reklama

osemetnaa otaazka..co zas varit??

fantika , 03. 01. 2010 - 23:09

reklama

zienky moje zlatee..aj vy ste urcite po sviatkoch prejedenee tazkyych jedaal a masa.. a preto sa pyytam..maate nejakyy fajn naapad co uvarit v najblizsich dnoch?nieco svieze,nenaarocnee,menej tazkee na zaluudok???mna momentaalne nic takee nenapadaa...a aj by som vyskuusala mozno nieco novee...tak uviitam nejakee typy a receptiiky..dakujeeem..Bozkávam Úsmev a zas ostala mi aj kopa zbytkov..masa,uudeneeho,ryze atd...viete ako to zuzitkovat aby sa to nevyhodilo? aj takee typy uviitam...kujeeeem..Objímam

Pozrite si aj


reklama


reklama

bigmama, Ne, 03. 01. 2010 - 23:18

fantika, my tiez dojedame, uz sa mi aj cez usi tlaci von Hambím sa
co navarit lahke? u nas vari tatino, takze pre mna je to lahke Chichocem sa
prepac, ze takto nemiestne zartujem, ale potrebujem sa trochu uvolnit Hambím sa
my jedavame salaty, ryzovy, sosovicovy, paradajkovo cibulovy a k tomu moze byt zemiacik upeceny v supke Mrkám zajtra bude sosovicovy, mala ho velmi rada a maly je sosovicku po sosovicke, ako taky holubok z popolusky, aj mu to patricne trva, na bal by som asi nestihla ist,alebo keby som isla, tak by som rano dokoncovala preberanie sosovice a hrachu Mrkám Váľam sa od smiechu po podlahe
fakt prepac, ale nedalo mi, uz si idem klepnut po prstoch Bozkávam
tak snad dievcata pridu s nejakymi praktickejsimi napadmi Slnko
bigmama Objímam

fantika, Ne, 03. 01. 2010 - 23:28

bigmamuska ved v pohoooo..Mrkám humor mozem vsade a vmojich blogch toboz..a ako robiite ten sosovicovyy salaatik?Slnko

bigmama, Ne, 03. 01. 2010 - 23:36

kupim sosovicu v konzerve, pridam na jemno nakrajanu cibulku, paradju a parok, ale mozes pridat udene masko a potom dat salatovy dressing- ten robi manzel, olej, trochu octu, soli, korenia, trochu horcice a vsetko spolu zatrepat, alebo rozmixovat-ingrediencie dresingu a to potom pridat do salatu, je to mnamka, navyse sosovica ma zelezo a to teraz potrebujes, je to pochutka, ja ho jem bez dressing-u len taky nature Úsmev
bigmama Objímam

fantika, Ne, 03. 01. 2010 - 23:38

juj normaalne si mi chuutky narobila...a ak by som doma sosovicku uvarila a nedala konzervu tak by to bolo snaad tiez dobre ze?Úsmev Mrkám

bigmama, Ne, 03. 01. 2010 - 23:40

samozrejme, len my sme lenivi ju varit Mrkám
bigmama Objímam

lydusha (bez overenia), Ne, 03. 01. 2010 - 23:20

Ja som dnes varila segedin, cize nic lahke na zaludok ale mali sme nan chut.
Lahke jedlo? Moje oblubene a extra lahke su zemiaky pecene v supke na roste v rure, k tomu masielko a kysle mliekoMrkám

fantika, Ne, 03. 01. 2010 - 23:27

lydush to maame radiMrkám zemiaciky v supke sme mali na stedryy den na obed..a segediin ten nie veru..este mam aj zbytky kapustnice v chladnicke..Vyplazený jazyk

misty, Ne, 03. 01. 2010 - 23:25

mnam,to som uz nemala roky.Tlieskam

babka Betka, Ne, 03. 01. 2010 - 23:59

Ja mám plán už na zajtra čo variťSlnko Keďže, budem mať moje baby-vnučky,bude polievočka zeleninková s krupicovými haluškami a buď kôprová alebo tekvička.Tekvicu som zavarila zo 20 fliaš a kôpor mám zamrazený.Tieto obedy moje baby milujú. A deduško tiež.Síce,ten by prijal fazuľovú polievku,tú by jedol ráno, poobede a aj večer, celý týždeň ale... dohodli sme sa ,že budeme chudnúťChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa .Tak budeme chudnúť!

fidorka, Po, 04. 01. 2010 - 00:11

My budeme mať karfiolovú polievku a zostalo mi údené mäso,tak buď spravím zapečené šunkofleky so syrom-tiež zostal,alebo to zapečiem so zemiakmi.A máme veľa cvikle,tak som ju dnes uvarila a zarobila som do 5 l.pohára šalát s chrenom.
Chlapci už pýtali aj palacinky,alebo žemľovku,ale mne sa žiada niečo slané,sladkého mám zatiaľ dosť.Úsmev A im spravím poobede nejaký koláč,nech majú aj oni po vôli sladké,asi jablkovú štrúdľu,zostal mi namletý mak so štedráka Slnko

balalajka, Po, 04. 01. 2010 - 06:57

Osmažené kuracie prsíčka vo vajíčku zaliate horčicou a kečupom ( pomer 1:2 ) a rýžika ostala od nedele Hambím sa. Polievku mi Dr. Zorka Horká odporúčila brokolicovo krémovú, ale večer po brokolici u nás ani chýru ani slychu v ladničke nebolo a tak si chlapi poradia s nejakou extra super duper sáčkovou Pohoda .
A čo s údeným? Nooo - dá sa niečo ako "francúzske zemiaky" a alebo plnený kapustný list, plnená paprika, fašírky so zemiačkami a nejaký prívarčok k tomu. Môžeš si urobiť pirôžky, ak máš na to chuť - do zemaikového cesta zabaliť masíčko a vyvaríť ako halušky, a navrch trochu cibuľky do zlatava orestovanej alebo len tak , so smotanou.
Vareche zdar!

libuška, Po, 04. 01. 2010 - 12:05

Díky, super tip - my máme také presolené údené, že ho nik nechce, šupnem to do fr. zem. tam sa to stratí Objímam ja mám každý deň problém čo varííííť.

Aja1, Po, 04. 01. 2010 - 09:45

Ja som veru údené pekne odložila do mraziaku,všetci sú už prejedený ťažkých jedál a neskôr zužitkujem do bigosu ktorý deti milujú.
Práve uvažujem že by som mohla upiecť zemiaky v rúre podliate sladkou smotanou.To je papaníčko.

marik, Po, 04. 01. 2010 - 15:03

Ja som dnes robila kuracie stroganov,ryžu(tá sa nám už veľmi žiadala)a ešte k tomu hranolky.Ja mám tiež každodenný problém s varením-vymýšľaním jedla.Chcela by som ešte tento týždeň spraviť pirohy,plnené zemiakmi a bryndzou.Vyplazený jazyk mňam

alexa35, Po, 04. 01. 2010 - 15:57

údené máme radi k šošovicovému prívarku alebo zemiačkom nakyslo. Alebo špenát, zemiačky, volské oko. mňam

betana, Po, 04. 01. 2010 - 17:00

ja idem zvysne udene pokrajat a zapeciem s fliackami, take sunkafleky, to mame radi.

datelinka, Po, 04. 01. 2010 - 17:01

no ja ked som prejedena ,hlavne po sviatkoch tak si urobim takyto salatik a jem ho cely denVáľam sa od smiechu po podlahe
cervenu repu uvarenu alebo z konzervy,varene zemiaky,mrkvu varenu,cibulu ,uhroky zavarane,kysla sudova kapusa a sol korenie.Rovnake diely vsetkeho ,premiesat a papat !!!!!!!!!!!!dobru chut

ribišška, Po, 04. 01. 2010 - 19:33

granadýýýýýýr Kvietok

balalajka, Ut, 05. 01. 2010 - 09:15

Ešte ho máš? Mňam, dala by som si Hambím sa .

lia6, Po, 04. 01. 2010 - 20:14

My sme dnes boli v NT na nákupoch a dali sme si šunkové rizoto so syrom(Miláčik)a brav.masko na hrášku a paprike s varenými zemiačkami(ja s malým)...ale zajtra idem robiť zeleninkovú polievočku a zapečené cestovinky so zeleninkou...osmahnem cibulku s cesnakom, pridám ml.č.papriku, korenie a zeleninku...chvíľu podusím...uvarím cestovinky, zmiešam s dusenou cibulkou, cesnakom a zeleninkou...dám na pekáč a zalejem poch.smotanou(ak nemám stačí mlieko)rozhabarkovanou s vajíčkom a strúhaným syrom(kto chce môže pridať ešte koreniny a soľ)...dám zapiecť...Miláčik si to ešte na tanieri pokvapká kečupomSlnko

lia6, Po, 04. 01. 2010 - 20:19

Ešte ma napadlo...ak sa niekomu zdajú moc "ľahké" tie cestoviny, tak si tam môže dať pokrájanú šunku, alebo osmahnuté brav.kúsky(na tej cibulke), alebo údenéSlnko

Ľubica.P, Ut, 05. 01. 2010 - 00:45

my sme včera varili slivkové gule, pre chlapov s údeným a kyslou kapustou a zeleninovú polievku s pečienkovými haluškami, dneska som varila kuracie stehná s ryžou na jednom pekáči... a zajtra špenát...MňAmKy... Veľký úsmev Bozkávam Slnko

alica43, Ut, 05. 01. 2010 - 18:33

no ja uz ani neviem co mam robit ,uz mi mi zle zo vsetkeho.Este kopu vianocnych kolacov atd .Plačem Plačem

anjelik32, Št, 28. 04. 2011 - 07:56

je to tazke vymyslat kazdy den nejake chutne jedla a ulahodit kazdemu zaludku,proti gustu ziaden disputatÚsmev

Lucifera, Št, 28. 04. 2011 - 09:28

z ryže skor nejaké chutné rizoto.ja veru mám rada-ale bez masa, a keď už tak, tak len kuracie.záleží na chuti...a nie je to ťažkééé na žalúdok Úsmev Slnko

louise, Ut, 03. 05. 2011 - 17:43

kuracie masko na cibulke ,sampinony ,spolu podusit a dochutit smotanou a troskou kopru,,,podavat s ryzou,zemiakmi,knedla,,na co je chutÚsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama