Blíži sa leto a tak sa svieži koláčik oplatí vyskúšať. Na krém je použitý lemon curd, ktorý si vyrobíte doma alebo použijete kúpený....ja domáci
Korpus: | ||
3 | kusov | vajce |
120 | gramov | cukor krupica |
1 | deciliter | olej |
1 | deciliter | mlieko |
150 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | citrónová kôra |
Lemon curd | ||
Smotanový krém: | ||
400 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | crème fraîche |
1 | kus | vanilkový cukor |
Korpus - žĺtka vyšľahám s cukrom do svetlej peny a pomaly do nej zašľahávam olej a na jemno nastrúhanú citrónovú kôru. Vmiešam postupne múku s mliekom izbovej teploty. Na záver jemne vmiešam sneh z biekou so štipkou soli. Vlejem na plech vystlaný papierom na pečenie (rozmer 35x27) a pečiem vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 15 min.
Lemon curd - citrónový krém recept som sem už dávala, len teraz som pridala 150 g masla a po vychadnutí ešte prešľahala.
Smotanu na šľahanie vyšľaháte do tuha s vanilkovým cukrom a pridám fresh crem.
Na vychladnutý korpus nanesiete citrónový krém, na to smotanový, zarovnáte a dáte aspoň na 2 hod vychladnúť.
Nakrájané rezy môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou, plátkom citróna, lístkom mäty, záleží už len na vás.
Nádherne