reklama

Môžem mraziť kvety bazy?

dasa_ , 06. 06. 2010 - 20:32

reklama

Chutí mi limonáda z bazových kvetov. Taká jemne šumivá. Ale pripravovať sa dá iba v presne vymedzenom čase, keď kvitne baza.

Neskúšal niekto kvety bazy zamraziť? Ak by to fungovalo, tak potom by sme si túto limonádu robiť častejšie.

Pozrite si aj


reklama


reklama

fidorka, Ne, 06. 06. 2010 - 20:36

Ja mám teraz v mrazáku dve plné veľké igelitky bazy...ale priznám sa,že prvý krát som to tak skúsila.Poradila mi to Adus,ona to vraj tak robieva,lebo niekedy nebýva doma zrovna v čase keď baza kvitne.Vraj potom z toho varí sirup(aspoň dúfam,že sirup spomínala),nie je to tak ako z čerstvých kvetov ale dá sa to.
Ja mám aj zarobený sirup,ale mám toľko tých kvetov,že ozaj nestíham všetko naraz spracovať,aj iné povinnosti,tak som to skúsila zamraziť.Budem postupne "míňať",ale myslím si,že by to malo byť fajn.

Aja1, Ne, 06. 06. 2010 - 20:49

Ja som kedysi mrazila práve hotovú limonádu,dala som jej menej do fľaše a nechala som ju otvorenú pokým to nezmrzlo.Ja mám veľký mraziak tak to mohlo byť na stojato.A keď limonáda zamrzla,len som ju zaštupľovala a cez leto v horúčavách keď sa pozvoľna rozmrazovala bola super chladná.

fidorka, Ne, 06. 06. 2010 - 20:57

Aja, a do akých fliaš si to dávala,do plastových,či sklenených?Alebo je to jedno?Ináč,celkom dobrý nápad (y)

Aja1, Ne, 06. 06. 2010 - 23:06

Ja som dávala do sklených a hlavne neplniť celkom do plna lebo mrazom sa objem zväčší a fľaše štupľovať až po zamrznutí.

maria.neu, Ne, 06. 06. 2010 - 21:13

Ja som robila sirup min. rok a polovicu som zavarila. Aj tak sa musi prehriat, tak som to vyuzila a naliala horuci do zavaracich poharov, zavrela a zasoby mi vydrzali az doteraz, nic sa nepokazilo a miesto v mraznicke zostalo na ine dobroty.

adus, Po, 07. 06. 2010 - 05:21

ano, potvrdzujem, marzim bazove kvety, ale teda robim z nich vylucne sirup (myslim, ze tu aj mam recept nan) a nie taku tu sumivu limonadu, takze neviem, ako by to dopadlo.
Sirup sa da, aj ked nie je uplne aky 100 % ako z cerstvych
Vyskusaj a uvidis

dasa_, Po, 07. 06. 2010 - 15:01

Vdaka za skúsenosti.

Chcem robit limonádu, nie priamo sirup, tak som zvedavá. Prvá várky bazy je už v mrazáku, dúfam, že to pôjde podľa predstáv.

Alena7, Po, 07. 06. 2010 - 15:02

aj ja som vcera varila bazovy sirup . Momentalne este "zavadzia" na kuchynskej linke . (giggle) Vydrzi aj dva roky a je super (najma v case bolavych krkov do bylinkovych cajov alebo v lete do ladovych cajov domacej vyroby ) :-P Mrazit kvety som este neskusala - dik za tip, mozno skusim teraz.:-)

fidorka, Po, 07. 06. 2010 - 15:52

šťastná to žena,keď ti vydrží sirup aj dva roky!u nás ani prázdniny nezačnú a bude po ňom (blush) (giggle)

dasa_, Po, 07. 06. 2010 - 18:58

Ja som teraz skúšala matový a veru už je tiež po ňom. Zarobila som ´daľšiu várku, ale teraz som urobila zmes mata, medovky, citronka a kusok bazy. Som zvedava, co mi povedia na toto.

Alena7, Ut, 15. 06. 2010 - 15:52

no- stastna- ako sa to vezme. (blush) To ked zalozis v pivnici dozadu v policke, tak sa niekedy najdu 2-3 flase az po vaccsom upratovani (niekedy aj po 2 rokoch) :-D ale napriklad minulorocny uz sa minul (giggle)

Kachita, Po, 07. 06. 2010 - 22:48

a skusal niekto vyprazat kvety bazy???? ono to chuti ako vyprazany karfiol, mnami mnam!!!

Aja1, Ut, 08. 06. 2010 - 08:39

Vo vínom cestíčku vypražený kvet bazy je suprový.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama