čo so zvyškom ovocia po pasírovaní
Pozrite si aj
Ja neviem, ale mne po pasírovaní ostanú len kôstky alebo šupky a to vyhadzujem, čo sa z toho dá robiť, to vážne netuším.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
my sme mali veeeeeeeeeeela jahod..z toho bordelu,co ostane,sirup nespravis - lebo na to potrebujes aj stavu..ale jednoducho posyp cukrom(podla chuti) a sup do mraznicky..a mas fajnu ovocnu dren..alebo v minulotyzdnovom novom case pre zeny alebo v bajecnej zene,bol recept na nanuk so smotanou a marhulami..to tiez len pomliet,aby z toho bol bordel a ja si myslim,ze ten zvysok,co ti ostal,tiez sa moze aj takto vyuzit..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem Vám dievčatá za návrhy. Po tom pasírovaní mi ostalo toho dosť (starší typ mixéra tak preto je toho veľa). Ale vyriešila som to takto. Večer zasypala cukrom. Ráno rozriedila vodou, dosypala cukrom, trošku kyseliny citrónovej, nechala prejsť varom, precedila, ešte raz povarila a šup ho do fliaš. Bude z toho sirup na rýchly konzum teraz na prázdniny. Predpokladám, že do konca týždňa nevydrží
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babenky, ja tie zvyšky vysuším na plechu v rúre a potom z nich varím ovocný čaj - jednoducho primerané množstvo zalejem vriacou vodou, precedím a podľa chuti osladím. Niekedy netreba ani citrón, lebo ovocie má svoju kyslosť. Ten čaj je SUPER!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to vysusenie vyskusam. znie to genialne!
sm
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to budem tiež skúšať so zvyškom po černiciach. Ďakujem za typ. Ešte sa chcem opýtať, ako dlho to treba sušiť a pri akej teplote?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja to suším tak odhadom - na 50-70 stupňov, tri dni po sebe tak po pol hodinke. Veď si to vyskúšajte. Už počas sušenia z toho priebežne robím čaj a tak kým to celkom vysuším, stihneme to aj spotrebovať...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pasírovala som ríbezle, maliny a černice. Zo štavy som spravila džem, ale čo so zvyškom? Je mi to ľúto vyhodiť. Ako to ďalej spracúvate, alebo to bez milosti vyhadzujete? Napadlo ma, zasypať cukrom, nechať postáť, preliať vriacou vodou a vznikne sirup (možno). Máte osvedčený recept
, ktorý by som mohla použiť?
Ďakujem