Príhody a skúsenosti gazdinej o pečení chleba
Forma sa ľahko doladí. Hlavne, že si trafila výbornú chuť. To je podstatné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ale aký krásny chlebík sa podaril
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nááádhera. Ja som už tyranizovala mojich chlapov s domácim chlebíkom. Furt im čosik vadilo. A tak som si kúpila na zatiaľ poslednej služobke v Nemecku ( Kde bolo, tam bolo, bolo to za doby, keď s rúškou sa nechodilo a po návrate na Slovensko v karanténe nebolo treba byť ) knížočku o chlebíkoch na asi 50 spôsobov. Efektne som ju trepla doma na kuchynský stôl a výhražne si ju prezerám, keď ma jedujú. Ale tento by som teda mohla skúsiť. Vyzerá úchvatne
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
balalajka, skús:) len ťa varujem, že je to tzv. pažravý chlieb. Ješ, ješ, ješ a potom si pri treťom krajci hovoríš, že hádam aj dosť:))) Je taký nadýchaný, ľahký, nemáš pocit, že si zaplácneš žalúdok. Čo je síce ne jednej strane aj dobre, ale z hľadiska kalórií je to na figu:DD
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na tvare nezáleží-ale na chuti!!
pamätám si začiatky dcérinho pečenia-koláč chutil báječne len sme ho museli vyjedať lyžicou z plechu..bol to nejaký kremeš myslím..
aj si poplakala ale ked videla,že jeme ako u mamky Pôstkovej Veľou lyžicou -slzy uschli a pridala sa aj ona..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chuť je v poriadku:) Už som urobila druhý, dala som väčšiu misu a dokonca som sa odvážila odniesť polovicu aj do susedov:DDD To vyjedanie koláča lyžicou, to mi pripomína moje pečenie:DDD Tiež som tak dopadla s nejakým pokusom. Dobré, ale porcovať sa to nedalo:DDDD
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bože, ten chlebík je nádherný.
Ale daj info. Čo som počula, kocka droždia v BA po 1,50 €. Aj u Teba to tak bolo?
Tu hore akási trenčianska firma ponúka droždie po 0,99 € kocka, nechcem robiť reklamu, len som pozerala, že nákup nad 80 je dovoz zadarmo, ale pri každej komodite majú pripočítaných 0,50 centov a ovocie cena za ks. Zatiaľ sa mi to vôbec nepáči. Ale tak som včera skúšala ukecávať v robote, žeby sme sa dali dohromady a zobrali to droždie aspoň, že viacerí, ale nikto nechcel dať euro za kocku. Ja by som aj dala, keby sme sa dali 8 po desať kociek, by som si to doma naporcovala na polovičky do mraziaku. Blaváci mi hlásia, že to je ešte dobrá cena za kocku. Tak ja neviem.
Podpultovo bola cez víkend žobrať kolegyňa, čo je bezlepková, spustila nárek v obchode, že je bezlepková a načo má tie objednané bzl. múky, keď si nemôže doma upiecť chlebík. Predsa mala pani predavačka, predala jej za normálnu cenu 6 kúskov.. Normálna bytosť.Aspoň tak.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
crystall, cenu som v tej chvíli neriešila, ale bola hrozná. Čerstvé podpultové vyše eura. Teraz som objednala sušené, 1.50 za tri sáčky v balení, zobrala som tri balenia, tak mám na 9 chlebov. Potraviny som objednala online, doviezli mi to domov štyri veľké krabice jedla, tak mám chvíľu s nákupmi pokoj. A s cestovinami mám pokoj na rok, lebo som omylom objednala namiesto 500 g, 5 kg ;))) Neprišlo mi to divné pri cene za nákup, lebo som objednala fakt veľa, ale nabudúce si budem musieť dávať pozor kam klikám;))))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dzeny, si dobrá Mne sa podarilo kvások vypestovať, aj pvý chlieb sa podaril. Ďalšie dva už veľmi nie
také placaté boli... Ale nevzdávam to, na zajtra nachystám a nech za mňa maká pekáreň. aj som sa do jednej skupiny na fb prihlásila a dnes už mám chuť sa odhlásiť. Lebo som si dovolila opýtať sa, že načo je treba 20 kg múky... Len ma zaujímalo, čo chce dotyčná napiecť a ešte aj teraz chodia komenty, ktoré radšej nečítam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bože, tie FB skupiny, to je peklíčko:))) 20 kg múky... ako rátam, tak rátam, to je hádam spotreba na rok!!! Ak teda nepečie koláče a chlieb pre celý tábor:D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Povedala som si, že home office je výborná príležitosť piecť domáci chlieb. Narazila som na problém chýbajúceho droždia, tak som vypestovala domáce droždie.
Potom som zohnala droždie! Teta vo večierke v našom dome mi predala jednu kocku. Predáva po kuse a len stálym zákazníkom.
Z tohto podpultového droždia som upiekla chlieb podľa receptu, čo používa mama.
Najskôr sa pečie na spodnej mriežke 30 minút. Keď som chlieb po 20 minútach skontrolovala, tak som sa vydesila, lebo to bolo obrovské a pomaly to vytekalo z misy. Malú misu som použila....
Po 30 minútach sa má chlieb presunúť zo spodnej mriežky na strednú, no zrada, nedalo sa, lebo sa tam nezmestil.
Tak som ho nechala dopiecť tak ako bol.
Vyzerá takto


Ale to nič, lebo chutí takto! Absolútne dokonalo!