reklama

Budapeštianske rezy - žerbó

Pridal/a melisa dňa 31. 01. 2012 - 15:31 - Recepty melisa
obrázok k receptu

reklama

Rezy su vyborne a vydrzia dlho, ak sa nespapaju.

Ingrediencie
50 gramov polohrubá múka
250 gramov maslo
1 kus vajce
50 gramov práškový cukor
2 kusov žĺtok
20 gramov droždie
Cesto:
3 polievkové lyžice mlieko
  štipka sóda bikarbóna
  štipka soľ
Plnka:
250 gramov orechy
150 gramov kryštálový cukor
150 millilitrov voda
1 vanilkový cukor
  citrónová šťava
  ríbezľový lekvár
  čokoládová poleva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Muku preosejeme, pridame zmaknute maslo, cukor, vajicko, zltky, sol, sodu bicarbonu, sol, drozdie rozpustene v mlieku a vymiesime tuhsie cesto. Mlieko uz nepridavame.

Rozdelime ho na 3 casti. Kazdu rozvalkame natenko.

Prvu prenesieme valkom na vymasteny plech a potrieme tenkou vrstvou ribezloveho lekvaru. Na nu natrieme polovicu vychladnutej orechovej plnky. Prilozime druhu cast opat natrieme lekvarom a zvyskom orechovej plnky.

Prikryjeme tretou vrstvou cesta, ktoru poprepichujeme vidlickou.

Dame upiect do vyhriatej rury.Upecene posypeme praskovym cukrom alebo polejeme cokoladovou polevou. Po vychladnuti pokrajame na uhladne rezy.

Plnka: Dame zovriet vodu s cukrom, do nej pridame zomlete orechy a postruhanu citronovu koru. Nechame vychladnut.

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

JanulkaK, Ut, 31. 01. 2012 - 19:42

Mnam, milujem vsetko kde su orechy :) vyskusam :)

melisa, Ut, 31. 01. 2012 - 20:56

Oplati sa vyskusat, naozaj su super a priprava je velmi jednoducha.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama