Pečenie kačice
Aj ja budem piecť kačku, ale len stehná. Deň pred pečením nasolím poriadne, pred pečením opláchnem, rascu nedávam. Len veľmi málo podlejem vodou a nechám dlho piecť. Na začiatok silno, aby sa koža stiahla. Na záver natriem s medovou vodou 1:1, aby koža bola chrumkavá a pridám vyšší stupeň tepla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
soľ pred pečením rozhodne nezmývať
a mne sa veľmi osvedčilo pomalé pečenie akéhokoľvek mäsa v hlinenom pekáči s pokrievkou bez podlievania vodou,
návod napr. tu :
http://www.mojachalupa.sk/content/pomaly-pe%C4%8Den%C3%A1-ka%C4%8Dica-a…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lea idem to robiť podľa toho receptu ktorý si uviedla ty, takže tú soľ nechám na kačke. a na hrubo osoliť? či len tak sem-tam?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zoberiem medzi prsty soli koľko sa dá a osolím dôkladne zvonka i zvnútra, rukami porozotieram, tej soli ide dosť, ale zas nemá byť kačička zasnežená nejak tak přiměřeně, ako keď pečieš aj iný druh mäsa
držím palce, nech sa obed vydarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mna naucila moja svokra dovnutra kacky vlozit jablcko. Je to vyborne, odporucam
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam do kačky plnku:nakrájam rožky,osmažím cibuľu potom na to cesnak,trošku soli,zo 2 vajcia,majoránka,samozrejme aj ja deň vopred kačku nasolím zvonku,zvnútra,naplním zašijem, pečiem prsami nadol,otáčam zlejem masť,a pečiem podľa váhy keď má 2,50 kg tak 2,50 hod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem dievčence za rady, teraz vyskúšam s jablčkom a keď si to nacvičím, skúsim s plnkou a pozvem babky, nech nám ju pomôžu zjesť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja so robila asipred dvoma tždňami, tiež som ju nasolila, trošku rasce,ako plnku som nakrájala jablka na väčšie kocky, okorenila a poliala s medom,a olejom.To som dala do kačky a ešte vrch potrela medom, a ozdobila bylinkami čerstbími- rozmarínom,majoránom, a dala do pekáča s vrchnákom a šup do trúby. Piekla som ju asi 2 hodiny.k tomu americké zemiaky. Bola perfektná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Po veľmi dlhom čase-niekoľko rokov, sa chystám v nedelu upiecť kačicu. Našla som jeden recept, ktorý si ľudia veľmi pochvalovali. Postup bol taký, že kačicu nasolíme, posypeme rascou (príp. bez rasce). Ale nikde som nezistila, že koľko soli? Každý hovorí, veľmi nasoliť. Ale bojím sa, aby som ju nepresolila. A pred pečením treba tú soľ odstrániť alebo piecť nasolenú, pretože ak tam dám aj rascu, tak umytím by som to všetko zmyla. Ďakujem za rady