Pozrite si aj
No všetky tie krásne nadpajané slaniny ktoré vyzerajú tak super tak sú lepené a teda podobná príprava ako to udené mäso v rolke kde tiež o udenom mäse môžme iba snívať. Takže spájaju to a čím? no to sú tie ostatné percenta.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jaj, takze ja lepidlo kupujem. Málo také zvyknem kupovať, už budem múdrješia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, ešte mám dotaz, keduž som pri kapustnici, aj vám sa stane, že vám cesnak zozeleneje?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dik, a co myslis, cim to bude? Stalo sa mi to v kyslej polievke, ale aj pri peceni masa, rozmyslam ci vzdy. Bude to cesnakom, druhom, pestovatelom, abo kyslym prostredim pri vareni ...?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kamila, keď zozelenie cesnak v kyslom prostredi, je to ok, neboj. On si tak proste neskodne zoxiduje :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dik. To len potom tazko detom vysvetlujem, co to tam zelene plave.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A teraz si predstav, ako som si pri prvom samostatnom zaváraní uhoriek načistila o hooooodne viac cesnaku. A nič lepšie mi nenapadlo, ako ten zvyšný cesnak zaliať zvyšným uhorkovým nálevom, že však aj cesnak zavarím. A mala som zeleno-modrý cesnakový kompót
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto pred casom soklo aj mna. Ze slanina a poctiva slanina je rozdiel. Takze najistejsie je kupit slaninku od niekoho z poctivej zabijacky :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak veru a nemala by byť ani celá prerastená lebo to je už bôčik zaudený, ak potrebujete naozaj slaninu tak je to hned na nej vidieť viac slaninky a iba trošku mäska bez tých ťahavých či roztečených glejov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čo sa týka slaniny, priznávam sa, že ja som začala kupovať v lidli krajanú na kocky. Nejak mám z nej pocit, že keby bola lepená, zoželatinovaná, tak sa rozpadne.
A ešte čo sa týka tej želatinovej - ja som s hrôzou zistila, že ľuďom presne takáta vyhovuje. Vraj sa im výborné hryzie. nepochopiteľné.... Aj údená rolka z pliecka nasýtená želatinou sa im zdá výborná... Že je mäkučká.... Žiaľ.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takto - tie želé udené mäská sú mäkučké. Istý čas vyhovovali aj mne . A aj občas vyhovujú, hlavne ak cena je nepomerne nižšia. Želatína je v podstate bielkovina, takže je to v pohode pre mňa, akurát by som za ňu nerada platila rovnakú cenu ako za mäsko .
Pri tom obžerstve na Veľkú noc do veľlkonočnej baby kľudne aj to rolované niečo stačí. Ale na tanier len poctivý kus mäsa prosím. Tam beriem od mäsiara.
Pravé údené nie je ani trochu cukríkovo ružové a musí byť ho cítiť aj u susedov, keď sa varí .
Slaninu kupujeme aj i mäsiara a aj v reťazcoch - keď ju vytápam, tak tá želatínová nie a nie pustiť ... ktovie prečo .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ak by to bola iba želatína tak to by bolo stále veľmi super, lenže tam je toho oveľa viac.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no, ešte že tu o tom píšeme a sama som včera omylom nejakú podobnú divočinu kúpila. Chcela som kapustnicu. A tak si čítam zloženie v poradí mäso 70%, voda, kukuričný škrob, želírujúca látka, dextrózový sirup ... A tak jak to čítam som v šoku.. Lebo jedna vec je želatina a druhá vec je škrob a dextróza.... S takýmto "mäsom" robiť nielen delenú stravu, ale napríklad počítať sacharidové jednotky pri cukrovke, to je fakt umenie.... Lebo myslíš, že ješ bielkoviny a tuky a ono to máš aj s celkom slušnou porciou sacharidov.....
No, odteraz už len nebalené údené
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Však toto samí škrob v nejakej dextroze asi aj lepok ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
O tom som písala, keby len želatína?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moje každodenné varenie je rýchle, jednoduché, improvizované ... Občas si dokonca aj deň vopred naplánujem, čo ten nasledujúci uvarím. Tak tomu bolo výnimočne aj včera. Pre zmenu som si však na nákup nechala cca 5 minút, aby som stihla vybrať devy z výtvarnej. Žiadna zmena, niet nad odchod v hodine dvanastej ..
A tak pri tom mojom bleskovom nákupe, v menšom potravinovom reťazci, s predstavou kapustnice s nejakým udeným mäsom či čím, som narýchlo nakukovala do chladiacich boxov. Žiadne použiteľný kus som neobjavila, ale zažmurkala na mňa véééľmi prerastaná oravská slanina. Spokojná som ju schmatla a utekala po devy.
Dnes rozbaľujem to mäso či čo, bo na slaninu sa to až tak nepodobalo a zrak mi padol na zloženie. Slieptala som nad písmenkami, bo ozaj sa mi nechcelo hľadať voľakde zašité okuliare. Z toho mála čo som zistila, tak tento pokus o slaninu obsahuje len 78 percent mäsa a zvyšok som radšej nedočítala, bo by sme dnes skončili bez obeda a jedine mačky by mali žúrku. Len drahý by sa asi nepoďakoval.
Dievčatá, vyveďte ma prosím z omylu, čo som nepochopila na slove slanina. U mňa je to udený kus mäsa, prevažne tuk .... Či ako som sa dnes dočítala oravská slanina je obvarený výrobok, vždy? Ani nechcem vedieť v akom chaose ho varili? Ide veľká noc, už až taká naivná nie som, bo pri kuse šunky som sa často dočítala, že podiel mäsa je okolo 65 percent. Ale slanina. No nič už budem vedieť, že mi ostáva, len čítať a čítať a viac času si na nákup vyhradiť. Škoda, že som ešte nedozrela na vegetarianksu stravu, ale asi ani tam by som to celkom nevyhrala, bo na farmárčenie, nie som ani toľko zrelá ...