Ryža na sklokeramickej platni
Myslíš sáčkovú alebo sypanú?To je v podstate jedno,zakaždým treba vypnúť o 5 minút skôr a zostatkové teplo dovarí.Teda,aspoň mne sa vždy podarí.Ja nedám na sklokeramickú dosku dopustiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sypanú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Martuška zájdi ty k nej a skús ty navariť. Potom zistíš, kde je chyba, či šporák, alebo gazdiná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked uvaríš ako radí kekana,určite sa musí podariť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
akalenka,až som oplula monitor Keana
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jáááj.Už aj ja. Treba mi základy čítania.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak teda díky..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem, čo robí, ale ja varím ryžu stále rovnako, u mňa na sklokeramickej alebo u mamky na plyne. Keď sa mi nechce striehnuť na "bod varu", šupnem ju do trúby. Blatová ryža sa zadarí, keď dám veľa vody.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chyba je v gazdine. Dobre umytu a odtecenu ryzu nasypat na zohriaty olej,nechat zbeliet osolit a zaliat potrebnym mnozstvom vody, po zovreti prikryt pokrievkou, stlmit plamen a dovarit.Zrnka ryze su od seba.POCAS VARENIA NEMIESAT
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam sklokeramiku a davam 2,5 hrnceka vody na 1 hrncek ryze, varim na cca 6-7 stupni odokryte (predtym premyt, aby nevykypela, alebo dam hlbsi hrniec, ked nemam cas premyvat, aby nevykypela). vacsina vody sa odpari, potom ju stisim na 2 stupen a zakryjem. ked sa voda strati v ryzi uplne, odtiahnem z platnicky a necham stat zakryte (cely proces trva cca 15 minut). po dalsich cca 15 minutach si uz pekne zmakne sama len tym parnym teplom pod pokrievkou.
ako uz bolo povedane ako blato ju mam, ked to prezeniem s vodou - ked jej dam viac. mama dava vody menej ako ja, ale ona ju vari cely cas zakrytu. mne vsak takym sposobom ryza zakazdym vykypi, tak som si nasla vlastny sposob.
dcera by teda mala skusit, ako rychlo sa jej voda pri vareni odparuje a podla toho upresnit mnozstvo vody k pomeru ryze.
okrem toho kazdy sklokeramicky sporak je iny. mam uz druhy a na tomto novom vsetko zovrie rychlejsie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne toto potrebovala čítať.Ďakujem pekne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mOJA DCéRA Má SKLOKERAMICKú DOSKU A Má PROBLéM UVARIť RYžU Má JU AKO BLATO.ďAKUJEM ZA RADY.