reklama

Spenat

Anonymný (bez overenia) , 21. 04. 2012 - 20:20

reklama

Nanicmamky, kucharky, poradte, prosim. Dostala som vyse kilo cerstveho spenatu. Urobim salat s balzamic octom, urobim pizzu s fetou a spenatom, ale aj tak ho kopa ostane. Ako ho uskladnujete? Ked ho mrazite, predvarite ho pred tym? Ak mate nejake dobre spenatove recepty, poddelte sa s nimi. Dakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

sofhia, So, 21. 04. 2012 - 21:32

Lasagne so spenatom, namiesto eidamu davam nivu, a este kyslu smotanu, kecup. Spenat pripravim "klasicky" - poduseny ochutene s cesnakom. muz ten recept obohatil aj o baklazan, ale ked sa treba zbavit spenatu, tak staci spenat.
som zvedava na tie ostatne recepty.
raz som jedla v restike super spenatove rizoto a potom aj spenatove cestoviny, google by ti urcite nasiel dake dobre receptyÚsmev

Iwa, So, 21. 04. 2012 - 22:02

Špenátové halušky - ako klasické so zemiakmi, len časť zemiakov nahradíš rozmixovaným špenátom. Výborné sú s tvarohom alebo topeným syrom.
Špenátové pirohy, špenátové taštičky z lístkového cesta...
Koláč: lístkové cesto rozdelíš na polovice, rozvaľkáš na plech jednu polovicu, dáš plnku z cibule, vajec, špenátu, tvarohu, rôznych syrov (čo nájdeš v chladničke), osolíš, okoreníš a prikryješ druhou časťou lístkového cesta. Ak sa Ti chce, môžeš aj mrižku spraviť.
Aj roládu som kdesi videla - do nesladeného piškótového cesta vmiešali rozmixovaný špenát a naplnemá bola syrovou plnkou.

anicka077, Ne, 22. 04. 2012 - 13:21

ja robim spenatove halusky s oprazenou sunkou na cibulke a smotanou. mnamky mnam Áno

Aja1, So, 21. 04. 2012 - 23:03

Ja špenát vždy trochu sparím aj s čerstvou mladou žihľavou,rozmixujem,nakelímkujem a dám do mraziaka a počas roka už len vyberám hotový na dovarenie.

Chobotnička, So, 21. 04. 2012 - 23:06

Tiež ho mrazím, ak mám viac, ale len nasekaný a dám to dokelímka a potom podľa potreby odoberám. A najviac z neho robím prívarok na cesnaku s kyslou smotanou a samozrejme so zemiakovou kašou a volským okom.Vyplazený jazyk To je mňamka, ktorú u nás všetci žerú, a to doslova. Aj moji chlapi sa len oblizujú po prívarku, lebo to je o inom ako to bývalo v školských jedálňach. To ani mne tam nechutil. A najbližšie im spravím halušky s tvarohom alebo topeným syrom podľa Iwky. Tlieskam Áno Slnko

fidorka, Ne, 22. 04. 2012 - 01:25

tie halušky sú výborné aj so syrovou omáčkou so šampiňónmi a šunkou Vyplazený jazyk Mrkám

eva m, Ne, 22. 04. 2012 - 08:04

s kyslou smotanou? to som este nepocula, ja robievam s mliekom. Ma to inu chut s tou smotanou, vsak?
Eva Slnko

Chobotnička, Ne, 22. 04. 2012 - 11:12

Evka, má to inú chuť ako len s mliekom. Popražím špenát na masle s cesnakom a potom do toho primiešam tú kyslú smotanu, celú, zmiešanú s mliekom , aby sa to nezrazilo a samozrejme s trochou polohrubej múky, aby to aj trochu zhustlo. To mi poradila švagriná z Česka a odvtedy to tak robím, lebo takto pripravený špenát chutí každému. Slnko A aj keď to nemá so špenátom nič, tak isto robím s kyslou smotanou aj popraženú sladkú červenú kapustu k pečenému mäsu, ale v oveľa väčšom množstve, aby mali hladoši dosť. Chichocem sa Vyplazený jazyk

Buba (bez overenia), So, 21. 04. 2012 - 23:38

Dakujem, skvele recepty. Uz su ulozene v mojom receptari. Postupne vyskusam vsetky. Tusim aj ja spenat sparim, rozmixujem a tak zamrazim. To mas Chobotnicka pravdu, taky domaci privarok je nieco uplne ine ako tie vodove v jedalnach. Este pridam tu pizzu, co som dnes urobila. Robim klasicke riedke kysnute cesto. Vrch som potrela olivovym olejom s roztlacenym cesnakom, na vrch spenatove listky, sampinony, fetu (pokojne moze byt aj tvaroh alebo iny syr), paradajky, papriku a posypala som to oreganom. Bolo to velmi chutne. Pekny vikend vsetkym.

adus, Ne, 22. 04. 2012 - 08:57

No závisí od toho, na co ho neskor chces pouzivat - ak ho rozmixujes, tak uz vlastne len na ten privarok, max na nejaku plnku do tych pirohov, ci co som to citala vyssie.
Ak ho chces pouzit na pizzu, lasagne a pod. tak by som ho sice sparila, ale nemixovala.

Buba (bez overenia), Ne, 22. 04. 2012 - 22:07

Cast som zamrazila sparene listky, cast som pomixovala na privarok a do halusiek. V sacku to vyzeralo straaasne vela, ked sa to sparilo a pomixovalo, je toho 5 mensich kontajnerikov. Ale citim sa ako gazdina Úsmev

lydusha (bez overenia), Ne, 22. 04. 2012 - 12:40

Spenat je vyborny ako priloha- duseny spenat na jablkach s grilovanym lososom a pogrilovanou zeleninou....mnam

Buba (bez overenia), Ne, 22. 04. 2012 - 22:04

Znie to super, mozes napisat podrobnejsi postup? Mam taku cinsku mrazenu zeleninovu zmes - male kukuricky, brokolica, hraskove lusky ..., losos tiez nie je problem, ale ako na ten spenat s jablckami? A co k tomu? jazminovu alebo curry ryzu? Dakujem.

lydusha (bez overenia), Ne, 22. 04. 2012 - 22:49

Mierne podusis spenat, cesnak s platkami jablcok, k tomu ugrilujes lososa...priloha je ten spenat, nic ine. A ako obloha moze byt grilovany por nakrajany na sikme pruzky, susene paradajky, rukola...

Buba (bez overenia), Po, 23. 04. 2012 - 01:07

urcite vyskusam, dakujem.

dasa_, Po, 23. 04. 2012 - 08:00

Ja som robila včera ako prílohu čerstvý špenát - zapekaný.

na panvici som na tuku opiekla mierne sezam, pridala špenátové listy. Mierne podusila. Do trošku vychladnutého som primiešala syr strúhaný nahrubo a vajíčko. Trochu posolila a dala do mufinových košíčkov. Na vrch som dala ešte zvyšky syra a zapekala som.

(naraz som zapekala v mufinových košíčkoch aj plnené žampiony a brokolicu)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama