reklama

riedky džem

ena74 , 20. 06. 2011 - 08:25

reklama

Ešte sa mi to nestaloPlačem Plačem Prekvapenie Prekvapenie . Urobila som višňový džem. Mala som len jedno balenie gelfixu 3:1 a na požadované množstvo 3 kg cukru, ale nezhustol. Poraďte mi, prosím. Môžem po pridaní cukru pridať ešte gelfix? Alebo už len variť ako naše babky po vareške na pekáči, kým to nezhustne? Ďakujem za rady

Pozrite si aj


reklama


reklama

aramana, Po, 20. 06. 2011 - 08:29

Moc sa do toho nevyznám ale myslím že v Smokovci nám vraveli niečo také že treba kysalinu citrónovú.Čím kyslejšie, tým hustejšie.

jamajka (bez overenia), Po, 20. 06. 2011 - 09:21

Myslím , že do višňového džemu nejde kys. citrónová. Toto ovocie je dosť kyselkavé , možno do čerešňového. Ja robím višňový džem tak, že odkôstkujem, rukou roztlačím (pomágam), pridám toľko cukru, koľko je zmesi 1 : 1 , nechám presladzovať 24 hodín .Potom si pripravím si aj čerstvo pretlačený ríbezľový pretlak (obsahovo v pomere 1/3 k višniam). Na druhý deň varím varím. Ono čerešne a višne majú málo pektínov, zato menej rôsolujú . Ríbezle majú zasa veľa pektínov . Keď som bola mladá , začínajúca gazdinka, zadaril sa mi spraviť ríbezľový betón. Išiel z pohára iba rozpustený v teplom vodnom kúpeli . Ale zasa mi dĺĺĺho vydržal Chichocem sa Veľký úsmev

MajaKvietok

gueva, Po, 20. 06. 2011 - 09:44

kyselina citrónová ide do hocijakého džemu, ktorý nechce zhustnúť. Ja byť tebou skúsim to. Treba dať pozor aj na oblizovanie varešky a následné miešanie touto vareškou, džem aj vtedy nemusí zhustnúť. Treba ochutnávať z tanierika.
A tu je jeden tip:
http://b2.7plus.sh.ba.cust.gts.sk/varime-pecieme/15-rad-spravne-dzemova…
Tu som vyčítala, že višne majú nízky obsah pektínov

silviaK2, Po, 20. 06. 2011 - 21:43

ale ved gelfix 3:1 ide na 1kg.ovocia iba 350g cukru takže jedno balenie si mala iba na 1 kg.ovocia aké 3 kg.cukru nedala si to opačne?ja som varila čerešnovy džemik varila som ho bez gelfixu cca 3 hod.pridala som aj kys.citronovu dávam ju aj do jahodového,dufam že sa podaril lebo je tým dosť práce do zhustnutia .Vyplazený jazyk

akalenkak67, Po, 20. 06. 2011 - 23:11

Moja mama k višniam vždy pridáva ríbezle,alebo maliny.Pre málo pektínou hustne pomaly.Hustejší sa dá zrobiť so želírovacím cukrom.Lenže konzistenčne je ako želatina.Ale je hustejší a vydrží.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama