reklama

Zákusky a koláče v mrazničke

gabka2 , 15. 08. 2009 - 16:22

reklama

Ahoj žienky z dovolenky na Liptove sme si doniesli čerstvé čučoriedky, dačo sa mi podarilo zdžemíkovať:) a dačo som nahadzala na koláčiky, ktoré by som chcela zamraziť. Akú máte s tým skúsenosť? Ako dlho ich môžem mať v mrazničke, aby boli ok?

Pozrite si aj


reklama


reklama

elin, So, 15. 08. 2009 - 16:31

u nas sa kolace od babicky (aj z kysnuteho cesta s ovocim, aj piskotove s kremom) dostali do mrazaku iba v case, ked bola doma dcera sama. Jedli sme ich cca po dvoch mesiacoch, boli OK. Rozmrazovala som ich "na etapy" - najskor par hodin v chladnicke, az potom zo dve hodinky izbovej teploty - stale v uzavretej "pikslicke" (aby sa neorosili).

Evamaria, So, 15. 08. 2009 - 19:59

mam odskusane a po rozmrazeni im nic nebolo ,boli vyborne

Aja1, So, 15. 08. 2009 - 23:00

Ja som dokonca minulý rok sušila čučoriedky aj tie z mrazničky vytiahnuté a nebol s nimi žiaden problém.Jednducho keď sa spotrebovali všetky nasušené,tak som nasušila ďalšie.Podotýkam,tie sušené sa požívajú pri žalúdočných a črevných potiažach,ale mne pomohli aj pri antibiotikách z ktorých ma bolieval žalúdok.

Amarylys, Ne, 16. 08. 2009 - 00:39

tiez mam velmi dobre skusenosti so zmrazovani akychkolvek mucnikov,vratane kremovych,ked sa udrziavaju pri cca-18stupnov vydrzia velmi dlho,ale potom uz ich treba skonzumovat,nie znova mrazit.Naozaj chutia ako cerstve,dôlezite je aj to,aby boli v nadobe,alebo sacku tak,aby nenabrali pachy od inych potravin.Torta

monitkaM, Ut, 18. 08. 2009 - 08:32

ja dávam do mrazničky všetko malé ovocie(maliny, jahody, černice, čučoriedky,.. všetko príroda dá) aj koláče sú také chutné ako keď ich tam dávaš, len keď ich chceš dať musíš ich dať skôr von z mrazničky (nemám dobré skúsenosti s mikrovlnkou) Úsmev Bozkávam

Kvetula, Ne, 04. 04. 2010 - 03:33

Tento recept je na nerozmrazene cucoriedky.
Cucoriedky mam aj niekolko mesiacov v mraznicke. Rozporcovane do mensich sackov. Casto z nich robim tuto rychlu, jednoduchu dobrotu:
4 salky mrazenych cucoriedok, (nerozmrazit!) dat do misy na pecenie.
Predtym si priprav: zmiesaj spolu hnedy cukor (1 salku), 3/4 salky muky a 1/8 masla(nie roztopene, nakrajane na male kocky). Miesaj prstami, az kym su to take omrvinky. Posyp s tym cucoriedky. Daj do vyhriatej truby (180 stupnov) na 40 min, alebo kym povrch nie je na okrajoch trochu zhnednuty.
Podavaj teple, pridaj na vrch kopcek vanilkovej zmrzliny.
Pozn.:
Dolezite je, aby cucoriedky boli naozaj nerozmrazene, najprv si priprav vsetko ostatne, az potom vyber cucoriedky z mraznicky.

Dobru chut.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama