reklama

Rúra na pečenie a jej funkcie

Kamila , 25. 06. 2017 - 15:13

reklama

Keď sme pred nejakými dvanástimi rokmi kupovali samostatnú rúru do novej kuchyne, spomínam si ako švagor poznamenal. "Aj vaša ma toľko funkcii?  Aj naša, aj tak len jednu používame. " Presne tak tomu bolo po celú dlhú dobu aj u mňa,čo ju mám. Stále nastavujem len horný a dolný ohrev súčasne, akurát teplotu mením.Hambím sa

Až včera došiel drahý, bo redukoval kadejaké papiere, aj s návodom k mojej rúre. Aby som sa z bleskového nakuknutia dozvedela, že mám aj  funkciu na pečenie chleba, že viem dokonca piecť dve várky koláčov a iného naraz, grilovať .... Ako že mám nejakú funkciu na pizzu som síce vedela, ale že som nepostrehla to dvojité pečenie. Také sa mi občas zíde keď dopekám mäso, ale aj hranolky by sa popri tom zišlo ...

Rozmýšľam, ako s touto informáciou naložím. Manuálny zásadne nečítam a tak to potom aj vyzerá. Tinkin Irsky chlieb neviem či budem piecť inak, som rada, že sa dá jesť ...Chichocem sa

Dievčatá, ako ste na tom vy? Využívate všetky vymoženosti svoje rúry? Ako? Podeľte sa prosím o svoje skúsenosti, možno ma viac inšpirujete ako znovuobjavený manuál k rúre. Ďakujem,

Pozrite si aj


reklama


reklama

Kamila, Po, 26. 06. 2017 - 11:53

Dievčatá, používate na rúre aj inú funkciu ako dolný a horný ohrev, ak také máte? Poradte ako? Grilovanie, pizza, chlieb, ventilátor ...mám také, ale nepoužívam a nemám odvahu s tým začat ... O čo pricházdam? Ďakujem za vaše skúsenosti. Či je to všetko o spomienkovom "optimizme" ked stare plynove rury, piekli len zdola, ci skor pripalovali a bolo umenie volaco upiect. Tak soam tak rada, ze mi to pecie z oboch stran, ze  mi ani viac netreba. len zozadu mi rura viac pecie, ako vpredu, ta tak korpus obcas aj vyzera ...

dasa_, Po, 26. 06. 2017 - 12:18

No, ja používam horný ohrev. Lenže moje skúsenosti ti nepomôžu, bo na mojej rúre ide iba horný ohrev. Ja skôr čarujem, ako upiecť. Teda, koláče neriskujem, ale mäzo, zelenina, občas aj nejaké placky, to v pohode dám :)

 

púpavienka, Po, 26. 06. 2017 - 12:56

Tak v tom som veľmi dobrá, využívam všetky funkcie rúry a nakoľko sa už prepalila  na spodu maličká dierka tak sa bojím že ostanem bez takeho super vynálezu.

Jasné že klasika spodný aj horný ohrev ak sú dva plechy tak aj ventilátor, pečiem čokoľvek mäso a koláč, ventilátor naozaj nedovolí prejsť chuťou.

Na rýchle zapekanie chleba s tým čo dom dal, - teraz už nemôžem, používam gril a najvyššiu priečku a vysokú teplotu a potom je to za pár minút. Samozrejme aj na grilovanie ale nemám rada tu škvareninu po celej rúre z grilovania. No a som v koncoch, manuál nečítam a možno sú tam aj iné funkcie. No a to som si myslela že to všetko využívam.

Kamila, Po, 26. 06. 2017 - 15:40

To vážne koláč a mäso uplne v pohode? Ja ozaj neviem, kde som bola doteraz bo vyzknem riesit dopekanie masa a uz by sa aj hranolky mohli piect ...

Grilovanie som doteraz nepochopila, to akoze imitacia toho na ohni? So silnym  ohrevom zo spodu? ja nai tomu vonkajsiemu neholdujem ...

púpavienka, Po, 26. 06. 2017 - 16:18

Kamila ak máš ventilátor tak naozaj môžeš piecť mäso a aj koláč a potom aj hranolky a všetko možné, v tom je úžasná teplovzdušná rúra, to naplno využívam aj teraz.

Ja mám na tej mojej akože dva grily veľký a malý. Na väščie kusy mäsa vraj by mal byť ten väčší zapnutý ako ja viem teplota okolo 170-180, ja nakoniec dám viacej, mám rada pripečenejšie. Tam nedávam nič iba ten gril teda ja mám také značenie a gril pečie z hora to znamená z vrchu trúby ide iba hore vzduch aj teplota. Viem že mi raz jedná pani hovorila že oni grilujú stále, len rúru manžel umýva. Ja to vonkajšie grilovanie nemôžem, je mi z toho zle a to u tretích susedov grilujú, najhoršie je ked sa rozhodnú aj najbližší susedia grilovať, vtedy jednoznačne iba schovaná v dome.

Ten menší gril by mal byť na zapekanie tiež na najvyššej mriežke ale to by malo byť na tie chlebíky a tak. Je to naozaj pár minútová záležitosť a výsledok dobrý

balalajka, Po, 26. 06. 2017 - 14:12

Juj nepoužívam. Ja len dvakrát šťuknem doľava a to je všetko Veľký úsmev.

Ma tak mama naučila, tak ja tak ďalej synov učím Váľam sa od smiechu po podlahe.

Kamila, Po, 26. 06. 2017 - 15:41

Však toto, niet nad základné istoty. Chichocem sa

dan-cula, Po, 26. 06. 2017 - 21:27

Pokial je teplovzdušná tak pečiem drobné pečivo na 3plechoch,inak na 2.Pomerne často grilujem syr-občas klobásky.Nemám sušičku tak suším napr.paradajky a vtedy dám 4plechy len si upravím ten spodný,tak že ho dám na nejaké kovové podložky napr.matičky a nie do drážky-no aby mali rovnaké vzdialenosti od seba.Maso a zemiaky taktiež v pohode.

Treba vyskúšat-ono nie všetky pečú rovnako...A chlieb ten piecť s hrnčekom naplneným vodou..Elektrikár mi povedal,že pre rúru to nie je velmi dobré ale nepečiem ho každý deň a zatial mi všetko funguje...

Kamila, Po, 26. 06. 2017 - 21:36

Dakujem za skusenost, ta moja teplovzdusna asi nie je, len ma aj ventilator, tory sa spusti pri jednej z funkcii?

púpavienka, Po, 26. 06. 2017 - 21:53

No ale ak ma ventilator tak fúka vzduch a teda je taká - teplovzdušná.

Mne sa nedarilo veľmi na 3 plechoch pečenie a tak som ostala pri dvoch.

púpavienka, Po, 26. 06. 2017 - 21:58

No ako som vyššie písala rozhodla som sa dnes upiecť zemiaky na masle, lebo som prišla nma to že ten olej mi nerobí dobre, no a mala som zamiesený aj ten chlieb ale ten podľa návodu sa mal piecť až pri 230 st. hodinu a potom dalšiu pri 180 alebo tak, pre mňa je to nenormálne ale povedala som si upečiem si piškotovu roladu iba s jogurtom to dám spolu so zemiakmi a potom na vysokej teplote upečiem ten chlieb. Stalo sa to čo som si vždy myslela po pol hodine som vonku cítila hrozny smrad a už som vedela čo to je, môj kvaskový ražný chlieb s tekvicovými semiačkami bol čierny ako uhoľ. Neviem to pochopiť, ja som dala teplotu iba na 200 ja vyššiu vôbec nepoužívam a výsledok hrozný. Tak neviem ale naozaj je veľký rozdiel v rúrach a netreba veriť tomu čo je napísané.

Kamila, Po, 26. 06. 2017 - 23:41

Ta to ozaj nic moc skusenost, ja peciem Tinke chlieb pri 190°C cca hodinu a to zvyknem mat vyssiu teplotu ako zvyknu ini uvadzat. Jemny tvaroh nie je pre teba lepsi ako jogurt? alebo  aspon kysla smotana? Asi tiez zavisi od vyrobcu

púpavienka, Ut, 27. 06. 2017 - 08:29

Jogurt iba od jedného výrobcu, kúpila som iný a z toho mi bolo riadne zle. Jemný tvaroh je na tom rovnako ako jogurt, nie je to úplne bez reakcie ale dá sa to.

aramana, Ut, 27. 06. 2017 - 08:16

Ventilátor používam na pečenie lineckého, tenkých piškót...všade tam, kde chcem tri plechy naraz urobiť.Ale teplotu pri ventilátore vždy nižšiu.Ak pečiem piškóty na 180 na jednom plechu, tak tri plechy s ventilátorom na 150 stupňov.

Tiež rúra s ventilátorom dobe suší.Snehové pečivo tri  plechy na 50-60 stupňov a sem tam otvoriť dvierka aby para odišla.Alebo jablkové opečky na jeseň sú ventilátorom rýchlo spravené.

Ešte používam horný gril na zapekané zemiaky.Keď už sú skoro hotové, zapnem gril a riadne ich priškvarím bo také milujeme.

Tiež nečítam návody ale aj keby som prečítala, viac funkcií by som asi nevyužilaChichocem sa

Kamila, Ut, 27. 06. 2017 - 10:05

To znie skvele, dakujem ;)

púpavienka, Ut, 27. 06. 2017 - 08:34

To áno vždy s ventilátorom treba nižšiu teplotu dať aj ja väčšinou na 150, ventilátor musíš vždy zapnúť ak pečieš už dva plechy, ale ja doporučujem pečte si mäsko alebo pizzu a aj koláčik, naozaj žiadne chute sa nepremiešajú ale samozrejme zapnuť ventilátor u mňa je to spolu  v jednom -horný - dolný ohrev a ventilátor.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama