reklama

medovkový sirup

marianka80 , 15. 07. 2013 - 20:34

reklama

Dievčence, viem, že na nete je veľa receptov na medovkový sirup, ale je ich toľko, že z toho neviem vyjsť. Chcela by som, niečo osvedčené, niečo čo každý rok opakovane robíte. Nemam rada pokusy,lebo sa bojím, aby sa mi nepokazil. Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

viktory, Ut, 16. 07. 2013 - 12:01

marianka, ja robím tak, ako aj bazový. Prevarím vodu, nechám vychladnúť, medovku polámem a potrhám, aby sa uvolnila vôňa a chuť, nechám stáť 12-24 hodín, podľa toho, koľko mám času, precedím a dám variť, koľko litrov vody, toľko cukru, nemal by vrieť, len do rozpustenia cukru, tak približne 80-90 °C, pridám kyselinu citrónovú (10-15g na liter, tuším, ale presne neviem, ochutnaj, aby si ho nemala kyslý),horúce nalejem do fliaš, nesterilizujem, len na sucho (pod dekou do druhého dňa), fľaše ukladám naležato. Na spotrebu nalievam do menšej fľašky, otvorenú zasa kladiem naležato, aby sirup nesplesnel, lebo už sa mi to stalo, pretože tam nie je žiadny konzervant. Ale mám fľašu ešte od minulého roka a je v poriadku. Tak Ti prajem príjemné varenie, ja sa dnes chystám na marhule... Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama