Poradíte jednoduchý korpus na tortu?
Jáj, korpusov by bulo habadej!...len ktorý Ti terazky-hm a nemáš z tých Tvojích nejaký fajínový, ktorý vám chutí?...ak áno, tak ho "zdvojnásob" a toretka bude tak akurát...mám kopu recepies, ale takto sa ťažšie radí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak napíš nejaký základný, chcela by som tortu vyššiu - čižeeeeee 4 cestá.. moja predstava - upiecť jeden korpus biely a rozpoliť a druhý korpus kakaový a rozpoliť, naplniť bud banánovou alebo tvarohovou plnkou :
ja neepoznám žiaden korpus, ani neviem, ako dlho a na akej teplote piecť, to je moja dilema :
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Radka, korpusy robievam "klasické" piškótové...ak chcem niečo "extra", tak mám nejaké v mojej "knižke"(mám tam aj na károvanú tortu, ktorá sa nemusí krájať a spájať tak, že dáš najprv pásik bieleho cesta a potom tmavé)-bohužiaľ, chalani už spinkajú, tak ich nechcem rušiť...ale nemboj, vymyslíme...a čo tak kuk sem http://www.tortyodmamy.sk/recept-na-vysoky-korpus-z-malo-vajec ak sa Ti nebude zdať ani jeden, zajtra môžem pridať...ale ja verím, že tu je veľa(aj na tortách)šikuliek, ktoré ti poradia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
našla som tento http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/falosna-piskota hádam by to malob yť OK :) a korpus treba piecť pomalšie, alebo klasicky ako ked je na plechu? ja pečiem na 180 stupnoch.... či sa tov lastne stihne prepiecť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto vyzerá super-málo vajec a pekne vystúpi, je tam celý prdopeč, tak to preto...ak chceš vyskúšať túto, tak môže byť-len už by som ju nedvojnásobila(fú, dva prdopeče, 2dcl oleja-to by sa neprepieklo)...ak dievčatá chvália, že je super "lahká"(čomu verím pre tú minerálku!)a aj dobre napuchne, tak skús základný recept...ako som ale čítala, že chceš robiť štvorposchodovú, tak budeš musieť upiecť aj tak dve-jeden korpus tmavý a druhý biely...toto by sa mi páčilo!...a kedy to máte?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ved tak som myslela, že napečiem na dvakrát :D jednu čiernu a jednu bielu :! oslavujeme v sobotu, ale musím ešte pre malého tortu urobiť, majú totižto narodky v jeden den :) no menšiemu som chcela urobiť jednoduchú - piškoty - ovocie - poch.smotana s tvarohom a zasa piškoty .. vyklpiť ozdobiť a je to :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňam, to je tá najsam pre dieťa až mi slinky tečú-poch.smotana s ovocííím...božinku, nie je nič lepšie
...tak nech sa oslava vydarí a všetko dobré oslávencom v predstihu želám
to, keby som sem zas dlhšie nezavítala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Radka, korpus je mńamózny ...dokonca sa dá spraviť aj ten môj károvaný
-mosela som vyskúšať
cez víkend máme totiž oslavu a ja som zistila, že recepies na túto tortu ostal v Šahách
...a keďže na tento korpus musí ísť "tuhšie" cesto, aby sa dala tá kára spraviť, tak je suprový
...dokonca som spravila 5 korpusov z jednej dávky
-čo ja mám recepies, tak sa mi dajú len tri...takže, ak budeš robiť len jeden korpus z jednej dávky, tak verím, že bude dostatočný...apropó, neviem, či si už náhodou nepiekla(ja si korpusy robím predom a dám ich do mraziaku-v deň plnenia len ráno vyberiem), ale ak Ti môžem poradiť, tak skús vymeniť olej za poch.smotanu(kyslú)...bude to "menej" "tučné"...vždy to tak robím...ale to je len moja rada-samozrejme si môžeš spraviť po svojom...tak super oslavu želám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pochutkovú smotanu za olej? A ty si to skúšala na tomto recepte? Znie to fajn :
D len aby sa mi to nepokaziloooooo :)) vdaka za radu :D ešte som nepiekla, tortu chcem mať hotovú v sobotu, tak v piatok napečiem cesto.... v mrazaku niet miesta... a ešte otázka, korpus sa krája hned teplý, alebo vychladnutý alebo odstaty ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pochúťkovú dávam vždy, keď je v recepte napísané olej...áno, použila som aj na tento!...neviem, ako myslíš, že kedy sa krája-ale asi máš na mysli, keď chceš spraviť "poschodia", respektíve tortu naplniť...najlepšie je, keď je korpus vychladnutý-teplý by sa Ti mrvil ...apropó, vyššie si sa pýtala, že na koľkatke-vačšinou "piškótu" pečiem na 170/180st...tento som piekla na 180-ke...neboj, určite sa vydarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
&tak drž palce, zajtra večer sa zrejme pôjde na to :D :D :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Velmi jednoduchy a rychly je tento: najskor vymiesas 2 vajcia so 70 g krystaloveho cukru do peny, pridas 70 g hladkej muky, pol balicka PDP a 2 lyzice horucej vody, vymiesas a das do formy vystlanej papierom na pecenie, pecies na 180°C cca.15 min. Na klasicku tortu som robila tusim z 8 vajec.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam takto-
5 celých vajec šľahať do penista mixerom na najvyšších otáčkach s 5 polievkových kopcovitých lyžíc práškového cukru cca 10 minút.Do toho si jemne primiešam 5 polievkových lyžíc polohrubej múky zmiešanej s polovicou práškového cukru.Toto mám základné piškotové cesto.Ak chcem kakaové,tak si do múky navážim 15 g kakka a ak chcem orechové cesto,tak si do múky pridám 80 g mletých orechov.
Na dno formy si dám vystrihnutý papier na pečenie pod ktorý si kvapnem trošku oleja aby mi papier neutekal.Nevymazávam ani boky formy,iba do takto pripravenej si nalejem cesto a pečiem pri 220°C.Upečené ešte horúce cesto si obkrojím vo forme a vyklopím na papier a nechám vychladiť a prekrojím.Na tortu takto upečiem dve cestá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Do toho si jemne primiešam 5 polievkových lyžíc polohrubej múky zmiešanej s polovicou práškového cukru......
Akú polovicu cukru??????
Odobrať z tých 5 lyžíc, čo idú s vajíčkami polovicu....či si mala na mysli prdopeč?...lebo ten nie je v popise.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som trubka,malo to byť s polovicou prášku do pečiva.Ospravedlňujem sa za chybu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte. manželove narodky sa rýýýýýýchlo blíža a ja stále neviem, akú tortu upiecť... teda plnku by som zmákla.. ale ten korpus ma trápi.. Kedže som nikdy tortu nepiekla :D formu mám novú, našla som pár receptov, ale len na 24 cm formu.. tá moja je vačšia, asi 33 cm? Približne :

Tak niečo poradte!!! :
Podľa možnosti bez orechov, pokazil sa mlynček, nemám ako zomlieť