vela vajec:))
Punčové rezy "zožerú" 12 kusov.
PS - pošlem ti manžela a syna - jedna večera á 6kusov vajec ( nie ich, ale schosnia )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
6 kusov???tak to málo lenka náš schosnuje do praženice 10 a je mu málo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ale veď malý má len 7 rokov, tak nemôže už jak tvoji. Ale pevne verím, že rýchlo dobehneme .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jáááj-chups
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Konzervovanie vajec
čerstvé vajcia., voda., vodné sklo (na l predvarenej vody dl vodného skla)
Čerstvé vajcia očistíme suchou handrou, uložíme do sklenenej fľaše tupým koncom hore a zalejeme studeným nálevom, ktorý si pripravíme s prevarenej vody a vodného skla. Nádobu uzavrieme a odložíme na suché miesto. Pri teplote 10 – 12º C nám vydržia čerstvé vajcia až 10 mesiacov.
Fantika takto nejak to ukladala moja svokra,viem ,že to robila v máji...zistím u nej viac...ona nedávala do vodného skla ale do čohosi inšieho,ked zistím poviem
A ešte jedna rada-pošli mojmu synovi
ten ich spráska raz dva a bude po robote
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim lydia co je vodne sklo??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kúpiš aj v marketoch,kde predávajú konzervačné prípravky.Predáva sa vo flašiach zo skla a píše na nich vodné sklo.
Zo sterilizovaných vajec však nevyšlaháš napríklad piškót.Nakladané vajcia mama používa na varenie a do kysnutého cesta.Na šlahanie,alebo výrobu majonézy sú nepoužitelné.Aj ja si od mamy v zime nosím nakladané vajcia.Dajú sa použiť ako čerstvé,okrem toho šlahania.Bielka sú už menej kvalitné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nia vodné sklo som kúpila v drogérke,keď som robila vianočné gule,zvončeky,je to v takej fľaške tekuté,ale ja som potom na moje výtvory
začala používať škrob.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem dievcata..dalsi pekny den,ked som sa naucila nieco nove..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mozno do vapna? u nas sa tak robilo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ariesa
presne teraz som si spomla ,že do vápna to svekruša dávala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a pre chlapov som našla toto možno bude chutiť
nakladané vajcia
Pridám 2 recepty:
1/ 12 natvrdo uvarených vajes, 12 bob. listov, 250 ml octu, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 lyžička čili, 1 lyžička mletého zázvoru:
Postup: Vajcia očistíme a poprekladáme do veľkeho pohára bobkovými listami. Ocot a korenia povaríme vo vode /vody podľa veľkosti pohára/. Studený nálev nalejeme na vajcia tak, aby boli ponorené. Nádobu uzavrieme alobalom alebo fresh fóliou. Po niekoľkých dňoch keď vajíčka budú tmavé môžme konzumovať, rozpolené s plackami a horčicou.
2/ 10 varených vajec olúpeme a dáme do pohára. Celé vajíčka prekladámi plátkami nakrájanou červenou cibuľou, plátkami 1/2 citrónu, kúskami rozmarínu. Zalejeme studeným nálevom, ktorý si pripravíme z 5 bob. listov, 5 čili papričiek, 1 lyžička čierneho mletého korenia a trošku soli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jednoznacne recepty Magdaleny Dobromily Rettigovej
linda©
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dostala si tu Fantika veľa tipov,ale mne to nedá,ja mám veľmi rada tento zákusok,je skutočne výborný,odporúčam:
http://www.nanicmama.sk/mucniky/zltkove-rezy-0
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
joj a mňammmmm -žltkové rezy môj najobľúbenejší koláč a ja som naň zabudla
musím pozberať všetky domáce vajká a šup do pečenia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, môžeš pozrieť aj moje gaštanové tiramisu (mám ho tu) - tam ide do jednej dávky 4 ks a ja robím vždy z dvoch dávok, takže to je 8 vajec - teda upresním - len žĺtkov, z bielkov robím potom ten taký bielkový suchár - u vás sa mu tuším povie kétszer suelt
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto mi nerob Adus,tvoje gaštanové tiramisu som toť nedávno robila,to je tak strááášne dobré,tak som sa ho dož---la,že som to až prehnala
,ale je to fakt výborné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A keď upečieš oblíšprst,tiež minieš 10 vajíčok a máš na víkend postarané a vajíčka postupne pomíňaš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fantika,vajíčka môžeš aj zmraziť.Do dvoch nádob rozdeľ extra žĺtka a bielka a daj do mrazáku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za cenné rady dievcence,urcite niektoré z nich vyuzijem..a co sa týka zltkových rezov,tie poznám aj ja..ale zas ich nejak extra nemusím.. vymyslím asi nieco iné na pecenie..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked sme chovali sliepky,naše jedlá tvorili vajíčkové šaláty,omelety,varené vajcia obalené v trojobale a vypražené ako rezen,zemiaky plnené vajíčkami,vajcami sme plnili aj plátky mäsa,asi tak ako na španielske vtáčiky.
A neochoreli sme,dokonca ani sme nezačali kotkodákať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fanti, mám recept na chutné veterníčky - spapkajú vajec 10 ks. Teraz píšem z roboty, recept je doma, tak môžem večer pridať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jasnéé pridaj,potesí myslím nielen mna..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ako nadpis hovorí mám doma vela cerstvych vajec,domácich co som dostala od tety a susedy..
je toho tusím viac nez 50 ks a tak by sa mi zisli nejaké dobré tipy,ci recepty kam ide viac vajec,nech ich zuzitkujem..poradte ak máte nejaký nápad..dakujem