
melisa | Čokoládovo-kokosové rezy
Fantastické kakaové rezy s kokosovou náplňou, čokoládovým krémom a polevou. Potešia nielen na slávnostné príležitosti.
Piškóta: | ||
6 | kusov | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | olej |
4 | polievkové lyžice | voda |
20 | gramov | kakao |
220 | gramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
200 | gramov | ríbezľový džem |
Kokosová plnka: | ||
125 | gramov | Cera |
200 | gramov | mletý kokos |
200 | gramov | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | mlieko |
Čokoládová plnka: | ||
100 | gramov | horká čokoláda |
250 | gramov | maslo |
200 | gramov | kryštálový cukor |
3 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Čokoládová poleva: | ||
150 | gramov | čokoládová poleva |
Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, olej, vodu, kakao a múku s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť. Natrieme ríbezľovým džemom.
Kokosová plnka: mlieko zohrejeme s cerou a cukrom, kým sa nerozpustia, pridáme kokosovú múčku, spolu varíme cca 3 minúty a natrieme ešte teplú plnku na piškótu.
Čokoládová plnka: čokoládu polámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia. Prilejeme rozpustenú, vychladnutú ešte tekutú čokoládu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutú čokoládovú zmes. Spolu vyšľaháme na hladký krém a natrieme na kokosovú plnku.
Čokoládovú polevu rozpustíme a polejeme povrch rezov. Môžeme prizdobiť bielou polevou alebo podľa vlastnej fantázie. Necháme postáť najlepšie do druhého dňa. Pokrájame horúcim nožom /aby sa nepopraskala poleva/ na úhľadné rezy a podávame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty