Puding na vrch torty
Pozrite si aj
Potri povrch džemom a nevsiakne, aspoň to vyváži so sladkým pudingom :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bezne davam husty puding na korpus, vacsinou vanilkovy, ked je puding hotovy, do horuceho zlahka primiesam nejakych 100 g masla, ked sa roztopi lejem na korpus, nedavam pod to nic. Len do mlieka davam trosku viac pudingu-prasku ako ked ho robim do pohara.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem. Aj som rozmyslala, ze dam pod ten puding dzem . Budem ho robit taky hustejsi a chcem ho dat akoby namiesto zelatiny (takze bez masla). Mam ho nechat trochu vychladnut, ci moze byt aj teply?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Davala by som horuci, lepsie stuhne, inak neviem, preco sa do pudingov dava trocha masla, osobne si myslim, ze nie kvoli tomu aby bol puding, ako krem, skor mam pocit, ze sa na korpuse "lepsie sprava" , inak kraja? Ale to len tipujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem ani ja, myslela som si, ze kvoli tomu, aby bol kremovejsi, ale mala som uz aj take pudingy, kde bolo maslo priamo v recepte (cca. jedna lyzicka), ale nejaku extra zmenu som nepostrehla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mňa čistý puding zvykne popraskať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vazne? Este sa mi nestalo, ze by mi puding popraskal, ale tak mozem tam pre istotu skusit pridat aj kusok masla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mnam, to vyzera dobre. Len ja potrebujem mat vrch torty ruzovy, preto som si vymyslela ten jahodovy puding. Korpus bude podobne ako v linku pudingovy- cokoladovy, plnka cokoladova s jahodami a okolo torty budu trubicky alebo oplatky, vrch ruzovy, v strede hello kitty (sviecka s ciselkom) a okolo nej cukrikove jahodky. Pre pribliznu predstavu: http://tortyodmamy.sme.sk/node/48031.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jáááj.Včera mala vnučka 3 roky.S dcérou sme piekli tortu.Vysnívali sme ju ako Tangy. Záver bol experiment/pečiem z toho čo doma ešte mám/
Výborný karamelový krém som dala chladiť vonku do snehu.Našla som prázdny hrniec v záhrade. Asi nejaký túlavý pes bol na návšteve.Z trubičiek som našla omrviny a po čokoláde ani stopy.
Dcéra zúrila a plakala zároven.Ale dnes sa pýšila krásnou tortou na ktorú sme nastriekali ozdoby,dokonca sme zlepili aj postavičku šmoula.
Návšteva dokonca pýtala odomna recept na plnku,vraj je úúžasná.
Pripadám si ako skupana.Ale uznajte.Ako môžem dať niekomu recept ked ani sama neviem z čoho som to miešala a v akom pomere?Plnku som nakoniec robila zo všetkého čo som objavila v špajzi.Jediná surovina čo si pamätám bol takmer zhorený karamel.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uz som si precitala aj tvoj blog. No vidis a predsa sa vam podarila pekna torticka. Moja sestra robieva synovcovi torticky potahovane marcipanom, lenze ja s marcipanom robit neviem a navyse mi nema kto pomoct ako jej, tak ja musim vzdy improvizovat, aby aj moje deti mali radost a mali aspon trosku pohladnu tortu
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Marcipánovú som už robila.Len ten marcipán vyzeral skôr ako vyhodená opotrebovaná celta. Najstaršia dcéra pečie nádherné torty.Jedna sa učí za cukrárku.Najstaršiu som nechcela otravovať s takou banalitou ako je torta.Ved ono by som to zvládla keby som doma nemala kopec kobyliek žravých.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tuto som robila minule leto, odporucam
Hodilo ma to inde, malo to byt pod Erkockin link
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tangy, čo keby si skúsila natrieť vrch krémom a na to urobila akože želatinu - 400 ml jahodovej (malinovej či akejkoľvek červenej) šťavy + 1 zlatý klas, cukor podľa chuti a uvariť hustý puding a ešte horúce natrieť na krém a nechať stuhnúť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja tiez robim taku "zelatinu" ze voda z kompotu a zlaty klas, alebo to dofarbim sirupom nejakym cervenym
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja tiez robim taku "zelatinu" ze voda z kompotu a zlaty klas, alebo to dofarbim sirupom nejakym cervenym
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, potrebovala by som poradiť. Chystám sa piecť tortu- klasika korpus, plnka a chcela by som dať na vrch hustejsi jahodový puding (namiesto želatíny). Dá sa to? Nevsiakne mi ho ten korpus? Ďakujem.