reklama

zemiakovee cestiicko

fantika , 24. 01. 2010 - 09:50

reklama

baby potrebovala by som radu k tomu ako zachovat zemiakovee cestiicko na ciernohorskyy rezen pekne zltee,zemiaky po case scernejuu,ale pridaniim niecoho by mali zachovat farbu a necerniet..neviete poradit co to je?ci citronova stava alebo nieco inee?chcela by som dnes robit takee rezne ale tak ze zakazdyym upiect cerstvee a preto cestiicko nechat celyy den v chladnicke a nechcem aby nakoniec vyzeralo nejak nechutne..Vyplazený jazyk Chichocem sa diik za rady ak nejakee maate..Bozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

fidorka, Ne, 24. 01. 2010 - 10:51

Fantika,ja neviem o ničom,čo by sa tam pridávalo na bielenie zemiakov,ale mám overené,že záleží na odrode zemiakov.Neviem ako sa volajú,ale keď ich ošúpaš a sú krásne žlté,tak tie mi ešte nikdy nesčernali.Skús to hotové cestičko zakryť fóliou,nie misku,ale foliu polož tesne na zemiakové cesto,aby tam šlo čo najmenej vzduchu,možno pomôže.Slnko

fantika, Ne, 24. 01. 2010 - 11:00

diiky fidorka..buhvii akaa je taa odroda zemiakov co som v tescu kuupila..Vyplazený jazyk uvidiim ako sa buduu spraavat...Mrkám

Dajda, Po, 06. 09. 2010 - 14:44

Do zemiakoveho cesta treba dat polohrubu muku-nestmavne tak chytro,ako z hladkejHambím sa

renka, Ne, 24. 01. 2010 - 15:07

práve dnes sme mali na obedMrkám fintu nepoznám, vždy keď urobím cestíčko, tak hneď rezne obaľujem a vysmážam a ak náhodou zostanú, tak na večeru ohrejem v mikrovlnkeSlnko a sú ako čerstvé

lia6, Ne, 24. 01. 2010 - 18:58

Citónová šťava má bieliace účinky a je vhodná aj na očistené zemiaky, aby nestmavliÁno a ešte jedna finta:postrúhané zemiaky(môže byť aj cestíčko)zasypeš vrstvou múky(po celom obvode) a dáš do chladničkyÁno potom len zamiešaš...ak dáš "hodne" múky(že sa Ti bude zdať cestíčko moc tuhé), tak len rozriediš vajíčkom, alebo mliekom, alebo pivomMrkám snáď sa Ti vydarili a toto budeš mať do budúcna...keby sme boli doma, tak Ti napíšem aj skôr, ale boli sme v Budapešti...júj, krásne to mestoÁno Slnko

fantika, Ne, 24. 01. 2010 - 19:52

jaaj diiky lius,dnesnee cestiicko mi uz stihlo stmavnuut..Chichocem sa ale neva,ked sa to upecie nevyzeraa to zle..ale najblizsie vyskuusam tvoje radyMrkám a co sa tyyka Pesti..ozaj je tam kraasne..Zlomené srdce

lia6, Ne, 24. 01. 2010 - 19:55

Nie je zač...len keď budeš dávať tú citr.šťavu, tak to potom treba dochutiť...vieš, aby si ich nemala citrónovéMrkám Slnko

adus, Ne, 24. 01. 2010 - 20:08

Fanti, ja síce už s krížkom po funuse - ale určite jedna z dobrých rád (bola aj vyššie) je čo najviac zamedziť prístup kyslíku - to platí vlastne všeobecne - aj iné ovocie či zelenina mení farbu. Nakrájané zemiaky (ak ich krájam hodne dopredu) zvyknem zaliať vodou, to by u cestíčka zrejme veľmi nefungovalo - tak asi najskôr tá fólia rovno na cestíčko. Citrón by som neskúšala - to by zmenilo chuť. Ale inak, mne zväčša to cestíčko iba povrchu očerná a keď to opätovne premiešaš, tak to nie je žiadna katastrofa.

nelinka, Po, 25. 01. 2010 - 09:27

moja mama ked robi halusky a este musi pockat tak tie nastruhane zemiaky posype vrstvou muky a ked potom robi halusky tak vobec nie su cierne

ady, Po, 25. 01. 2010 - 20:55

Ja viem,že do postrúhaných zemiakov treba hneď pridať kyslé mlieko alebo pár lýžíc kyslej smotany a cesto zasypať hladkou múkou. Robí tak moja mama, bývalá kuchárka.

lia6, Po, 25. 01. 2010 - 21:10

Vidíš a na toto som zabolaÁno -ale to asi preto, lebo ja poch.smotanu dávam vždy do zemiakového cestíčka... aj keď robím zem.placky a je pravda, že vtedy to cesto nestmavne až tak, ako keď tam tá smotana nie je...no a múka, tak to je klasika...to som už písalaSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama