Zvyšné žĺtka
Pozrite si aj
Daj ich spapať psovi alebo mačke, alebo zapeč tekvicu podľa môjho receptu a tam išli 3 tak ich strojnásob.
Ešte ma napadlo, vymiešaj ich s cukrom a ja by som sa veru poriadne zalizovala, to môžem ešte aj teraz. Ja by som do toho pridala nejakú smotanu a bolo by to niečo ako krém.
Vaječný či iný likér môžeš tiež urobiť, jej ako veľa ma toho napadá.
Ja by som si upiekla dobre linecké koláčiky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jasne. Cliffko dostane - na zdravu srst , ale desat je desat
s cukrom mam veru rada, ale to sa velmi s mojou "zdravou stravou" nezhoduje
nuz a tu tekvicku veru skusim
ale zajtra budem mat zasa 10 zltkov navyse, tak co s nimi? tot ma caka par dni, zltka sa mi nahromadia
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
masku na vlasy, pohladaj volaku, zltka tam idu urcite ... a moze to byt aj 10-denna vlasova kura
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vidis, aj to je skvely napad
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evi pozor na domace masky so zltkami a olejmi, ak mas farbene a melirovane vlasy. Varovala ma velmi dobra kadernicka pred tymto, tieto silne zabaly sa velmi zazeru do porezneho vlasu a mozu sposobit velku zmenu kvality, vlasy mozu byt mastne, tazke a to sa tazko naprava.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fiha... jasne, mam farbene, vsak ako inac - v mém věku
takze radsej masku len na licka
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pripadne na telicko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a este pletovu masku alebo na telo, ked ta tvoj mily s nou poriadne ponatiera.... budes mu hodvaaaabna....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ked si predstavim to zaschnute zltko na mne, tak to nejak hodvabna predstava nie je
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evicka, ale sak do pletovych aj telovych masiek ide okrem zltka aj nejaký ten olej a ine vonave prisady.
A keby si bola len od zltka, tak by si ta po par hodinach osupal, a tak pod.... atd...
joj, ci si malo poeticka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no dobre, idem lovit poetiku - kde sa to hlada?
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ta na gooooogli , ne?
alebo potom vo vlastnej fantazii
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
co takto zamrazit? neskusala som ale pocula som o tom:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem, ci sa da zltko mrazit, este som nepocula... mate niekto skusenost?
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano ano, tam som to presne citala:) keby mam moznost a vacsiu mraznicku, vyskusam urcite, uz som mrazila kadeco
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V minulosti boli obavy, že pri konzumácii vajec a iných potravín bohatých na cholesterol dochádza k zvyšovaniu hladiny cholesterolu v krvi, teda aj vyššiemu riziku srdcových ochorení. Vo väčšine prípadov však cholesterol zo stravy nevplýva na cholesterol v krvi natoľko ako množstvo a druh skonzumovaného tuku, s výnimkou niektorých osôb, ktoré sú na vyšší príjem cholesterolu citlivé. Súčasné dôkazy naznačujú, že konzumácia vajec, ako súčasť zdravo vyváženej stravy, u väčšiny ľudí nevplýva významne na zvýšenie cholesterolu v krvi. Výživové štúdie prípadov postihnutých srdcovým ochorením nezistili žiadnu súvislosť s pravidelnou konzumáciou vajec (až do šesť kusov vajec za týždeň), dokonca ani u ľudí, u ktorých už predtým bola zaznamenaná vysoká hladina cholesterolu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
MAJONEZUUUUUU. Veeeeeeľa majonézy
. A potom urob hranolky a prídeme na stretko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evi, keby ste ich chceli nejako konzumovať, pozor na salmonelózu. Majka mala kedysi salmonenózu z vajíčok. Sestričky na infekčonm na Kramároch mi vtedy hovorili, že oni by v živote surové vajíčko ani vajíčko na näkko nedali do úst. I keď v dnešnej dobe už je nebezpečné každé druhé jedlo...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Salmonelozu mozes dostat aj zo zle telepne upravenej hydiny alebo z dosky na ktorej si pred tym porcovala kura...to je vacsia pravdepodobnost ako dostat salmonelu z vajca. Mimochodom salmonela moze byt aj v mliecnych vyrobkoch a dokonca neter ju dostala zo sunaru (kedysi pred rokmi).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a co som bola prekvapena - salmoneloza moze byt aj v cokolade - tabulkovej a nasla sa nedavno v cajoch, ale tak ak sa zaleje sacok vodou nad 60 stupnov, nemalo by sa nic stat.
Ale ta cokolada ma prekvapila,myslela som, ze len ta klasika je nebezpecna: vajcia, hydina, salaty a podobne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som mala salmonelu z ryb a nebola obalovana.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Napriek všetkému by som si surové žĺtka dala a to veľmi rada, mňaaaaam.... Evuľka ak ich nestihneš minúť, hlásim sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera, ze ich este budem mat navyse, podelim sa
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sa teším napíšeš mi ked to bude aktuálne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj hned
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fúha, nestíham.... mám teraz poobednú, takže môžem len doobeda a to si v práci.... tak v nedeľu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zavolame si, ok?
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evka a čo robíš s bielkami? Ja by som si surový žltok s cukrom tak rada dala aj takú fajnu tatarku z domácej majonézy. Jaaaj aj hranolky, aj mačacie očka aj dobrý žltkový koláčik aj ajajaaaaj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bielka maju specialne vyuzitie
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a to som chcela aj ja vedieť, že kde zmizli bielka. a myslela som si ´, že máš super sliepky, ktoré znášajú len žĺtka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Erkočka 100 bodov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keby boli uvarene, tak pomazanku -maslo, cesnak, zltka, prip. horcica.
Ja by som si s cukrom dalaaaaa / uz viem, co budem zajtra maskrtit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam, vajcová pomazánka, taká dobrá doma robené.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jej, ved žltka idú aj do jemných omáčok na zjemnenie chutí a ja by som siurobila super praženicu, žltkovú - to musí byť fajnové, alebo jednoducho ich hiť do nejakého vývaru a budú uvarené žltka, či stratené v polievke a to by išlo v pohode zmraziť a potom na nejakú pomázanku.
Ja skoro vôbec nevarím, prečo mi robíte také chute teda si robíme také chute?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Eviku šup ... http://varecha.pravda.sk/recepty/zltkovy-krem-s-cucoriedkami/25855-rece…
Jeden žĺtok na jednu porciu. A kľudne nás môžeš pozvať .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem dievcata, vidim, ze moje zltka najdu vsestranne vyuzitie
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, poraďte, ako využiť zvyšných 10 žĺtkov? Podotýkam, nie na pečenie

Eva