
Śťavnatý zákusok, ktorý dlho vydrží.
Cesto: | ||
130 | gramov | maslo |
120 | gramov | práškový cukor |
6 | kusov | žĺtok |
60 | gramov | čokoláda |
180 | gramov | hrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
6 | kusov | bielok |
250 | gramov | cukor krupica |
150 | gramov | kokos |
65 | gramov | hrubá múka |
6 | polievkové lyžice | džem |
Ganache: | ||
150 | gramov | čokoláda |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Opäť recept od mojej mamy, ktorý som oprášia a trochu inovovala.
Cesto:
Maslo s cukrom si vyšľaháme a postupne pridáme žĺtka. Dobre vyšľaháme do svetlej hmoty. Vmiešame nastrúhanú čokoládu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Vznikne trochu hustejšie cesto, ktoré rozotrieme na vymastený plech alebo vystlaný papierom. Cesto natrieme džemom - vhodný je malinový, jahodový.
Plnka:
Bielka ušľaháme so štipkou soli a pridávame cukor. Šľaháme až nemáme lesklý tuhý sneh, do ktorého zamiešame kokos a múkou.
Natrieme na cesto (ja som si rozdelila na dve časti a do jednej som pridala štipku kurkumy aby mi ho zafarbilo, chuť sa nezmení) a pekne zarovnať.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 st. a pečieme 45 - 50 min.
Kokosová plnka by mala byť do svetlohnedá a mala by sa ešte trochu "triasť", ona chladnutím stuhne.
V pôvodnom recepte sa na vrch už nič nedáva, ja som poliala ganache.
Ganache:
Čokoládu si rozpustím v teplej smotane, vymiešam aby sa to spojilo a polejem koláč.
Po vychladnutí a stuhnutí nakrájam podľa seba ...kocky, obdĺžniky, kosoštvorec, trojuholníka ale aj vykrojiť tortičku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty