Gaštany

Poprosím vás, ktoré pečiete, či varíte gaštany. Moje sa nedajú očistiť od vnútornej jemnej šupky. 

Poraďte, píšte, budem rada.

Diskusie Naničmama.sk: 

Väčšinou mávam nazbierané gaštany z našich končín....medzi nimi sa sem-tam nájde zopár, čo vnútorná šupka nejde celkom dole. Čím to je neviem, lebo sa robia všetky naraz a rovnako. Hm....asi nie je každý gaštanový jedinec zdravý a zdatný. Inak ich pečiem na platni  so záparou prikryté starým hrncom. 

 

Dakujem. Piekla som na platni surové aj predvarené. Varila som vo vode. Nešli mi ani na jednych šúpať vnútornú šupu. Klamem...možno pri 5 plodov.

Ja každý do kríža narežem či ich pečiem alebo varím. Varené už nepečiem lebo viac vyschnú. Ono záleží na čo ich chceš.Ak si chceš urobiť pyré zak ich pomel na jemno, tam to vadiť nebude.

Jasne, narezala somMrkám...

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.