Medovniky atd. pomozete? :)
cesto, co som robila ja na medovniky je tiez lepkave...inak neviem pomoct a co si pamatam, tak medvedie labky sa tiez niekedy mame prilepili, ale nepamatam si, ci sme formicky vymastili, alebo nie...snad nejaka sikovna gazdina ti poradi lepsie
este k tomu cestu na medovniky, ja som pomucila dosku aj cesto z vrchu a nelepilo sa, dobre sa rozvalkalo aj vykrajovalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robievam podla tohto receptu,aj medvedie labky,aj oriesky:
http://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/medvedie-labky
formicky nemastim,len vtlacim cesto,nesmies dat celkom plnu formicku,musis ratat s tym ze cesto trosku narastie.po upeceni nechaj vychladnut a potom vyklopis krasne von,horuce idu tiez vyklopit,ale sa lamu.
a cesto na medovnicky,ked zajtra vyberies z chladnicky,musis mat dobre pomucenu pracovnu dosku,aj valcek,aby sa ti nelepilo.inak ja nedavam cesto na medovnicky do chladnicky,uz som to vela krat pocula,aj citala,ze ma odstat pri izbovej teplote,aby neboli potom tvrde,med vraj do chladnicky nepatri...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Súhlasím s fidorkou.Labky podla priloženého receptu sa do formičiek nelepia.Ja nedávam do chladničky žiadne cesto.Dám ho odpočívať do špajze.Len ho dávam do väčšej nádoby,lebo cesto ktoré robím vždy akosi opuchne a už mi polepilo policu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem mooooc za rady
Medovnicky su napecene. nastal konflikt zaujmov: ja ich rada makke, zvysok rodiny si chce chrumkat takze budem musiet spravit este jedny
Prosim vas este jedna taa otazocka. nepotieraju sa niecim, aby boli leskle? ja mam taky pocit, ze mamina to niecim natrela (vajicko?), ale nemozem si spomenut cim... ja ich mam totiz take matne bez farby... Ale su dobre
a labky sa akurat pecu, tak uvidime, ci sa podaria
Kazdopadne dakujem za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked su surove naplechu,pred pecenim ich potieram teplou vodou a po upeceni,hned take horuce potriem vajickom a sukrasne leskle.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskusam pri dalsej varke
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No medovníčky môžeš potrieť žltkom alebo daj na ne polevu či už bielkovú alebo inú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj na polevu sa chystam... len musim nejaku vygooglit. v receptoch nemame.
dakujem za radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte zienky
Obraciam sa na vas zas a opat


ide vykrajovat prvykrat a moc sa tesi.
Idem piect. Poprve
Vytiahla som maminkynu staru knizku s receptami a zacala som medovnikmi.
Isla som presne podla navodu, ako mala som pomahala, tak si pamatam, ze podla navodu sa vzy vydarili
Cesto sa mi ale zda velmi VELMI lepkave. to take ma byt? uz som ho supla do chladnicky, pobudne si tam celu noc. Len sa bojim, ze ked ho zajtra vytiahnem a budem chciet rozvalkat bude stale take lepive a dcerka bude sklamana
Ma to lepit? upravi sa cesto v chladnicke?
A este jedna vec. dalsie recepty su na cesto, ktore sa vtlaca do formiciek a s nimi pece v trube (Medvedie labky, Oriesky) mam predtym formicky vymastit a vymucit, ci to netreba? my sme ich nemastili ani nic a obcas sme vyklopili len polku polky orieska
. ako to robite vy s takymto druhom pecenia?
Dakujem za odpovede
