šupky z paradajok
No, pridám trochu z iného súdka, ale tiež rajčinové - robíme teraz vo veľkom rajčinovú šťavu - máme na to taký fajný mlynček, netreba najprv rozvárať a pasírovať, ale preženiem surové rajčiny cez mlynček, dole mi ide tekuté a na konci suché (šupky a zrniečka). Práve tento "odpad" je dobrý na WC misy - keďže sú tam kyseliny, tak to pekne vybieli. Nedávam tam toho moc, aby som ho nezapchala, ale len tak "přiměřeně" - a ekologické čistidlo je na svete.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jééééjej, aj ja ďakujem , toto som zasa nevedela ja , vyskúšam...človek (rozumej-žena )sa učí celý život , aspoň nezomriem spr...---pardón- nepoučená....
"šme še pobavili", poďme ďalej....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No baby ... toto by ma nenapadloooo
Dík za tip.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hm..., vyzerá to zaujímavo(aj jedno, aj druhé), ale to by som musela asi niekde tie šupky čorknuť , lebo u nás spapáme celé rajčiny, aj šupky-dokonca aj malý. Ale niekedy asi vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja supem paradajky, ale tie supky vyhadzujem, no vidis, skusim do tej polievocky
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý nápad,veď pod šupou je najviac vitamínov,tiež skusim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
linda ,skús
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojky , babenky, veru, je čas paradajok, tak sa s vami podelím : keď robím lečo, sparím paradajky =manžel nemá rád v leče rajč.šupky-netrávi mu-
(predtým narežiem hore šupku dokríža)na pár sekúnd ich ponorím do vriacej vody, vyberiem ,šupku olúpem(celé plachty), a potom rozložím na podnos a nechám v tieni (v špajzi-na chodbe...) 2-3dni vysušiť....používam v zime do polievok (hovädzia, kuracia...), tie šupky narobia parááádu, polievka je kráááááááásne sfarbená...
