reklama

ringloty

fantika , 04. 07. 2011 - 22:42

reklama

urodilo sa nám tento rok celkom hojne ringlot..v tomto dazdi ich kopa popadala na zem a tak aspon tie co este ostali na strome by bolo dobré nejak zuzitkovat,len teraz nemám sajnu ako?nemáte nejaké typy?Mrkám Úsmev myslím ze na dzem by moc dobré neboli,kedze maju dost tvrdú supku a v dzeme by to asi vadilo..a co iné sa snimi dá?ak máte nejaké recepty kde sa dajú vyuzit tak sem snimi..Úsmev díííkyBozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

NIA123, Ut, 05. 07. 2011 - 10:21

moja babka ringloty zavarala... Úsmev

valery.c, Ut, 05. 07. 2011 - 13:39

aj u nás sa ringloty zavárali, presne ako slivky, sú dobré Úsmev

staronova (bez overenia), Ut, 05. 07. 2011 - 17:44

na džem ich rozvarené treba prepasírovať-chutí výborne-je taký jemný.

SYLVUSH, Ut, 05. 07. 2011 - 20:51

fantika, ja robím aj lekvár s Gelfixom, a tiež ich zaváram, lekvár nepasírujem, iba rozmixujem, je to výborné, lebo naše (svokrine) ringloty sa dajú aj odkôstkovať a veľa sa potom zmestí do zaváraninového pohára, veľa úspechov pri zaváraní, inak lekvár je výborný do parených buchiet na múčniky i na palacinky

ena74, Ut, 12. 07. 2011 - 23:36

Pred časom som ich zavárala bez nálevu. Umyť, rozpoliť, poukladať do fliaš na tesno, zatvoríme a dáme sterilizovať. Takéto ringloty používam do guliek zo zemiakového cesta alebo na kysnutý koláč s posýpkou.
A ten lekvár čo dievčatá vyššie spomínali ten som tiež robila. Stačí rozmixovať a postupovať ako občajne.

Verka32, St, 13. 07. 2011 - 08:49

Moji svokrovci z nich minulý rok robili lekvár- taký kyselkavý, a musím povedať, že lepši som ešte nejedla, mnaaam Úsmev.

jamajka (bez overenia), St, 13. 07. 2011 - 09:22

Fanti, ak máte nadúrodu -aj opadané môžu byť , vieš , aké sú výborné v tekutom stave ? Ani cukru veľa netreba (hovorí MM )Chichocem sa .Však ste na dedine a tam ľudia nebonzujú ....varí celá dedina .

fantika, St, 13. 07. 2011 - 10:45

jamajka ci uverís alebo nie my sme asi divná dedina,kedze nepoznám ani jedného cloveka od nás co by varilChichocem sa Veľký úsmev a mne sa stým prplat nechce teda..Vyplazený jazyk takze tento rok ostanú ringloty len tak ladom..

fidorka, St, 13. 07. 2011 - 10:51

jaj fantika,keby sme mali auto,hneď si po ne prídeme,u nás ide ringlótový kompót na dračku a o džeme ani nehovorím Hambím sa Chichocem sa

fantika, St, 13. 07. 2011 - 12:48

no fid,skoda ze sa to nedá poslat postou..lebo milerada by som podarovala,aj ked teda uz znacná cast popadala,este nieco aj na strome ostalo..asik som sa tu ozvala moc neskoro..Chichocem sa

lusesita, St, 13. 07. 2011 - 11:06

ringlótový kompót a džemík ide tiež u nás na dračkuÚsmev

simplemente maria, St, 13. 07. 2011 - 21:50

Dievcata, nasla som tento receptik na nete:
Ringlótová marmeláda

Zo zrelých ringlót odstránime stopky, ringlóty umyjeme a dáme do vody na sporáku vrieť. Vyberieme ich s dierkovanou žufaňou, kôstky odstránime a ringlóty prepasírujeme. Potom ich varíme na sporáku. Keď šťava zhustne, primiešame cukor a dovaríme dobre nahusto. Na kg ovocia dávame ½ kg cukru.

U nas sa len zavara alebo si pockaju v sude, kym nebudu 52% Mrkám

púpavienka, St, 13. 07. 2011 - 22:39

Podobný lekvar varievam aj ja, lenže teraz máme iba tmavé ringloty, ale kým sme mali žlté, tak som pridala kiwi a egreš a bol úžasný lekvár, na svetlú piškótu lepšieho nebolo. No ale tento rok idem takto skúsiť aj tmavé, lebo aj ta naša je celá obsypaná, len u nás si ešte na ne počkáme, ale budem zavárať.Tlieskam Tlieskam Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama