reklama

vela vajec:))

fantika , 26. 05. 2011 - 12:03

reklama

ako nadpis hovorí mám doma vela cerstvych vajec,domácich co som dostala od tety a susedy..Mrkám je toho tusím viac nez 50 ks a tak by sa mi zisli nejaké dobré tipy,ci recepty kam ide viac vajec,nech ich zuzitkujem..poradte ak máte nejaký nápad..dakujemBozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

balalajka, Št, 26. 05. 2011 - 12:08

Punčové rezy "zožerú" 12 kusov.

PS - pošlem ti manžela a syna - jedna večera á 6kusov vajec ( nie ich, ale schosnia Váľam sa od smiechu po podlahe )

lýdia k (bez overenia), Št, 26. 05. 2011 - 12:13

6 kusov???tak to málo lenkaSlnko náš schosnuje do praženice 10 a je mu máloChichocem sa

balalajka, Št, 26. 05. 2011 - 12:20

Ale veď malý má len 7 rokov, tak nemôže už jak tvoji. Ale pevne verím, že rýchlo dobehneme Veľký úsmev .

lýdia k (bez overenia), Št, 26. 05. 2011 - 12:26

jáááj-chupsVáľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

lýdia k (bez overenia), Št, 26. 05. 2011 - 12:11

Konzervovanie vajec

čerstvé vajcia., voda., vodné sklo (na l predvarenej vody dl vodného skla)

Čerstvé vajcia očistíme suchou handrou, uložíme do sklenenej fľaše tupým koncom hore a zalejeme studeným nálevom, ktorý si pripravíme s prevarenej vody a vodného skla. Nádobu uzavrieme a odložíme na suché miesto. Pri teplote 10 – 12º C nám vydržia čerstvé vajcia až 10 mesiacov.
FantikaSlnko takto nejak to ukladala moja svokra,viem ,že to robila v máji...zistím u nej viac...ona nedávala do vodného skla ale do čohosi inšieho,ked zistím poviemMrkám

A ešte jedna rada-pošli mojmu synoviMrkám Vyplazený jazyk ten ich spráska raz dva a bude po roboteChichocem sa

NIA123, Št, 26. 05. 2011 - 12:32

prosim lydia co je vodne sklo??

akalenkak67, Št, 26. 05. 2011 - 12:45

Kúpiš aj v marketoch,kde predávajú konzervačné prípravky.Predáva sa vo flašiach zo skla a píše na nich vodné sklo.
Zo sterilizovaných vajec však nevyšlaháš napríklad piškót.Nakladané vajcia mama používa na varenie a do kysnutého cesta.Na šlahanie,alebo výrobu majonézy sú nepoužitelné.Aj ja si od mamy v zime nosím nakladané vajcia.Dajú sa použiť ako čerstvé,okrem toho šlahania.Bielka sú už menej kvalitné.

lýdia k (bez overenia), Št, 26. 05. 2011 - 12:45

NiaSlnko vodné sklo som kúpila v drogérke,keď som robila vianočné gule,zvončeky,je to v takej fľaške tekuté,ale ja som potom na moje výtvoryChichocem sa začala používať škrob.

NIA123, Št, 26. 05. 2011 - 12:53

dakujem dievcata..dalsi pekny den,ked som sa naucila nieco nove.. Slnko

Ariesa, Št, 26. 05. 2011 - 12:41

mozno do vapna? u nas sa tak robilo.

lýdia k (bez overenia), Št, 26. 05. 2011 - 12:47

AriesaSlnko Áno Áno Áno Áno presne teraz som si spomla ,že do vápna to svekruša dávala

lýdia k (bez overenia), Št, 26. 05. 2011 - 12:15

a pre chlapov som našla toto možno bude chutiť
nakladané vajcia
Pridám 2 recepty:
1/ 12 natvrdo uvarených vajes, 12 bob. listov, 250 ml octu, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 lyžička čili, 1 lyžička mletého zázvoru:
Postup: Vajcia očistíme a poprekladáme do veľkeho pohára bobkovými listami. Ocot a korenia povaríme vo vode /vody podľa veľkosti pohára/. Studený nálev nalejeme na vajcia tak, aby boli ponorené. Nádobu uzavrieme alobalom alebo fresh fóliou. Po niekoľkých dňoch keď vajíčka budú tmavé môžme konzumovať, rozpolené s plackami a horčicou.

2/ 10 varených vajec olúpeme a dáme do pohára. Celé vajíčka prekladámi plátkami nakrájanou červenou cibuľou, plátkami 1/2 citrónu, kúskami rozmarínu. Zalejeme studeným nálevom, ktorý si pripravíme z 5 bob. listov, 5 čili papričiek, 1 lyžička čierneho mletého korenia a trošku soli.

linda999, Št, 26. 05. 2011 - 12:55

jednoznacne recepty Magdaleny Dobromily Rettigovej Torta Torta Torta Torta Torta
linda©

lýdia k (bez overenia), Št, 26. 05. 2011 - 14:38

joj a mňammmmm -žltkové rezyChichocem sa môj najobľúbenejší koláč a ja som naň zabudlaPrekvapenie
musím pozberať všetky domáce vajká a šup do pečenia

adus, Št, 26. 05. 2011 - 14:16

No, môžeš pozrieť aj moje gaštanové tiramisu (mám ho tu) - tam ide do jednej dávky 4 ks a ja robím vždy z dvoch dávok, takže to je 8 vajec - teda upresním - len žĺtkov, z bielkov robím potom ten taký bielkový suchár - u vás sa mu tuším povie kétszer suelt

fidorka, Št, 26. 05. 2011 - 14:29

toto mi nerob Adus,tvoje gaštanové tiramisu som toť nedávno robila,to je tak strááášne dobré,tak som sa ho dož---la,že som to až prehnala Vyplazený jazyk Mrkám ,ale je to fakt výborné Áno

Aja1, Št, 26. 05. 2011 - 14:35

A keď upečieš oblíšprst,tiež minieš 10 vajíčok a máš na víkend postarané a vajíčka postupne pomíňaš.

Darinocka, Št, 26. 05. 2011 - 14:58

Fantika,vajíčka môžeš aj zmraziť.Do dvoch nádob rozdeľ extra žĺtka a bielka a daj do mrazáku.Kvietok Úsmev Slnko

fantika, Št, 26. 05. 2011 - 16:03

dakujem za cenné rady dievcence,urcite niektoré z nich vyuzijem..a co sa týka zltkových rezov,tie poznám aj ja..ale zas ich nejak extra nemusím..Chichocem sa vymyslím asi nieco iné na pecenie..

akalenkak67, Št, 26. 05. 2011 - 23:12

Ked sme chovali sliepky,naše jedlá tvorili vajíčkové šaláty,omelety,varené vajcia obalené v trojobale a vypražené ako rezen,zemiaky plnené vajíčkami,vajcami sme plnili aj plátky mäsa,asi tak ako na španielske vtáčiky.
A neochoreli sme,dokonca ani sme nezačali kotkodákať.Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

valery.c, Pi, 27. 05. 2011 - 13:30

Fanti, mám recept na chutné veterníčky - spapkajú vajec 10 ks. Teraz píšem z roboty, recept je doma, tak môžem večer pridať.

fantika, Pi, 27. 05. 2011 - 13:47

jasnéé pridaj,potesí myslím nielen mna..Mrkám Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama