hroznový mušt bez kvasenia
Tak veru o tomto neviem, a to si myslím, že mám pekné "základy"-moji svokrovci vlastnia vinohrad a každoročne z neho robia mušt, ktorý ale vydrží len pár dní-potom začína kvasiť. Z neho vzniká burčiak a potom víno. Pamatám si, ale, že, ako malá som si mušt kupovala vo Farskej uličke, vo fľaške. Akú ale mal ten trvanlivosť, tak to netuším-vypili sme ho okamžite. Ak má, ale niekto nápad, návod, rada sa poučím aj ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ale niečo ma napadlo...skús si prečítať toto http://akotofunguje.hladas.sk/clanok/jedlo/napoje/ako-sa-vyraba-sampans…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyprešovať, dať do plastových fliaš a na ležato do mrazáku.
(Ale u nás ani takto dlho nevydrží, ak je ho nazaj veľa, tak niekedy aj do Vianoc - vyťahuje a pije sa dovtedy, kým tam niečo je.)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vidíš, a to ma ááábsolútne nemnapallo(asi to bude tým, že mi vyčleníme pár fliaš na mušt, to sa vypije a zbytok sa robí vínko-ale určite sa niekedy zíde), ten mrazák...super nápad díky Geo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moja sestra robí hroznovú šťavu týmto spôsobom- šťavu ohreje na cca 40 st. a prida trošku toho sajrajtu - nejaká kyselina proti plesni a potom jednoducho nalieva do sklenených fliaš a dá do pivnice, ja som pila aj dvojročnú a bola super. Aj ked ja som si už kúpila aj tu pomôcku na zavaránie a neviem to použiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem, zrejme pôjdeme podobnou cestou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj toto môže byť dobré ...som sa zasmiala, že sajrajt
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem pekne, žienky, postúpim informácie mamine ... :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... ale keď sa nad tým zamyslím, prečo by nemohla urobiť normálne šťavu - mušt, dať ho do fliaš ako kompót, kečup a sterilizovať. Viem, že vitamíny by išli tatam, ale zase by sa to nepokazilo... no, veď otvorím s maminou tvorivú diskusiu a k dákemu konsenzu dôjdeme... ešte raz ďakujem za inšpirácie :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
už sme sa dohodli, žienky... ideme na 80 stupňov pri zbieraní peny, potom dáme do fliaš a do suchej sterilizácie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... moja mamka sa pýta, či neviem zistiť, ako sa robí hroznový mušt bez kvasenia, lebo na nete to nenašla :)