Varíte z cukety?
Pozrite si aj
U nás, by som aj varila, ale vymýšľajú doma. Akurát do zeleninovej polievky ju nastrúham, vždy keď mám. Tento rok mi cuketa o dušu kvitne, dokonca listy nechytili biely povlak ako po iné roky, ale cuketu mám len veľmi symbolicky, ta neviem, kde je problém.
Tiež som ju neskúšala na sladko, to ma neláka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám posadené 2 a teda, kvitnú odušu, ale plodov je menej. Čo je vlastne šťastie, lebo to stíham akurát spotrebovať.
Možno to chce naznačiť, že by som mala skúsiť urobiť aj niečo z kvetov?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kvety? - tak to by mi už ozaj nik nezjedol
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milujeme cuketu, varím zeleninové karí, vyprážam, cuketové placky, plnenú i len tak pečené kolieska s koreninami. Na sladko som ešte neskúšala, ani ma to nejak neláka. Tento rok mám vysadených 6 cukiet a takmer nerodia, minulý rok kvitli len kvety naprázdno . Ale máme zásobovačov, ktorým sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zeleninové kari, to ma zaujíma, jak to robíš?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podusím na oleji cibuľu, trošku cesnaku a potom pridávam zeleninu nakrájanú na kocky, kolieska - čo nájdem v chladničke - mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, karfiol, brokolicu, treba pridávať postupne podľa doby varenia, osolím a okorením garam masala, podlejem trochou vody, pridám olúpané rajčiny alebo pretlak, nakoniec na kocky nakrájanú cuketu a kokosové mlieko (nie alpro, ale originál ázijské), uvarím do nerozvarenej konzistencie a pridám scedený cícer z konzervy a dám prevrieť a hotovo. Množstvá neviem uviesť, lebo varím od oka, ale tej koreňovej zeleniny veľa netreba, gro býva cuketa, karfiol, brokolica. Konzistencia by nemala byť polievková. Snáď som trochu pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
cuketa(ale aj tekvica,paradajky) mňam,mňam..akejkolvek podobe.A postruhanú mrazím ..prívarky u nás idú aj po sezone.
a z cukety tzv.fejková sacher torta-topka.rýchlo upečené,dobrý marhulový lekvár a poliať čokoládou ..občas robím aj na objednávku..
karí u nas jedávam len ja a nevadí ked aj 2dni po sebe-lebo čo si navarím musím si aj zjesť.a ked nedám kurkumu do karí tak potom musí byť v ryži.no niekedy by sa Ind asi čudoval čomu my hovoríme karí..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vieš, mne to karí trochu príde ako iná varianta nášho guľášu. Teda, asi to preháňam, ale asi nie je jeden ustálený recept. Velmi dobré to je na upratanie chladničky. A teraz mám doma aj dve kari pasty, tak to je také rýchle jedlo. A keď ku zelenine šupnem nejaké mäso alebo rybu, tak zjedia aj chlapi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sadila som ju 2 x2 ( 2x2 cukety, 2x2 hokaido) všetko zožrali slizniaci ... ale mám súkromného dodávateľa
, ktorému sadeničky prežili.
Robím na slano, aj mrazím. Aj som zavárala, rôzny zeleninový mix - čo kedy bolo doma a to bolo fajn.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Noooo - ja som za vás všetky, čo nerobíte nasladko. Ja zas výhradne koláče.
A tak dobre, výhradne nie, ale 80% cukety ide do koláčov.
Inak do polievky, tam mi ju zjedia.
Ja ju milujem. Len fakt nestíham jesť nejak.
Musím dneska skúsiť to kari vaše. Len aby ma to doma napadlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
archív redakcie
K tejto otázke ma inšpiroval článok o najobľúbenejších receptoch v júli. Naozaj to bola hlavne cuketa. Je všade, v každej záhrade. Sem tam niekto pestuje obrie rozmery, čím ďalej, tým viac ľudí však volí chutnejšiu verziu. Všade sú recepty.
Ja osobne mám cuketu veľmi rada, patrí do mojej zeleninovej top trojky. Vždy mi je tak trochu ľúto, keď beriem v záhrade poslednú. Občas si ju doprajem aj v zime, teda hlavne, keď je niekde nejaká akcia
Rada hľadám aj nové recepty, skúšam. Niektoré sú vydarenejšie, iné slabšie. Ničo zapadne, iné rada opakujem. Čo však nerobím, je cuketa na sladko. Teda v koláčoch. To ma neláka. Už som také jedla, nebolo zlé, ale ja ju radšej na slano. A nenakladám ani nemrazím. Mám ju rada čerstvú.
Ako ste na tom vy? A hlavne vaši doma? Ešte ju zjedia? Alebo sú v ten deň, keď je na tanieri nie hladní?