reklama

Pečenie kačice

lua , 13. 09. 2013 - 12:19

reklama

Po veľmi dlhom čase-niekoľko rokov, sa chystám v nedelu upiecť kačicu. Našla som jeden recept, ktorý si ľudia veľmi pochvalovali. Postup bol taký, že kačicu nasolíme, posypeme rascou (príp. bez rasce). Ale nikde som nezistila, že koľko soli? Každý hovorí, veľmi nasoliť. Ale bojím sa, aby som ju nepresolila. A pred pečením treba tú soľ odstrániť alebo piecť nasolenú, pretože ak tam dám aj rascu, tak umytím by som to všetko zmyla. Ďakujem za rady

Pozrite si aj


reklama


reklama

Erkočka, Pi, 13. 09. 2013 - 12:35

Aj ja budem piecť kačku, ale len stehná. Deň pred pečením nasolím poriadne, pred pečením opláchnem, rascu nedávam. Len veľmi málo podlejem vodou a nechám dlho piecť. Na začiatok silno, aby sa koža stiahla. Na záver natriem s medovou vodou 1:1, aby koža bola chrumkavá a pridám vyšší stupeň tepla.

lua, Pi, 13. 09. 2013 - 13:39

Lea idem to robiť podľa toho receptu ktorý si uviedla ty, takže tú soľ nechám na kačke. a na hrubo osoliť? či len tak sem-tam?

Lea, Pi, 13. 09. 2013 - 14:41

zoberiem medzi prsty soli koľko sa dá a osolím dôkladne zvonka i zvnútra, rukami porozotieram, tej soli ide dosť, ale zas nemá byť kačička zasnežená Chichocem sa nejak tak přiměřeně, ako keď pečieš aj iný druh mäsa
držím palce, nech sa obed vydarí

eva m, Pi, 13. 09. 2013 - 14:33

mna naucila moja svokra dovnutra kacky vlozit jablcko. Je to vyborne, odporucam Úsmev
Eva Slnko

Klaudia17, Pi, 13. 09. 2013 - 15:43

Ja dávam do kačky plnku:nakrájam rožky,osmažím cibuľu potom na to cesnak,trošku soli,zo 2 vajcia,majoránka,samozrejme aj ja deň vopred kačku nasolím zvonku,zvnútra,naplním zašijem, pečiem prsami nadol,otáčam zlejem masť,a pečiem podľa váhy keď má 2,50 kg tak 2,50 hod. Áno

lua, So, 14. 09. 2013 - 12:09

Ďakujem dievčence za rady, teraz vyskúšam s jablčkom a keď si to nacvičím, skúsim s plnkou a pozvem babky, nech nám ju pomôžu zjesť

marianka80, So, 14. 09. 2013 - 23:04

ja so robila asipred dvoma tždňami, tiež som ju nasolila, trošku rasce,ako plnku som nakrájala jablka na väčšie kocky, okorenila a poliala s medom,a olejom.To som dala do kačky a ešte vrch potrela medom, a ozdobila bylinkami čerstbími- rozmarínom,majoránom, a dala do pekáča s vrchnákom a šup do trúby. Piekla som ju asi 2 hodiny.k tomu americké zemiaky. Bola perfektná.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama