reklama

SOS - medové rezy

Erkočka , 15. 12. 2013 - 09:25

reklama

Poraďte mi prosím vás, zapatrošila som môj overený recept na Medové rezy.Na internete je ich milión, ale... včera som jeden vyskúšala, nuž hotová katastrofa. Ani som sa nesnažila rozválkať, bola by to zbytočná robota.

Pozrite si aj


reklama


reklama

aramana, Ne, 15. 12. 2013 - 12:53

2 vajcia
6 dkg masla
4 lyžice polievkové zohriateho medu
15 dkg práškového cukru
lyžička sody bikarbony
- toto spolu miešať nad parou 20 minút
- do vychladnutého zamiešať pol kg hladkej múky
- rozdeliť na 4 diely, piecť a vymastenom a vysypanom plechu na opaku

Plnka:
- 1/2 l mlieka
20 dkg curku,
3 bal. vanilkového cukru
2 bal. zlatého klasu

uvarený vyšľahať s maslom (herou)

Úsmev

Erkočka, Ne, 15. 12. 2013 - 15:20

Tak ja neviem, asi tu bol pes zakopaný!!!
"- do vychladnutého zamiešať pol kg hladkej múky"
Ja som to dala za horúca Chichocem sa

anjeli, Ne, 15. 12. 2013 - 14:40

Úsmev Ja som si "svoj" recept vypýtala od svokry a tá ho robieva roky rokúce a je fakt mňam:
Na tri pláty - 1 vajce, 150g kryštálového cukru, 3 PL mlieka, 2 PL medu, 50 g masla, 1 mierne kopcovitú KL sódy bikarbóny... Tieto suroviny dáme do hrnčeka a priamo na plameni rozpúšťame /netreba dávať nad paru/, takto varíme a miešame 7 minút, čas dodržiavam, pretože sa suroviny dobre premiešajú a med trochu skaramelizuje spolu s cukrom, čo dá cestu tú fantastickú chuť. Netreba sa báť, keď to dobre pení, tak to má byť a farba na konci má byť jemne karamelová /bledohnedá/...Po 7 minútach hrnček z ohňa stiahneme a zmes vlejeme do 400g hladkej múky. Vareškou dobre premiesime /to preto, aby sme sa nepopálili/, cesto rozdelíme na tri časti/ a na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko...Pomocou valčeka na vaľkanie prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 180-200 stupňoch do svetlohneda - pozor, treba si ustriehnuť, pretože sa upečú veľmi rýchlo, aby sa nespálili! Stačí tak 5 - 7 minút... Pretože do tohoto receptu potrebujeme 4 pláty, robievam si cesto z dvojitej dávky a dva pláty, ktoré vystanú zabalím do potravinárskej fólie a vydržia dlho. Spočiatku sú "tvrdé", ale po naplnení pekne zmäknú a zvláčnejú!

púpavienka, Ne, 15. 12. 2013 - 20:59

Ja robievam tak ako Anjeli, len na 4 platy a tak sú dávky vyššie a hned horúce zmiešame a nič sa nedeje, takže zrejme to bolo v niečom inom.
Dokonca v starom maminom zošite som našla napísané že sa majú rýchlo vyvaľkať kým je cesto teplé.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama