Zázvor v recepte
Najvyraznejsiu chut ma zazvor v jedle vtedy, ked je nastruhany. Cerstvy zazvor pri struhani nema tieto "nitky" (tie vznikaju pri dlhsom skladovani, ked sa z neho odparuje vlhkost), niekomu v jedle prekazaju. Mozes ho ale aj nakrajat, chut ma vyraznu a skor trochu stiplavu, teda podla mna, ja ho potom vzdy vyberiem. Najradsej ho mam v jedle ale nastruhany. Pridavam ho na zaciatku varenia, aby sa aroma a chut dostatocne dlho vyluhovat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Yin-yang, ďakujem. Najlepšie, že po zázvore, akoby sa zľahla zem , už druhý deň ho zháňam a nič. Ale budem vedieť do budúcna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fany, dnes som videla zázvor v Stop shope
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked o tom zázvore....ja som v sobotu kúpila čerstvý v Kaufl..de. Dnes som ho strúhala do skleneného pohára, pridať trošku citr. šťavy, zaliať medom a v chladničke držať do vypotrebovania....Stačí 1 KL na šálku horúcej vody a je hotový čajík... v tomto chrípkovom období priam potrebný
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne tak, prave taky teraz popijam a davam ho aj detickam...aspon sem tam na striedacku s inymi bylinkovymi cajmi...ale zazvorovy je naj aj napriek svojej chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dnes som už kúpila aj ja
v hypke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj v bille maju zazvor včera mi kupovali tam
ešte na ten čajik sa chcem opytat to treba aj ten zazvor zjest ??a kolko za den šalok sa môže vypit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,
ja osobne ho nejem...je pre mňa trošku korenistý a s čerstvým zázvorom sa musí aj tak opatrne. Rozširuje a prekrvuje cievy, na čo by si mali dávať pozor hlavne ľudia so srdcovo-cievnymi problémami....netreba to preháňať.
Nechám ho vysušiť a pridám občas do cesta (trebárs tam, kde píšu citrónovú kôru - bábovky, žemľovky, perníky, medovníky a tak)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ujuuuj tak som to tochu asi pokašlala
ja som ho spravila aj mame a veru jej nebolo najlepšie dnes
a ona je chora na srdce tak som jej to asi ja poškodila
totiž tiežje nachladnuta tak som jej dala spapat zavorovy čaj
ale biedne jej bolo veru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mamke radšej menej zázvoru, kratšie vyluhovať, dochutiť medom a citrónom....jedna malá šálka neuškodí, no viac nie. Radšej sa poradiť s odborníkom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fany ja som zázvor vyradila. Mačingová to síce vyslovene neodporúča, ale mne to tak strašne nechutilo, že som ho jednoducho vyhodila
Zastávam totiž názor, že ak naozaj počúvaš svoje telo, tak ono Ti napovie, čo áno a čo nie, a každé telo je iné. Takže fazuľku som si robila len na cesnaku so syrom.
Písala si príspevok aj do témy A. Mačingová - kríza sa objaví, to je jasné, ale na vracanie mi teda nikdy počas detoxu nebolo. Ak by Ti to neprestávalo, tak sa radšej poraď s lekárom, diéta je fajn, ale asi odtiaľ-potiaľ. Ja som teraz v piatom dni, a zasa sa cítim plná energie, to je na detoxe najlepšie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem loulou
dnes to pripisujem tým raňajkám, mala som zrejme staré orechy, boli horké, neskutočne, tak som len vyďobkala mrkvu s jablkami a nezjedla som skoro nič. Na obed som už bola taká hladná...a keď som zacítila ten cesnak
Celkovo sa mi tých orechov zdá veľmi veľa,len neviem, či ja to dobre dávkujem. Je tam napísané jablká, mrkva, orechy 1:1:1, tak si odvážim jablko, toľko dám mrkvy aj orechov. Robím to správne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Píše to tak, no ja som si dávala tiež menej orechov v pomere k jablku a mrkve. Tak za hrsť, viac by mi nechutilo. Celkovo som počúvala chute, a keď mi niečo nerezalo, zmenila som to. Nepáčilo sa mi napríklad, že v dosť veľa receptoch používa Mačingová "nezdravé" alebo nie až tak zdravé suroviny, ako napr. sójovú omáčku. Takže som ju v mrkvovom perkelte vylúčila a chutilo mi to tak oveľa viac. A bylinky som používala čerstvé, resp. mrazené, nie surové. Aj zelenú fazuľku som používala v sezóne čerstvú, nie mrazenú atď. Neboj sa, časom si nájdeš to, čo Ti robí dobre v jednotlivých jedlách a aj Ti to zachutí. Takú prekladanú cuketu alebo mrkvový perkelt si robím aj mimo detoxu, lebo mi to chutí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno, cuketa je super, aj perkelt. Keď som ho robila 1.krát, doma vôňa ako z mäsa. Všetci chodili, že "mami, čo to fajné varíš?" Ale keď videli...bolo po chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ochutnali? Môj manžel je tiež prirodzene alergický na zdravé jedlá, ale tieto obľubuje. Zvolila som taktiku "sebca", robila som si len pre seba a asi po týždni sa urazene ozval, že či je on od cudzích
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Deti nie a partner detoxikuje so mnou, takže on je všetko
...a nemá žiadne "nežiadúce" príznaky
a pritom mne sa zdá, že ja sa stravujem zdravšie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak tie orechy boli naozaj staré, potuchnuté, tak si do tela dodala trošku nevhodné látky...
NA to pozor. Pri očiste zásadne čerstvé a nepoškodené suroviny....ak niečo nemá farbu, chuť či konzistenciu akú má mať, radšej NEKONZUMOVAŤ.
V orechoch sú nenasýtené mastné kyseliny a olejnaté látky, ktoré sa oxidáciou správajú ako jedovaté...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte upresním, že oxidácia prebieha v potravinách, ak sú nevhodne skladované alebo dlho skladované (po záruke).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teraz už viem, že boli staré, len v tom zhone, keď som si chystala raňajky, ma to nenapadlo. Zobrala som do ruky vrecko s orechami a nerozmýšľala som nad tým, ako dlho ich už mám.
Hlupák sa učí na svojich chybách, múdry na cudzích
A zjedla som len máličko, lebo mi to nechutilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, prosím vás, poraďte mi, ako pripraviť fazuľové struky so zázvorom. Teda, ako pripraviť ten zázvor. Mám ho čerstvý nastrúhať, či nakrájať a uvariť...? Ďakujem