reklama

Recyklujem...

balalajka , 19. 05. 2010 - 11:23

reklama

... ale obsah chladničky.
Fajn žienky - šikulienky. Je mi jasné, že ste totálne hviezdy kuchyne a nenecháte ma "na holičkách".
Pol hrnca rýže a dva plátky mäska, čo mi odmietajú chlapi jesť na večeru, lebo to bolo včera a oni bravčové na zelenine moc ee. Sliepok nikde, žeby aspoň tým na choseň bolo, prasiatko tiež nie a mne srdco trhá šupnúť to do smetiaka.
Mäsko ešte teeeeeoreticky zamrazím, ale rýžu Hambím sa ? Dajate recepty zaručené, odskúšané, odpočuté, odkukané. Proste aby som aj ja bola zas za hviezdu kuchyne.
Srdečná vďaka Bozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

manny, St, 19. 05. 2010 - 11:28

Zlatko, masíčko na malé kúsočky, do toho zeleninku trošku osmáhnúť a šup s tým do ryže. A ryzoto je na sveteMrkám s kyslou uhorkou či uhorkovým šalátom, u nás Áno
Bozkávam

balalajka, St, 19. 05. 2010 - 11:32

Nooo, ak im to zmiešam možno to zjedia Veľký úsmev .
Len som na konci s nápadmi. U nás sa opýtaš čo variť a oni len "rýžu mäso" Mlčím .
Ryzoto ju OK. Dík.Slnko

manny, St, 19. 05. 2010 - 11:34

U mna vieš ako je to s varením. Nápady sú, ale jesť to nemá ktoVeľký úsmev a to je nás päťVeľký úsmev

Aja1, St, 19. 05. 2010 - 11:37

A čo takto plnenú papriku?Dovaríš trošiku ryže,mäsko môžeš pomlieť,poprípade pridať k tomu aj pomletý párok.Ja som tiež tak naposledy robila a všetkým chutilo.Dokonca sa doma čudovali aké nové druhy korenín to mám keď je to také dobré.

balalajka, St, 19. 05. 2010 - 11:42

Rajčinovú polievku som robila v nedeľu, ale však môžeme zopakovať ako prívarok. Recht máš. Dík.

Aja1, St, 19. 05. 2010 - 11:43

Tak to zabal do kapustných listov a máš z toho plnený kapustný list.

balalajka, St, 19. 05. 2010 - 11:45

Vidíš! Takéto som chcela - niečo čo ma nenapadlo Veľký úsmev !
Však hovorím, že som totálne vymletá z "rýže - mäsa" Veľký úsmev .

fidorka, St, 19. 05. 2010 - 11:44

Ja by som mäso zomlela aj so zelenninou (alebo rozmixovala),plus cibuľka,trošku horčice,maslo,alebo miesto horčice syr,nejaké 1-2 varené vajíčka a bola by nátierka.
A ryžu ja dávam na panvicu s olejom a vajíčkami ako praženicu,chlapci to majú radi,ako vajíčkové halušky s uhorkou alebo šalátom.Slnko

balalajka, St, 19. 05. 2010 - 11:46

Prekvapenie nátierka - mám sa ja čo učiť! To ma nenapadlo.
Rýžu s vajíčkom milujem - k tomu slivkový kompót - mňam - spomienka z detstva.
Díííík Slnko

manny, St, 19. 05. 2010 - 11:53

No moja, myslím že teraz už budeš mať opačný problémVeľký úsmev pri toľkých receptochMrkám

Lea, St, 19. 05. 2010 - 12:06

Ak nerobíš ryžu na cibuľke a nie je veľmi slaná, môžeš z nej urobiť ryžový nákyp a mäso šup do mrazáka a nabudúce k nemu spravíš zemiakové pyré Slnko

balalajka, St, 19. 05. 2010 - 12:09

Ani totok ma nenapadlo. Ďakujem Tlieskam .

nielen žienka domáca, St, 19. 05. 2010 - 12:16

ja som videla v "bez servítky" teraz robit sushi. v zivote som to nejedla, ale davala tam ryzu Pohoda a lososa podla mna mozes nahradit tym maskom Úsmev akurat neviem, ci sa ti dakde v byte povaluje morska riasa... mozno v akvarku Mrkám
inak ja vsetky zvysky zapekam s kyslou smotanou, vajcom a syrom Slnko

balalajka, St, 19. 05. 2010 - 12:20

Riasa ee - ešte tak riasenka Veľký úsmev .

balalajka, St, 19. 05. 2010 - 12:20

Už som rozhodnutá a inšpirovaná - bude nátierka - ale taká na topinky - ešte objavím pikantné lečo v pivnici ( to z toho maska) a rýža asi skončí buď nasladko alebo nejak zapečená - asi jajo, syr a smotana podľa Konvušky alebo ak budú poslúchať tak urobím rýžový nákyp.
Ale píšte veselo ďalej - mne sa páči, že dám ingrediencie a koľko nápadov - jedál skončí Tlieskam . STe lepšie ako drahé ženské časopisy Chichocem sa Áno Áno Áno .

lobelka, St, 19. 05. 2010 - 12:32

citam, citam, a chcela som precitat, ze aj to pikantne leco objavis v chladnicke....jaj, normalne si ma inspirovala k archeologickemu vyskumu a uprataniu vlastnej chladnicky, ci tam nemam nejake skutocne "pikantnosti" Mrkám Váľam sa od smiechu po podlahe

balalajka, St, 19. 05. 2010 - 12:47

Archeologicky sa na chladničku nechystám, teraz len tak letmo oprašujem horné nánosy a nachádzam zbytky ešte poživateľné Veľký úsmev .
Pri hlbšom prieskuje asi nebude čo spracovávať Veľký úsmev .

renka, St, 19. 05. 2010 - 13:13

moje obľúbené jedlo, keď mi zostane ryža, je "fazuľová ryža"Vyplazený jazyk ...na troške oleja osmažím cesnak (prípadne cibuľku, ja mám radšej cesnak), pridám uvarenú ryžu, trochu prehrejem a potom na to šupnem konzervu fazuľa v chilli omáčke a mňamka je hotováMrkám (mužíčkovi môžeš do toho nakrájať aj zbytok mäska)...je to výborné s kyslou uhorkou, najsamlepšie s kvašákmiBozkávam

balalajka, St, 19. 05. 2010 - 13:29

Všetko mám!!! A "fazuľovú rýžu" robievam bez chilli. Na - decká budú mať krupicu a chlap hrianky a ja fazuľovú rýžu - mňaaaaaaam.

kefara, St, 19. 05. 2010 - 17:07

Úúúplne úúžasné tipy! Tlieskam

Normálne ľutujem, že tentokrát nemám v chladničke žiadne zvyšky Chichocem sa Skvelá inšpirácia Áno Slnko

eva m, St, 19. 05. 2010 - 17:54

no ja by som to zuzitkovala na kolozvarsku kapustu.
Eva Slnko

adus, Ne, 23. 05. 2010 - 06:41

az budes robit, daj vediet, necham sa pozvatHambím sa milujem kolzvarku a doma mi ju nikto nechce jest, tak si davam len v zavodnej jedalni - ale to nie je to iste co doma

eva m, Ne, 23. 05. 2010 - 12:05

jupi, skvely dovod na stretnutie v ZilineTlieskam
Eva Slnko

Eva.N, St, 19. 05. 2010 - 18:07

Kvietok
Uvarenú ryžu skús vložiť do horúceho mlieka,nech prejde varom,pridaj pudingový prášok- najlepšie vanilkový,ale nie je problém akýkoľvek podľa chuti,zamiešaný v troške mlieka s vanilkovým cukrom,pridaj hrozienka a dve lyžice strúhaného kokosu,prehrej poriadne a hotové nalož do misiek,alebo obyčajných hrnčekov. My doma ryžu veľmi papáme,na slano aj na sladko..ja dokonca si sama naložím takú trošku schladenú na misku,posypem škoricou a s lyžičkou medu premiešam a idem za nabaštiť mňamky ako za mladých detských čias.. Mrkám Veľký úsmev
Slnko

lia6, St, 19. 05. 2010 - 19:37

To rizoto je dobré a čo ešte tak šalát?...masko pokrájať na kúsky, pridať ryžu a zaliať buď tatarkou, alebo jogurtom(poch.smotanou-kto má čo rád), ochutiť, poprípade ešte pridať kukuricu, hrášok-neviem, akú zeleninu už tam mášSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama