 2009 - 09:21

Ak sušíš ovocie aj zeleninu na plechu,vylož si plech pečiacim papierom.nemusíš potom drhnúť plech od šťavy a naviac papier môžeš použiť na viac krát.
To som ešte nepočula sušiť slivky nakrájané na štvrťky.Skúsim,slivky mám už prisľúbené,snáď ich nejaký daždisko s krúpami nezničí.

lia6, Ne, 26. 07. 2009 - 12:40

Našla som tú nutellu-až dva recepty. Teraz nemám čas-poobede to sem hodím.Slnko

elizabeth, Ne, 26. 07. 2009 - 14:39

superrr dakujeeeeem]

lia6, Ne, 26. 07. 2009 - 14:42

Dala som to do receptov-nech prečítajú aj ostatné.Slnko

Darinocka, Ne, 26. 07. 2009 - 14:50

Slivky na sušenie stačí opláchnuť a vykôstkovať Úsmev .Vrelo odporúčam kúpiť sušičku.Dostať viacero druhov,najvýhodnejšie sú tie,ku ktorým sa dajú dokúpiť sitá.V základnej výbave je ich zvyčajne 5 a do 10 sít sušička zvláda sušenie hravo.Máme už zopár rokov Moss 2,stála niečo vyše 1.000.-sk.Sitá som dokúpila a sušíme skoro všetko. Mrkám Huby,jabĺčka,slivky,marhule,bazalku,petržlen,rozmarín.Nemá veľkú spotrebu,nezaberá veľa miesta a v priebehu niekoľkých hodín je ovocie,či bylinky usušené.Dokonca aj mäso sa dá sušiť!Chichocem sa Zatiaľ som neskúšala. Veľký úsmev Najväčším problémom je,kde schovať usušené ovocie,aby nedostalo nohy! Vyplazený jazyk

andulka11, Po, 27. 07. 2009 - 10:19

pravé "švestkové povidla" takmer bez práce
Dávka 7 kg sliviek, 2 dcl octu, kastról čo sa zmestí do trúby
Slivky vykôstkujeme, na spoduk kastróla nalejeme 2 dcl octu a spodnú vrstvu sliviek uložíme dužinou dole. Ostatné dosypeme.Dáme do trúby piecť, najprv na slabo - el. trúba 100-120 st., plyn 2.Keď sa objaví šťava držíme teplotu na 150-180 st. Keď klesne hmota v kastróle na menej ako polovicu kastról vyberieme, vtedy poprvý krát hmotu rozmiešame a keď nám taká hustota vyhovuje horúce dáme do flašiek, zavrieme a dáme hore dnom , hodíme na to deku a necháme vychladnúpť. Keď chceme hustejší lekvár vrátime asi na hodinu ešte do trúby. Lekvar neprská, nemiešame ho. Trvá cca 8 hodí. Ja to robím takj, že v noci naložím do trúby a ráno trúbu vypnem a lekvár je hotový.
švestková čokoláda

Slivková čokoláda
1 kg sliviek, 1 kg. cukor kr,1 vanilkový cukor, 4dkg horkého tmavého kakaa, llyžička škorice, rum

slivky vykôstkujeme a dáme varit s cukrom, potom pridáme kakao a škoricu a prevaríme. Rozmixujeme a opeť privedieme k varu. Ešte horúce plníme do pohárov, hore pridáme 1-2 lyžičky rumu a uzavtvoríme. Neobraciame ani nezaváme. Poháre ukládáme pod deku nebo froté ručník vychladnúť. Výborné na palacinky.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama