reklama

Ako sa robia super nadýchané krupicové halušky do polievky?

betka85 , 22. 02. 2010 - 21:12

reklama

Dcérka mi píli ušiVyplazený jazyk ,že v škôlke robia haluštičky do polievky mäkkšie a väčšieChichocem sa .No nevyhoveli by ste jej a nenaučíte ma to niektoráVáľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe ?Vopred ďakujem.
PS: Aj ja si pamätám z mojich školských čias,že tie krupicové "školské"halušky boli SUPER!. A prosím,nechcite, že mám ísť do školskej jedálne na výzvedyPrekvapenie
Ešte raz Bozkávam vďakaBozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

lia6, Po, 22. 02. 2010 - 21:17

No, ja robím také myslím, že "klasické"...vajce, krupica, soľ-spraviť cesto a lyžičkou hádzať do vriacej vody halušky(veľkosť závisí od Tvojej fantázie a makkosť?, nó čo Ti ja viem, ja ich mám vždy makké)...alebo chceš krupicové, pečeňové?Slnko

lia6, Po, 22. 02. 2010 - 21:22

Pečeňové, krupicové halušky...pečeň, vajce, cibuľa, cesnak, majoránka, ml.č.korenie, krupica, strúhanka...pečeň, vajce, cibuľu a cesnak pomelieš, pridáš korenie a krupicu so strúhankou, aby si spravila polotuhé cesto...hádžeš lyžičkou do vriacej vody a krátko povaríšSlnko

Verisska, Po, 22. 02. 2010 - 21:53

Ja robím tak,že na tanieri vyšľahám vajce vidličkou do penista a potom zašľahám detskú krupicu,toľko aby bolo polotuhé cestíčko.Ihned hážem lyžičkou halušky,oni zväčšia svoj objem dvojnásobne.Sú mäkké a veľké.Cestíčko nesoliť,aby nestvrdli oni si naberú chuť z polievky.

slnecnica607, Po, 22. 02. 2010 - 21:53

moje krupicove halusky -vajce s vidlickou vyslaham a pridavam krupicu a malu kavovu lyzicku masti .,zmes ma byt polotuha a zavaram hned do polievky. -vykrajujem kavou lyzickou..povarim a prikryjem uz vypnute pokrievkou...ked chces zistit ,ci je halusticka uvarena -prekrojit napoly a vnutro by malo byt takej farby a vzhladu ako z vonka....aj do pecenovych pridavam kavovu lyzicku masti,nie olej...vsetko tak,ako lia6 ale nedavam krupicu,iba struhanku----a tiez zavaram do polievky...dobru chut..Vyplazený jazyk Slnko

fantika, Po, 22. 02. 2010 - 21:58

ak chcete aby ste mali krupicovee halusky nadyychanee pridajte k vajiickam ,soli a ku krupici stipku sooda bikarboony..ona spravii cesto nadyychanee a lahuckee..podla mna v skolke to robia tak..Mrkám Chichocem sa halusticky kraasne zvacsia objem v polievke..skoro na dvojnaasobok..

andie29, Ne, 29. 06. 2014 - 14:42

i ja robím so sodabikarbonou a su nadychane a makkucke

fidorka, Po, 22. 02. 2010 - 22:04

Ja vymiešam maslo(Ramu) s krupicou,soľou a žĺtkom,pridávam nasekanú šunku,nasekanú petržl.vňať a nakoniec vyšľahaný sneh z bielka a narastú a sú napuchnuté ako tie zo sódou bikarbónou.Keď som robila v jedálni,kuchárky tam dávali prášok do pečiva,boli mäkké,ale šedé,nepekné...

mimuscha, Po, 22. 02. 2010 - 22:58

ahojtééé,ja robím:vajce,trošku masti,štipka soli,krupica a štipka soda-bikarbona...a totálne sa nafúknuMrkám

Ariesa, Po, 22. 02. 2010 - 23:52

ak chces uplne totalne balonove a makke, tak miesto detskej krupice daj hrubu krupicu. varia sa o minutku dlhsie, radsej sprav mensie lebo sa zvacsia dost Pohoda

vajce, krupica a troska masla (original maslo od kravicky) obcas este nejaka bylinka (pazitka, petrzlen ci zeler, v nudzi i vegeta - tie su krasne zltucke)

Iwa, Ut, 23. 02. 2010 - 00:20

1 vajce vyslaham aspon vidlickou (ked mam chut a cas, aj slahac vytiahnem), pridam 10 kopcovitych kavovych lyziciek detskej krupice, trosku soli (max. 1/2 lyzicky) a trosku sody bicarbony ("na spicku noza") a nadrobno posekanu vnat (petrzlen alebo pazitka podla chuti). Zavaram do vriacej polievky, pouzivam na vykrajovanie najmensiu lyzicku (mokka) a ked hodim poslednu halusku hned polievku odstavim a necham este 15 minut prikrytu.

betuska10, Ut, 23. 02. 2010 - 08:57

Ano,od sodabikarbony alebo kypriaceho pr.sú mäkké a nadýchané,aj ja dávam.Úsmev

staronova (bez overenia), Ut, 02. 10. 2012 - 08:18

tak,tak........soda a prášok to istí....sú ako perinka

matafix75, Ut, 23. 02. 2010 - 09:42

Ja davam namiesto kyp.prasku trocha struhanky,tiez ich nakypri.Mrkám

-, Ut, 23. 02. 2010 - 09:57

Ja si oddelím žĺtok od bielku, z bielku ušľahám tuhý sneh a do neho potom všľahám aj žĺtok, detskú krupicu a štipku soli. Nechám to stáť asi 10 minút a potom s lyžičkou hádžem do vriacej polievky. Sú výbornéÚsmev Úsmev Úsmev

ria-ria26, Ut, 23. 02. 2010 - 21:21

ahojte,tiez davam trosku kypriaceho prasku,ale tretinu krupice nahradim polohrubou mukou,su jemnejsie,robila som totiz v sk jedalni tak viem co deti lubia a co nie
Chichocem sa

betka85, St, 24. 02. 2010 - 22:15

Kočky ste superTlieskam Tlieskam Tlieskam
Áno Áno Áno jedničky s hviezdičkouÁno Áno Áno po tomto už aj moje haluštičky budú konečne nadýýýýýchanéVáľam sa od smiechu po podlahe

TÁTO WWW JE ÚPLNÁ ŠPICA, STÁLE MI TU NIEKTO PORADÍBozkávam

Všetkých vás pozdravujem a ešte raz ďakujemTlieskam Tlieskam Tlieskam

stefanka, St, 24. 02. 2010 - 22:42

Nieze by som bola expert na halusky ale som sa naucila od mojej mamky taky trik ze uz akekolvek cesticko ale trocha redsie dam do hrubsieho sacka (aby nepraskol sacok musi byt hrubsi) a cesto tam vlozim a v rozku odstrihnem malu dierku a tlacim to do polievky a odkrajujem to bleskovkou nozom ktory si omacam v polievke a takto mam vzdy cerstve nocky do polievky ako sme to volali my Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe. Niekedy robim takych dlhych cervikov co je sranda.

Ariesa, Št, 25. 02. 2010 - 12:47

Áno Áno Áno to je super pre "zmenu", diik Slnko

andulka11, Po, 08. 03. 2010 - 09:07

Ženičky, svokra ma pred 40 rokmi naučila robiť tieto halušky a odvtedy sa mi nestalo, aby boli tvrdé. Celé čaro nadýchaných krupicových halušiek do polievky je v tom, že nesmiete dať do krupice olej,lebo budú tvrdé, ale bravčovú alebo husaciu masť, môže sa použiť aj masť, ktorú zberiete z príliš mastnej slepačej polievky (nechať vychladnúť a stuhnutú masť zobrať).Môže byť aj zmeknuté maslo. Nesoliť.

Detskú krupicu vymiešať s masťou, pridať vajcia, posekanú petržľanovú vňať a nechať stáť, aby krupica napučala. Výsledná hmota nesmie byť ani riedka ani nesmie byť tuhá ako cesto.Na pohár krupice vrchovatá tak asi lyžica masti a 1 vajce. Namáčať lyžicu do vody a tvarovať halušky do polievky. Keď vystúpia, vypnúť.

VieraB, Po, 01. 10. 2012 - 22:51

presne takto ma to naučila moja mamička Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok

púpavienka, Po, 08. 03. 2010 - 14:16

No a ja nedávam žiadnu masť, ani olej ani nič, no a nedávam ani žiaden kyprič. Mňa učili, že čim kratšie budem miešať krupicove halušky, tým budu nadychanejšie. Treba dobre predtým premiešať vajičko s príchuťou a potom len pomaly a len trochu zamiešať krupicu. Nechať postať, bez miešania a potom iba hádzať. Skús

ana1, Pi, 05. 10. 2012 - 18:37

neviem, či tu ešte niekto zabludi, ja som zdokonalila moje halušky tiež keď boli moje deti ešte v škôlke, fintu mi prezradila sama pani kuchárka, lebo deti chceli také dobré haluštičky aj doma - ide o to odležanie cestíčka, ako aj tu sem- tam čítam. Rozšľahať vajíčko, pridať soľ, trocha oleja a detskej krupice a 10-15 minút postáť. Podobne, s tým "postátím" som sa naučila robiť aj krupičnú kašu. Dobrú chuť Áno

ddanka, Ne, 03. 03. 2013 - 18:26

Mňa moja mamina naučila fajnové krupicové halušky, sú fakt nadýchané a jemné.Do misky dám trochu masla asi ako orech a vymiešam do peny so žĺtkom,pridám trochu ml.čierneho korenia, soľ a vyšľahaný bielok.Potom pomaly prisýpam detskú krupicu a na hrot noža kypriaceho prášku, ktorý niekedy nedám aj tak sú dobré.Cesto má byť polotuhé.Lyžičku namáčam do variacej sa polievky a odkrajujem malé haluštičky.Keď chcem šunkové t&k pretlačím koliesko šunky cez lis na cesnak, príp.dám bylinky,pikatnejší salám, nuž čo komu chutí.Keď sú halušky na reze už takmer hotové, vypnem polievku a ony dôjdu, takto sa nerozvaria. Vyplazený jazyk Chichocem sa

ribišška, Ne, 27. 10. 2013 - 14:48

keď si rozmiešaš hrubu krupicu s vajcom a olejom, potom tam pridaj asi 3-4 PL vody a chvílku počkaj(5min), nech sa krupica napije. Potom už len polievkovou lyžičkou hádžeš do polievky. Tá nesmie divoko vrieť, skôr treba aby bola na úplne malom ohni... keď vyplávajú hore, tak polievku zakry a oheň vypni. Mali by sa napiť polievky a tým zmäknúť Kvietok

maria wagnerova, St, 30. 10. 2013 - 13:42

Ja robím super mäkké krupicové halušky takto:
Rozbijem si 2 vajíčka,rozšľahám,pridávam opatrne detskú krupicu aby cesto bolo stredne husté,pridám štipku sódy bicarbony,soli a trošku oleja.
Do vriacej polievky púšťam malé lyžičky pripraveného cesta. Halušky krásne narastú a sú nadýchané...

melisa, St, 22. 01. 2014 - 14:27

Ja mám môj osvedčený recept: 1 vajíčko vyšľahám, pridám toľko krupice, aby vzniklo stredne husté cesto, trochu prášku do pečiva, soľ a vegetu podľa chuti, všetko šľahám vidličkou a hádžem halušky do polievky alebo ich pretláčam cez haluškovač. Nechám ich vo vriacej polievke, čas si určite podľa toho aké ich chcete mať mäkké. Sú výborné, nadýchané. Vyskúšajte!

veronicka1901, Po, 27. 01. 2014 - 15:16

Prasok do peciva alebo soda bikarbona. Vtedy budu lahucke, nadychane Úsmev.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama