reklama

Vyprážaná tekvica?

loulou , 04. 12. 2011 - 21:13

reklama

Pred nedávnom sme boli s manželom a Žofkou na nákupoch. Zvládli sme to perfektne, dokonca sme sa stihli ešte aj najesť v čínskej reštaurácii. No a tu je moja otázka: dala som si z bufetu také vyprážané tekvicové medailónky a chuť ma veľmi príjemne prekvapila (nikdy dovtedy som tekvicu nejedla). Chcela by som ich pripraviť doma, ale netuším ako, neviete poradiť recept? Na nete som našla len jednoduchý recept na tekvicu v cestíčku, lenže tieto medailónky boli ako keby zo zmixovanej tekvice a boli také nasladlé. Nevie niektorá z vás, ako ich pripraviť? Ďakujem Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

mnnaaauuu, Ne, 04. 12. 2011 - 21:20

Ja obaľujem len klasicky tekvicu, v cestíčku. ona zmakne,ked ju vypražíš :) možno preto to budilo dojem "zmixovanej" tekvice... a možno sa mýlim ja :)

loulou, Ne, 04. 12. 2011 - 22:18

tak skúsim, uvidíme, čo z toho bude Úsmev a chutí tak nasladlo?

fantika, Ne, 04. 12. 2011 - 22:26

loulou myslím ze zálezí od typu tekvice..ja mám takú oranzovú vhodnú na pecenie,tá je nasládlá...

ja_hodka (bez overenia), Ne, 04. 12. 2011 - 22:29

áno, chutí to nasládlo až priam sladko, ale ja ju nakrájam na tenko, vymácham najprv v sójovej omáčke, potom vo vajíčku, v sezamových semienkach a potom v ryžovej múke. Dá sa pripraviť aj v klasickom trojobale, ale to už nebude tá ázijska chuť. Výborná je aj v cestíčku ako píše mnau, ale je dobré ju v oboch prípadoch hodiť do horúceho oleja a potom stiahnuť teplotu a pomaličky popražiť, aby ostala mäkká.

loulou, Ne, 04. 12. 2011 - 22:34

ďakujem za tipy, zajtra kupujem a na večeru sprobujeme Úsmev

sosiak, Po, 05. 12. 2011 - 06:41

Ja som raz skúšala robiť tekvicu rovnako ako zemiakovú placku. Nemohlo to byť to, čo si jedla? Nebolo to zlé, bolo to presne, ako si napísala- nasládlé.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama