Krém na tortu
mne sa najviac osvedcil jeden jednoduchý krém ktorý robím z tvarohu z kauflandu takého kelímkového jemného bez hrudiek a kyslej smotany,rozmiesam jednu 400 g kys.smotanu a 500 g tvarohu s 2 vanilkovými cukrami a s práskovým cukrom podla chuti..vznikne nám krém ako milácik,donho vmiesam len zelatínový stuzovac za studena dr.oetker spravený podla návodu ,aby krém lepsie zatuhol a hotovo,je sviezi vhodný k ovocným variáciám ale tiez nic nepokazís ak do casti pridás aj napríklad granko,krém je výborný aj tak..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To je dobrééé, vyskúšam :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jogurtový krém: 400ml hustého bieleho /alebo ovocného/ jogurtu, 100-150g práškového cukru, 250ml smotany na šľahanie, 1 želatínový stužovač alebo 1 Pl práškovej želatíny, ktorú rozpustíme v 0,5 dcl teplej vody. Jogurt zmiešame s práškovým cukrom, zľahka vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu a nakoniec želatínový stužovač pripravený podľa návodu na obale alebo pripravenú želatínu...doladíme ovocím podľa chuti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U mňa sa osvedčil podobný ako dala anjeli: dve kyslé smotany 12 a viac percentné, jedna vyšľahaná šľahačka (môže byť aj v prášku, ale pridaj o lyžicu-dve menej mlieka, aby bola hustejšia) a cukor s vanilkou. Môžeš pridať podľa chuti Vitanu v prášku. Výborná je kivi príchuť s kivi ovocím, alebo broskyňová príchuť s broskyňami, ale aj s banánom je výborná. Event. k banánom pridám kakao. Komu ako chutí. Treba dobre vychladiť. :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a nerozmyslala si nad pudingovym kremom. U nas je strasne oblubeny, ci na kolac, alebo aj pre deti na oslavy a torty su s nim uzasne. Puding pripravite podla navodu a za obcasneho miesania nechate vychladnut. Pocas toho vyslahate slahackovu smotanu a zmiesate ju s pudingom. Krem je hotovy. Obcas robim aj verziu s ovocim, alebo este na vrch cokoladovu polevu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chystá sa veľká vec, potencionálna svokra bude mať narodeniny a ja sa chystám piecť tortu, viete mi poradiť ako vyčarovať ľahký a nadýchaný jogurtový, alebo smotanový krém? Ďakujem