Francuzsky liker Cassis z ciernych ribezli - aky cukor?
Pozrite si aj
reklama
reklama
teraz to citam uz asi piaty krat - ved ten cukro tam ide aj tak az o 2 mesiace..., ale aj tak by ma zaujimalo, preco ide zelirovaci...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Draha zelirovaci cukor sa do Creme de Cassis nikdy nedava. Poslem ti originalny rcp.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Recept najdes tuto. http://povvi.com/creme-de-cassis-de-dijon/
Pod jeho nazvom klikni na skratku SK pre Slovensky jazyk. Do Dijonu a oblasti Burgundska, ako aj prvej a originalnej vyrobne tohto likeru idem uz onedlho na dovolenku, tak ak chces, mozem ti potom poslat link aj na ine dobrtoy, ktore tam najdem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Recepty
Sezónne recepty
reklama
Návody a nápady na tvorenie
reklama
ahojte, nasla som tu recept na liker:
Francúsky likér Cassis
1 kg očistených čiernych ríbezlí,
500 ml brandy,
400 až 500 g želírovacieho cukru
Očistené a umyté ríbezle rozmixujeme, dáme do pohára, zalejeme brandy, pevne uzavrieme a odložíme do chladu na 2 mesiace. Občas pohár pretrasieme. Po dvoch mesiacoch obsah pohára precedíme a šťavu zmiešame so želírovacím cukrom. Opäť dáme do pohára, dobre uzavrieme a odložíme do chladu na 2 týždne a tiež občas pretrasieme. Po dvoch týždňoch precedíme, nalejeme do pekných fliaš, uzavrieme a môžeme si po troške pochutnávať.
A mna zaujima, aku ulohu tu plni zelirovaci cukor? Nemozem dat obycajny krystalovy? Pokazim tym nieco? Ribezle uz mam umyte...a vcera som kupila kr.cukor...