Prečo spľasnú?
Myslím, že ich treba nechať v tej rúre trošku dlhšie. Tiež keď robím veterníky, prvý plech je skúšobný, ak spľasnú druhý nechám o minútku-dve dlhšie.
Ale možno má niekto iné vysvetliko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď som piekla, nespľasli sa. robila som , že spočiatku som piekla prudko, potom myslím, keď boli nafúknuté a začali sa trochu sfarbovať, som teplotu zmiernila. ale nikdy, NIKDY sa nesmie otvárať rúra!!! koľko minút to nemám stopnuté.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Odstaviť trošku skôr a nechať ešte v rúre.Splasnutie spôsobuje aj prudká zmena teploty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie som skúsená cukrárka, ale o odpaľovanom ceste viem, že najskôr piecť prudko...za prvých 10 minút, rýchlo nabehne, potom znížiť teplotu...nechať dopiecť....a neotvárať rúru!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, dievčence. Skúsim nechať dlhšie piecť. V recepte je písané prvých 10 minút neotvárať rúru, to dodržujem. Potom je to už ťažšie to neotváranie, mám totiž cca 30 ročnú rúru, s plnými, nepresklennými dvierkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sice este nastastie nesplasli....ale citala som niekde ze mozu splasnut ked spravis redsie cesto alebo ked ma rura ventilator ako teplovzdusna alebo kombinovana ale ja mam teplovzdusnu a su vzdy super tak mozno skor to redsie cesto ale pisali tam zienky ze ked ti splasknu treba ich dat este na chvilu naspat do rury a budu ok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Odpalovane cesto treba dat na 22Oku a neotvarat trubu pokial nie su krasne zlatiste.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ich nechavam po dopeceni vychladnut v trube.Vobec ich nevyberiem az do rana .Rano plnim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked mas elektricku ruru, tak ich pec na 220st a 25 minut, nemusis sa o nich vobec bat, mam to vyskusane.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robievam veterníčky z odpaľovaného cesta. Keď sú upečené a vyberám ich z trúby, sú to krásne nafúknuté loptičky. Po malej chvíli však spľasnú
. Prečo? Kde robím chybu?