Čo za papier na pečenie vyrábajú?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám, ale v zmysle, že mi niekto vykúpil hárky na pečenie, ktoré používam. Nikdy som sa nad tým nezamýšľala. Proste hárky na pečenie a bodka. Tak krásne sa do stredu ruličky siahalo a vyťahovalo. Až jedného októbrového dňa rulička nebola a krabička prázdnotou zívala. Tak davaj do obchodu a hľadať obľúbený papier. A tam presne ako si napísala. Jednostranne - no mám ja čas hľadať ktorou stranou?, no nemám! - obojstranne, taký silikón a hlavne všetko 20m,30m. Ja chcem moje hárky!
Čul tam šermujem nad cestom nielen válčekom ešte aj nožnicami. Viem, viem, lenivá som.
Ešte jednu značku som mala, tam som našla hárky ... tak som zobrala všetky DVE krabičky čo boli v regáli. Ha! A mám vystarané tieto sviatky. Akurát mám nový problém. Však ja nemám kryštálový cukor....
Ozaj - sú u vás mandle? U nás sa vyparili. Jako ešte 2 týždne späť plné regále. Toho roku všetci mandľové tuším pečú. Len ja nie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ti posuniem - mám načistené. Chceš? Odfotím a pošlem cez mail ... statočne mi hrabe.
Ja som včera išla piecť. Najprv cantuccini - zamiesila som, dala do chladu - kukám vpravo, vľavo a formy niet. Musím dnes dopiecť . Tak cesto "nasáva chute". Také nasaté večer bude až no.
Potom chytím recept so sirupom - najprv nemám dosť badyánu (a však to nejak rozdýchame), potom hľadám celú škoricu a tam 4 sáčky mletej (tak budem cediť, no!) a tak chytím cukor, že idem teda improvizovať ten sirup a to ryža. Tak sirup sa bude dnes variť.
Tak reku dobre, idem ešte tie mandľové urobiť - a či mlynček zas nemám?
No a potom som zamiesila prudko čokoládové a nechala ich v chlade, bo už sa mi nechcelo.
Tak dnes v chladničke trónia 2 cestá, na linke čaká jeden sirup robiť a ja dojdem domov až po tme večer ... snáď s cukrom, mlynkom a formou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pošli orechy pošli, mailom to bude najlepšie. Však išli zrušiť, že načo mi šuhajdy .... Ako neni sú šuhajdy, nie sú Vianoce, aj iný koláč nepotrebujem, ale oni musia byť ;)
Cesta nachystané, to už bude dnes radost piect.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak o silikónovom papieri počujem prvýkrát. Asi som mimo. Mňa vytáča už to, keď omylom kúpim nastrihaný papier. Nemám ho rada, nechápem zmysel, úplná nepraktická blbosť je to. Používam tri plechy rôznej veľkosti a keď mi to niekto nastrihá vopred, ide ma rozhodiť. Ale to je moja chyba, mám sa pozerať, čo kupujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Changeneme to - prosím si nastrihaný, posielam ten v rolke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ten posledný som našťastie už dorazila:))) Keď nabudúce kúpim omylom ten nastrihaný, pošlem expresne:))))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Papier som nevedela najst , tak namiesto neho som pouzila taku trvacnejsiu podlozku na pecenie, ze opakovane pouzitie a neprilepilo sa. Mam ju uz asi rok v spajzi, len som na nu pozabudla Take ste neskusili?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
O tomto tiež nie som informovaná. Ak to vydrží celý život, tak je to možno aj ekologickejšia voľba ako papier.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To ano, zalezi co robia plasty pri vysokej teplote, lebo asi len z plastu to bude, nejaka verzia silikonu? Ci?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vola sa to folia na pecenie, konkretne tuto mama http://www.tescoma.sk/pecenie/naradie-a-pomocky-na-pecenie/delicia/630690-folia-na-pecenie-delicia-40x36-cm
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja na takom niečom pečiem už asi 5-ty rok..najskor som si to kupila na skušku z nejakého katalogu a potom som to hladala cielene.Mám 4ks.pečiem na tom všetko -drobné pečivo aj nejaké platne aj piškotové na rolády aj prikrývam s tým napr.bábovku len musí najskor chytiť máličko "kôrku". Ale nesmie sa na tom krájať nožom...tak dopečenia..Aha ale nedá sa to napchať napr.do formy srnčí chcbát a pod.pokial si to nechcem nastrihať tzn.zničiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám takú teflónovú fóliu už asi 10 rokov a je to výborné. Piecť sa dá na tom všetko drobné pečivo, len nech sa koláč nekrája na nej. Taktiež ich používam aj na pečene zemiakov, zeleniny a pod. Je ľahko umyvateľná. Taktiež mám aj silikónov ale tú používam len na zemiaky, zeleninu, pečivo, chlieb.... nepekávam na nej koláčiky. Sú obidve veľmi praktické. Tie prvé som si doniesla zo zahraničia ale potom som už dokupovala v kuchynkách ale aj v papiernictve.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No tak ja som tiež v minulosti vyskúšala všakovaké nepodarky, ktoré sa nazývali "papier na pečenie", len akosi to "na pečenie" znamenalo, že sa spečie s cestom na neoddeliteľnú dvojku. Ale zas po neúspešných experimentoch som našla ten "pravý", teda pre mňa určite. Už niekoľko rokov ho používam na pečenie a že toho pečiem neúrekom
. Mávali ho v rolke, ale v posledných mesiacoch je nahárkovaný /takže si aj balalajka príde na svoje
/. A inak kupujem ten lidlový...
Mám doma aj tie fólie na pečenie, ale žiaľ, ak pečiem x-druhov zákuskov lebo slaného, nestíham ich umývať, takže v malom určite výhodné, ale pre mňa len na občasné použitie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som tie fólie prestala používať, dokonca mám pocit, že som ich vyhodila. Nejak mi vadilo to, že sú umelé. Ale asi to bol iba môj pocit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prečo tak jednoduchú vec musia komplikovať.
Odkedy pečiem Tinke cca 2-3 do týždňa írsky chleba, stúpla mi spotreba papiera na pečenie. A tak sa mi zo dvakrát stalo, že som bola nútená kúpiť "pečací" v inom obchode ako som zvykla, tým pádom aj inú značku. Musela som si vybrať z ponuky, síce veľmi bohatej, ale dosť prapodivnej ... Obojstranne silikonový papier, jednostranne, potom nejaký biely. Zväčša utekám, ta som posledne zobrala nejaké dva kusy v nádeji, že budú košér a spotrebuju sa tak i tak.
Biely bol už naporcovaný, voľajaký hrubší, teraz rozmýšľam či tam pri návode nepísalo, pred použitím namastiť? Druhý ako som zistila , len kus oneskorene je obojstranne silikonový ... Nepotrebujem ďalšie plasty, načo, však bežný papier, krásne fungoval ...
Začala vianočná sezóna pečenia a ja som išla použiť čo som doma mala. Ako z toho bieleho sme mašle na pohľadnice robili, bo dcére sa zdala primeraná hrúbka.
Aj strojčekové pečivo, som v pohode upiekla ... Až kým som dnes nedala piecť dcére chleba. dajaký divný smrad z rúry sa šíril ... Ale najlepšie prekvapenie ma ešte len čakalo, vybrala som chleba z misy a začala intenzívne nadávať. Papier zapečený do chleba .... POmóc. 
No čo učím sa na vlastných chybách, kôrku bude treba orezať a ja už viem, že musím kúpiť overený papier na pečenie, bez žiadnej pridanej hodnoty, či skôr ďalšej chémie, najlepšie aj do zásoby.
Dievčatá, ako ste na tom vy s tak triviálnou vecou, ktorá nam značne zjednodušila pečenie, len nerozumiem prečo to musia komplikovať... Máte aj vy podobnú skúsenosť?