Poradite mi prosim ??
Nedala si omylom miesto vanilkoveho cukru kypriaci prasok?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja palacinky robím z polohrubej múky,štipka soli,vajíčko,mlieko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež tak a sú výborne, nelepia sa, netrhajú... Občas pridávam aj vodu, najlepšie bublinkovú, ale aj obyčajnú. Sú potom menej hutné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja do cesta nedávam cukor...horia a lepia sa.
(Aj tak je cukor jed!)
A ako vyššie píše Dasa, tiež dávam vodu (minerálnu perlivú). Sú tenučké a vláčne.... a vôbec sa nelepia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Cukor do palacinkového cesta...hm, také nepoznám. Tiež robím len z múky, soli, vajíčka, mlieka Asi je chyba v tom cukre-treba zarobiť nové cesto :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Cukor tiež nedávam.Robím z polohrubej múky.Ale dievčatá dávajú aj cukor a sú fajné,netrhajú sa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim palacinky polohruba muka 3vajcia trochu oleja octu a cukor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mlieko nedávaš?A ocot akú plní funkciu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja si myslím že bolo treba pridať muku, zrejme cesto bolo veľmi riedke.
Ja cukor tiež dávam a raz sú úžasne a potom menej úžasné ale nejako sa zas nad tým nikdy netrápim, vždy sú jedlé a celkom dobre, nezdá sa mi vhodné cesto vyhodiť, alebo len mám iný prístup k potravinám ako takým.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ako píše Margori, dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš, aj keď robíš palacinky podľa toho istého receptu, raz sú úžasne viac, inokedy menej, hlavná vec, že sú jedlé.
Sama píšeš, Alisiaa, že si robila palacinky rovnakým spôsobom už viackrát, a teraz sa nepodarili prvýkrát, žiadna z nás takto spätne nevie posúdiť, čím to mohlo byť, zabudni na ten nedokonalý pokus a rob si palacinky naďalej tak, ako doteraz, určite sa budú dariť, na tento jeden prípad zabudni. A či dáš alebo nedáš do cesta cukor, je to úplne jedno, ale určite ho tam nedávaj veľa, vtedy sa palacinky naozaj pripaľujú. Veľa šťastia pri ďalších kulinárskych pokusoch.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja zvyknem robiť palacinky podľa tohto receptu : 3,5 dcl mlieka, 2dcl vody / minerálky/ 2 vajíčka, 1 PL cukru, štipka soli, 200g múky, 1dcl oleja. Postáť 15 min a potom pod prvú palacinku olej, potom už nie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj potrebovala by som rychlu radu :D Robila som cesto na palacinky a cele sa to spenilo robila som ho normalne ako vzdy vajicko, van. cukor a do toho mlieko, hladka muka a uz vtedy sa to spenilo uplne cele ... a na panvici mi to hori hned ako to tam vylejem ..bezne robim palacinky a toto som este nevidela vajicka aj mlieko boli vcera kupovane ....co s tym ? Dakujem za kazdu pomoc