reklama

hroznový mušt bez kvasenia

priskaa , 10. 10. 2013 - 22:52

reklama

... moja mamka sa pýta, či neviem zistiť, ako sa robí hroznový mušt bez kvasenia, lebo na nete to nenašla :)

Pozrite si aj


reklama


reklama

lia6, Pi, 11. 10. 2013 - 10:52

Tak veru o tomto neviem, a to si myslím, že mám pekné "základy"-moji svokrovci vlastnia vinohrad a každoročne z neho robia mušt, ktorý ale vydrží len pár dní-potom začína kvasiť. Z neho vzniká burčiak a potom víno. Pamatám si, ale, že, ako malá som si mušt kupovala vo Farskej uličke, vo fľaške. Akú ale mal ten trvanlivosť, tak to netuším-vypili sme ho okamžite. Ak má, ale niekto nápad, návod, rada sa poučím aj ja Úsmev Slnko

georgina, Pi, 11. 10. 2013 - 10:56

Vyprešovať, dať do plastových fliaš a na ležato do mrazáku.
(Ale u nás ani takto dlho nevydrží, ak je ho nazaj veľa, tak niekedy aj do Vianoc - vyťahuje a pije sa dovtedy, kým tam niečo je.)

lia6, Pi, 11. 10. 2013 - 14:23

Vidíš, a to ma ááábsolútne nemnapallo(asi to bude tým, že mi vyčleníme pár fliaš na mušt, to sa vypije a zbytok sa robí vínko-ale určite sa niekedy zíde), ten mrazák...super nápad Áno díky Geo Úsmev Slnko

púpavienka, Pi, 11. 10. 2013 - 11:53

Moja sestra robí hroznovú šťavu týmto spôsobom- šťavu ohreje na cca 40 st. a prida trošku toho sajrajtu - nejaká kyselina proti plesni a potom jednoducho nalieva do sklenených fliaš a dá do pivnice, ja som pila aj dvojročnú a bola super. Aj ked ja som si už kúpila aj tu pomôcku na zavaránie a neviem to použiť Hambím sa

priskaa, Pi, 11. 10. 2013 - 20:36

ďakujem, zrejme pôjdeme podobnou cestou

lia6, Pi, 11. 10. 2013 - 14:24

Aj toto môže byť dobré Áno ...som sa zasmiala, že sajrajt Chichocem sa Slnko

priskaa, Pi, 11. 10. 2013 - 15:40

ďakujem pekne, žienky, postúpim informácie mamine ... :)

priskaa, Pi, 11. 10. 2013 - 15:43

... ale keď sa nad tým zamyslím, prečo by nemohla urobiť normálne šťavu - mušt, dať ho do fliaš ako kompót, kečup a sterilizovať. Viem, že vitamíny by išli tatam, ale zase by sa to nepokazilo... no, veď otvorím s maminou tvorivú diskusiu a k dákemu konsenzu dôjdeme... ešte raz ďakujem za inšpirácie :)

priskaa, Pi, 11. 10. 2013 - 20:39

už sme sa dohodli, žienky... ideme na 80 stupňov pri zbieraní peny, potom dáme do fliaš a do suchej sterilizácie.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama