
Jessika
Tento druh mozzarelly je vhodný na vyprážanie, našla som recept na jeho prípravu. Mala som obavy, či to nebude suché, ale nebolo.
1 | kus | Scamorza |
8 | kusov | toastový chlieb |
3 | kusov | vajce |
olej | ||
soľ |
Scamorzu (mozzarellu) nakrájame na plátky cca 0.7 mm.
Toastový chlieb budeme spájať po 2 kusy. Pred použitím nožom odstránime kôrky. Môžeme ich trocha vyvaľkať zľahka.
Medzi 2 chleby dáme plátky Scamorzy (mozzarelly), prstami pritlačíme okraje, aby sa jedlo pri vyprážaní nerozpadlo.
Takto upravené plnené chlebíky namočíme do rozšľahaných vajec a necháme ich poriadne nasiaknuť. Potom jednotlivé vyprážame dozlatista.
Podávame samé, ale aj s uvarenými zemiakmi a tatársku omáčkou je super.
Dobrú chuť

Jessika
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty