Recyklujem...
Pozrite si aj
Zlatko, masíčko na malé kúsočky, do toho zeleninku trošku osmáhnúť a šup s tým do ryže. A ryzoto je na svete s kyslou uhorkou či uhorkovým šalátom, u nás
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nooo, ak im to zmiešam možno to zjedia .
Len som na konci s nápadmi. U nás sa opýtaš čo variť a oni len "rýžu mäso" .
Ryzoto ju OK. Dík.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U mna vieš ako je to s varením. Nápady sú, ale jesť to nemá kto a to je nás päť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A čo takto plnenú papriku?Dovaríš trošiku ryže,mäsko môžeš pomlieť,poprípade pridať k tomu aj pomletý párok.Ja som tiež tak naposledy robila a všetkým chutilo.Dokonca sa doma čudovali aké nové druhy korenín to mám keď je to také dobré.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Rajčinovú polievku som robila v nedeľu, ale však môžeme zopakovať ako prívarok. Recht máš. Dík.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to zabal do kapustných listov a máš z toho plnený kapustný list.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vidíš! Takéto som chcela - niečo čo ma nenapadlo !
Však hovorím, že som totálne vymletá z "rýže - mäsa" .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som mäso zomlela aj so zelenninou (alebo rozmixovala),plus cibuľka,trošku horčice,maslo,alebo miesto horčice syr,nejaké 1-2 varené vajíčka a bola by nátierka.
A ryžu ja dávam na panvicu s olejom a vajíčkami ako praženicu,chlapci to majú radi,ako vajíčkové halušky s uhorkou alebo šalátom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nátierka - mám sa ja čo učiť! To ma nenapadlo.
Rýžu s vajíčkom milujem - k tomu slivkový kompót - mňam - spomienka z detstva.
Díííík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No moja, myslím že teraz už budeš mať opačný problém pri toľkých receptoch
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak nerobíš ryžu na cibuľke a nie je veľmi slaná, môžeš z nej urobiť ryžový nákyp a mäso šup do mrazáka a nabudúce k nemu spravíš zemiakové pyré
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ani totok ma nenapadlo. Ďakujem .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som videla v "bez servítky" teraz robit sushi. v zivote som to nejedla, ale davala tam ryzu a lososa podla mna mozes nahradit tym maskom
akurat neviem, ci sa ti dakde v byte povaluje morska riasa... mozno v akvarku
inak ja vsetky zvysky zapekam s kyslou smotanou, vajcom a syrom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Riasa ee - ešte tak riasenka .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už som rozhodnutá a inšpirovaná - bude nátierka - ale taká na topinky - ešte objavím pikantné lečo v pivnici ( to z toho maska) a rýža asi skončí buď nasladko alebo nejak zapečená - asi jajo, syr a smotana podľa Konvušky alebo ak budú poslúchať tak urobím rýžový nákyp.
Ale píšte veselo ďalej - mne sa páči, že dám ingrediencie a koľko nápadov - jedál skončí . STe lepšie ako drahé ženské časopisy
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
citam, citam, a chcela som precitat, ze aj to pikantne leco objavis v chladnicke....jaj, normalne si ma inspirovala k archeologickemu vyskumu a uprataniu vlastnej chladnicky, ci tam nemam nejake skutocne "pikantnosti"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Archeologicky sa na chladničku nechystám, teraz len tak letmo oprašujem horné nánosy a nachádzam zbytky ešte poživateľné .
Pri hlbšom prieskuje asi nebude čo spracovávať .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moje obľúbené jedlo, keď mi zostane ryža, je "fazuľová ryža" ...na troške oleja osmažím cesnak (prípadne cibuľku, ja mám radšej cesnak), pridám uvarenú ryžu, trochu prehrejem a potom na to šupnem konzervu fazuľa v chilli omáčke a mňamka je hotová
(mužíčkovi môžeš do toho nakrájať aj zbytok mäska)...je to výborné s kyslou uhorkou, najsamlepšie s kvašákmi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Všetko mám!!! A "fazuľovú rýžu" robievam bez chilli. Na - decká budú mať krupicu a chlap hrianky a ja fazuľovú rýžu - mňaaaaaaam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
správne podelené.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Úúúplne úúžasné tipy!
Normálne ľutujem, že tentokrát nemám v chladničke žiadne zvyšky Skvelá inšpirácia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja by som to zuzitkovala na kolozvarsku kapustu.
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
az budes robit, daj vediet, necham sa pozvat milujem kolzvarku a doma mi ju nikto nechce jest, tak si davam len v zavodnej jedalni - ale to nie je to iste co doma
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jupi, skvely dovod na stretnutie v Ziline
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Uvarenú ryžu skús vložiť do horúceho mlieka,nech prejde varom,pridaj pudingový prášok- najlepšie vanilkový,ale nie je problém akýkoľvek podľa chuti,zamiešaný v troške mlieka s vanilkovým cukrom,pridaj hrozienka a dve lyžice strúhaného kokosu,prehrej poriadne a hotové nalož do misiek,alebo obyčajných hrnčekov. My doma ryžu veľmi papáme,na slano aj na sladko..ja dokonca si sama naložím takú trošku schladenú na misku,posypem škoricou a s lyžičkou medu premiešam a idem za nabaštiť mňamky ako za mladých detských čias..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To rizoto je dobré a čo ešte tak šalát?...masko pokrájať na kúsky, pridať ryžu a zaliať buď tatarkou, alebo jogurtom(poch.smotanou-kto má čo rád), ochutiť, poprípade ešte pridať kukuricu, hrášok-neviem, akú zeleninu už tam máš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... ale obsah chladničky.
? Dajate recepty zaručené, odskúšané, odpočuté, odkukané. Proste aby som aj ja bola zas za hviezdu kuchyne.
Fajn žienky - šikulienky. Je mi jasné, že ste totálne hviezdy kuchyne a nenecháte ma "na holičkách".
Pol hrnca rýže a dva plátky mäska, čo mi odmietajú chlapi jesť na večeru, lebo to bolo včera a oni bravčové na zelenine moc ee. Sliepok nikde, žeby aspoň tým na choseň bolo, prasiatko tiež nie a mne srdco trhá šupnúť to do smetiaka.
Mäsko ešte teeeeeoreticky zamrazím, ale rýžu
Srdečná vďaka